Teres, Rumput & Taman

10 Mulsa Daun Terbaik 2020Berkebun boleh dibuat sedikit lebih sukar dan tidak selesa semasa musim gugur kerana daun jatuh. Terdapat banyak produk yang tersedia untuk menjadikannya lebih mudah, dengan yang paling terkenal mungkin peniup daun . Tetapi apa yang anda lakukan dengan daun yang telah anda kumpulkan? Sungkupan daun dapat membantu anda mengurangkan sampah kebun dengan mengecilkannya menjadi mulsa. Sungkupan ini lebih mudah dilupuskan dan juga dapat diubah menjadi bahan berkebun.

Jika anda adalah penyusun biasa , mulsa daun adalah perkara yang bagus untuk ditambahkan ke tong kompos. Ia juga boleh ditambahkan terus ke tanah ke membantu mencegah pertumbuhan rumpai . Terdapat banyak tan daun mulsa di pasar, dan memilih yang betul sukar. Pertama, anda perlu memenuhi keperluan anda, dan kemudian akan lebih mudah memilih produk yang sempurna.

Kami berunding dengan pakar, blogger berkebun, dan ulasan pelanggan untuk memberikan senarai sepuluh mulsa daun terbaik yang boleh dibeli secara dalam talian. Kami juga telah menyertakan panduan pembeli ringkas mengenai apa itu daun mulsa dan bagaimana anda boleh memilih yang terbaik untuk anda.Isi kandungan

kerja hijau 25142

Lihat Mulcher Daun Terbaik, Di Bawah.

1.DUNIA WG430

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Ini adalah mulsa daun elektrik yang kuat pada 13 amp, membolehkannya menghancurkan hingga 53 gelen daun per minit. Ia telah dianugerahkan Amazon's Choice untuk pencincang daun berkat ulasan hebatnya dan kualitinya yang tinggi. Ia mencapai nisbah sungkupan 11: 1, mengurangkan sisa daun menjadi tandan yang lebih terkawal untuk membuang atau mengubahnya menjadi kompos. Ia mempunyai sistem tanpa cela, yang bermaksud akan lebih selamat untuk disimpan ketika tidak digunakan.Ia berfungsi dengan cara yang hampir sama dengan perapi taman dengan garis pemangkas yang membantu memotong daun dalam waktu yang singkat. Terdapat motor udara bersih yang terpasang untuk memastikan mesin pencincang daun elektrik tetap sejuk dan mengelakkan kepanasan. Worx telah menyertakan 24 garisan pemotong dengan mesin pencincang daun elektrik ini, dan garis standard boleh digunakan ketika kehabisan. Ia juga mempunyai jaminan tiga tahun yang memastikan kualiti.

Mulsa daun elektrik WORX ini sangat berkesan dengan berat hanya 20ibs. Mulsa dan mesin pencincang mudah dibongkar dan dilipat dengan padat untuk penyimpanan yang mudah. Terdapat juga pemegang beg yang disertakan memegang beg daun semasa anda mencincangnya. Ulasan pelanggan gembira mengenai kekuatan mesin ini. Ia tidak boleh menyekat dengan kerap, tetapi jika ia melakukannya, sangat mudah untuk melepaskan dan membersihkannya.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Ringkas untuk penyimpanan
 • Mudah dibersihkan
 • Pencincang kuat
Sumber kuasa Elektrik Dimensi 22.6 x 22.6 x 13.2 Inci Berat Penilaian Editor 24.3 lbs

dua.Produk Patriot CSV-2515

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Mesin yang berguna ini bukan sahaja membuat cahaya keluar dari daun, tetapi juga berfungsi sebagai serpihan kayu yang bermaksud dapat membersihkan semua jenis sampah kebun seperti dahan. Ia dapat mengurangkan cawangan dan sisa kayu lain seukuran syiling, dan akan memampatkan daun dalam beberapa saat. Sisa buangan dari paip di sisi mesin, jadi anda perlu memegang beg di sisi untuk menangkap sampah.Chipper menggunakan bilah untuk memotong cabang dan daun dengan mudah dan menggunakan kuasa elektrik 14 amp yang kuat. Motor elektriknya senyap, jadi boleh digunakan tanpa penyumbat telinga dan cenderung mengganggu jiran anda semasa anda menggunakannya. Ia sedikit lebih berat pada 95ibs, tetapi ada roda dan pegangan untuk mempermudah bergerak dan menyimpan. Ia tidak dibongkar tetapi cukup kecil dan padat apabila dibina sepenuhnya.

Mesin ini telah dianugerahkan Best Buy oleh Consumers Digest Magazine dan Mohor Kelulusan Anggota Kelab Berkebun Rumah Negara. Produk Patriot juga menjual tong sampah atau beg yang sesuai dengan mesin dan memegang dua kali lebih banyak daripada beg standard. Pengulas menyukai betapa kuatnya mesin ini dan seberapa cepat ia dapat melalui sisa kebun kayu. Ini bagus untuk pemotongan tugas berat.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Mesin tugas berat yang hebat
 • Tahap kebisingan rendah
 • Pemenang anugerah
Sumber kuasa Elektrik Dimensi 35 x 24 x 37 inci Berat Penilaian Editor 126 paun

3.Black & Decker BV6000

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

gergaji terbaik

Sekiranya anda mencari penyelesaian cepat untuk menghilangkan daun kebun, peniup daun yang juga mempunyai fungsi vakum dan mulsa adalah pilihan terbaik. Pada elektrik 12 Amp ini tidak sekuat dengan mulsa khusus, tetapi jauh lebih senang. Cukup gerakkan daun dan biarkan mulsa daun elektrik B&D menghancurkannya pada masa yang sama. Anda boleh melampirkan tong sampah atau beg terus ke bahagian belakang mesin, dan membuangnya dengan betul apabila sudah penuh. Dengan hanya 8ibs, ia senang dibawa dan tentunya sangat dapat dipastikan.Sungkupan daun vakum dan elektrik dapat menangani daun, serta keratan rumput, ranting, jarum pain dan sisa kebun lain. Ia tidak akan mencabut cawangan, jadi pastikan tidak ada jalan kosong sebelum anda mula membersihkannya. Ia dapat mengurangkan sisa enam belas beg menjadi satu beg standard. Black & Decker adalah jenama isi rumah yang sangat dipercayai untuk pelbagai alat DIY dan berkebun, jadi anda boleh yakin bahawa ini adalah produk berkualiti tinggi.

Pembersih vakum B&D dilengkapi dengan tong atau beg koleksi yang boleh digunakan semula yang merupakan pilihan terbaik untuk kompos dan mengurangkan kesan persekitaran anda. Telah dirancang ulang untuk mengurangi kebisingan, dan pegangannya dirancang agar nyaman dengan penggunaan terus. Pengulas menyukai betapa senangnya mesin pembersih vakum B&D ini dan seberapa kukuh beg yang boleh digunakan semula.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Mudah untuk digunakan
 • Jenama isi rumah yang dipercayai
 • Dilengkapi dengan beg koleksi yang boleh digunakan semula
Sumber kuasa Elektrik Dimensi 15.6 x 20.8 x 9.9 Inci Berat Penilaian Editor 12.9 lbs

Empat.Bull 51619

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Model ini juga menggabungkan fungsi blower dan vakum dengan keupayaan untuk mencincang daun dan memadatkannya ke dalam beg koleksi. Ia sedikit lebih mahal daripada model Black & Decker tetapi jauh lebih hebat - dengan daya hembusan dan vakum 250mph. Ia dapat mengurangkan 88% puing-puing kebun menjadi ukuran kurang dari setengah inci. Tempat kosong Toro blower ini juga dilengkapi dengan beg yang boleh digunakan semula yang sangat sesuai untuk kompos dan mereka yang mempunyai tong kitar semula sampah taman yang dikhaskan. Kelajuan udara berubah-ubah untuk membantu anda mengawal hembusan dan vakum anda.Pendesak logam baru-baru ini diperbaiki untuk meningkatkan daya vakum dan sungkupan. Beg koleksi yang boleh digunakan semula juga mempunyai ritsleting bawah sehingga lebih mudah dikosongkan tanpa perlu melepaskan beg dari blower. Ia mempunyai pegangan yang berfungsi sebagai cangkuk untuk penyimpanan, namun, ia juga agak sempit dan juga mudah disimpan rata di rak. Terdapat juga cangkuk tambahan untuk menyimpan kabel kuasa dengan selamat.

Pengulas sangat menyukai kemudahan mesin blower ini dan terkejut dengan seberapa baik ia membuang sampah kebun. Walaupun mungkin tidak boleh mencabut dahan, ia berfungsi dengan baik dengan ranting kecil dan juga biji-bijian yang mungkin jatuh ke kebun anda. Beg ganti boleh dibeli dan ada juga kemampuan untuk melampirkan beg koleksi standard anda sendiri.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Nyaman dengan 3 fungsi dalam 1
 • Kelajuan berubah
 • Vakum dan penghancur yang kuat
Sumber kuasa Elektrik Dimensi 9 x 41 x 14 inci Berat Penilaian Editor 8.5 lbs

5.Flowtron LE-900

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Ini adalah penghancur daun elektrik tugas berat hanya 17ibs, dan sangat mengejutkan. Anda hanya melampirkan beg koleksi ke bahagian bawah, menyalakannya dan memasukkan seberapa banyak daun yang anda dapat dalam satu masa. Ia tidak menyekat berkat bilah logam yang direka khas yang membolehkan mesin berfungsi. Kekasaran daun yang dicincang dapat disesuaikan - memberi anda kawalan utama jika anda membuat kompos atau mengitar semula di tong sampah khas.Mesin boleh diletakkan terus di atas tong kompos kecil, menambah kemudahan tambahan. Ringan dan dapat dibongkar untuk penyimpanan, mengambil sedikit ruang di rak garaj atau gudang yang paling banyak. Di atas bilah ia juga menggunakan garisan pemotong untuk daya pemotongan tambahan dan mesin pencincang daun elektrik dilengkapi dengan 36 garis pemotong di dalam kotak. Ia dapat mencincang daun basah dan kering, ranting kecil, biji dan rumput yang dipotong.

Dianjurkan agar anda memberi makan dua genggam mesin pada satu masa untuk penghancuran maksimum dan daya sungkupan, tetapi ia memerlukan lebih banyak sekaligus jika anda terburu-buru. Ia mengurangkan sekitar 11 beg daun menjadi hanya satu beg. Mesin ini juga boleh menggunakan garis strimmer biasa apabila garis pemotong yang disertakan habis. Flowtron adalah syarikat yang berpengalaman yang membuat semua produk mereka di AS untuk memastikan kualiti, dan ini menjadikan Flowtron LE900 sebagai mesin pencincang daun elektrik mulcher utama.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Pengilang berpengalaman
 • Keupayaan mencincang yang kuat
 • Kemudahan untuk penyimpanan
Sumber kuasa Elektrik Dimensi 23 x 19.5 x 19.5 Inci Berat Penilaian Editor 17 lbs

6.Tazz 18493 K32

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Ini juga berfungsi sebagai penyusun kayu dan merupakan pilihan semua dalam satu untuk mengurangkan sampah kebun menjadi jumlah yang dapat dikendalikan. Ini adalah pilihan yang sangat mahal, tetapi ia harus bertahan seumur hidup dan mempunyai banyak kekuatan di belakangnya. Enjin 212cc dapat menembusi cawangan dengan diameter hingga tiga inci serta sekumpulan besar daun dan ranting dalam sekali jalan. Ia mempunyai roda 11-inci yang besar yang memudahkan pengangkutan chipper ke sekitar harta benda anda dan mengembalikannya ke ruang simpanannya setelah anda selesai menggunakannya.Walaupun tidak dapat dibongkar, ukurannya bagus untuk penyimpanan dengan tinggi hanya 51 inci yang bermaksud ia tidak akan memakan banyak ruang di kebanyakan garaj bersaiz biasa. Terdapat beg koleksi yang boleh digunakan semula dengan chipper, dan ini mempunyai ritsleting bawah yang memudahkan untuk mengosongkan sampah taman yang dicincang ke tong sampah kompos atau tong sampah kitar semula taman yang dikhaskan. Tazz Chipper Shredders telah menyertakan jaminan 5 tahun untuk memberi anda ketenangan bahawa ini adalah mesin yang berkualiti.

Pengulas menyukai kehebatan mesin cincang dan mesin pencincang daun elektrik ini dan mendakwa ia dapat menjadikan beban ringan walaupun dengan beban terbesar dalam beberapa saat. Ia mempunyai dua tetapan yang dapat mengumpulkan sampah menjadi kerepek berukuran biasa dan kerepek berukuran mulsa. Ia menggunakan minyak dan gas, dan merupakan mesin yang cukup bising, jadi sedar bahawa ia boleh mengganggu jiran anda jika digunakan pada waktu-waktu tertentu dalam sehari.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Berfungsi sebagai pencincang kayu
 • Model yang sangat hebat
 • Beg yang boleh digunakan semula disertakan
Sumber kuasa Gas Dimensi 29.9 x 24.7 x 51 Inci Berat Penilaian Editor 161 paun

7.Worx WG505 Trivac Pro

jigsaw tanpa kabel kabel porter
KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Ini Worx WG505 Trivac Pro berfungsi sebagai peniup daun elektrik , vakum, dan mulsa daun elektrik semuanya dalam satu. Ia mempunyai selang sepanjang lapan kaki yang boleh dilekatkan terus ke beg pengumpulan yang dimasukkan ke dalam tong sampah agar mudah dibuang. Kepantasannya berubah-ubah yang memberi anda kawalan mutlak ke atas daun anda yang meniup, mengosongkan dan memerah daun. Blower Worx Trivac ini mempunyai motor elektrik 12 amp yang sedikit lebih lemah daripada jenama lain tetapi lebih mencukupi untuk pengumpulan daun. Ia menggunakan pendesak logam untuk meminimumkan penyumbatan, dan jika menyekat, sangat mudah dibongkar dan dibersihkan.Worx WG505 Trivac Pro dapat menukar kira-kira 18 beg daun menjadi satu beg mulsa, menjadikannya salah satu pengumpul daun dan mulsa yang paling berkesan. Kabelnya hanya memanjang hingga sepuluh kaki, jadi mungkin perlu menggunakan tali pusat jika anda memiliki kebun yang besar. Pengulas menyukai betapa ringannya mesin itu, dan mudah disimpan di mana-mana rak taman standard di garaj atau gudang.

Blower Worx Trivac ini adalah model yang pendek sehingga orang tinggi perlu sedikit bongkak untuk menggunakan mesin ini. Harganya berpatutan dan akan sesuai dengan kebanyakan beg koleksi standard. Ia juga dapat menangani ranting dan biji kecil, tetapi cawangan yang lebih besar harus dipindahkan sebelum digunakan.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Harga berpatutan
 • Ringan dan terpuji
 • Nisbah mulsa yang hebat pada 18: 1
Sumber kuasa Elektrik Dimensi 10 x 15.7 x 20 Inci Berat Penilaian Editor 18 paun

8.Eco-Shredder ES1600

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Mesin pencincang daun elektrik dan mesin elektrik 14-amp ini adalah pilihan mesra alam yang sangat baik. Ia hanya menggunakan elektrik sehingga tidak memerlukan minyak atau gas, dan oleh itu tidak akan mencemarkan udara di sekitarnya. Ia juga bagus untuk mencegah pencemaran bunyi, dengan enjin yang lebih senyap dan lebih selamat daripada model lain. Motor elektrik 14 amp menyediakan 2.5 kuasa kuda menjadikannya mesin pencincang daun elektrik yang sangat kuat yang akan memotong dahan kecil, ranting, daun, dan biji-bijian. Saluran pelepasan bulat memudahkan untuk melampirkan beg anda sendiri - termasuk sebilangan jenama beg koleksi yang boleh digunakan semula.Mudah membersihkan kedua-dua pelongsor dan kawasan pemuatan, dan mesin pencincang daun elektrik menggunakan bilah logam yang boleh diganti dengan bilah pengganti yang disediakan dan sebilangan jenama pisau generik. Ia dilengkapi dengan suis pemutus automatik sehingga lebih selamat untuk berfungsi dan akan mati secara automatik jika motor macet. Ia mempunyai tiga kitaran pemotongan dan daun mulsa, memberikan hasil keseluruhan yang lebih bersih daripada mulsa lain.

Ia tidak dapat dibongkar untuk disimpan, tetapi jauh lebih padat daripada mesin mulsa daun elektrik yang lain dan mempunyai roda tujuh inci yang berguna untuk memudahkan bergerak. Ia direka khas untuk kompos dan akan menyediakan mulsa hebat yang dapat digunakan untuk mengurangkan pertumbuhan rumpai di kebun anda. Anda tidak digalakkan menggunakan ini dengan sampah taman basah, jadi anda mungkin perlu melabur dalam mesin pencincang gas untuk tujuan ini.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Mesra alam
 • Motor berkuasa
 • Ciri keselamatan tambahan
Sumber kuasa Elektrik Dimensi 22 x 22 x 24 inci Berat Penilaian Editor 70.8 paun

9.Beg Daun Tractor Lawn

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Dianugerahkan Amazon's Choice untuk daun bagger, beg daun ini dapat dilekatkan pada traktor rumput anda untuk mengubahnya menjadi mesin pengumpulan daun. Beg itu besar dan akan memuat hingga empat puluh gantang bahan. Ia juga merupakan beg yang bagus untuk menambah mulsa daun yang ada jika anda mengumpulkan banyak daun dalam satu masa. Beg ini dibuat di Amerika Syarikat dengan kualiti tertinggi dan boleh bertahan selama bertahun-tahun. Ia terbuat dari bahan poliester yang dikitar semula menjadikannya lebih mesra alam daripada beg lain - dan pastinya merupakan salah satu pilihan terbaik beg yang boleh digunakan semula.pengasah gergaji

Ini meruncing untuk memungkinkan aliran udara dan meminimumkan berapa banyak debu yang keluar ketika melekat pada mulsa. Pengulas menyukai betapa kuatnya beg ini. Walaupun kemungkinan akan terseret di tanah ketika dipasang pada traktor rumput, ia dirancang untuk menahannya dengan mudah dan akan bertahan lama.

Ia agak sukar untuk dikosongkan kerana ukurannya tetapi tetap merupakan pilihan yang jauh lebih mudah jika anda mempunyai banyak sampah sekaligus. Anda kemudian boleh mengosongkan beg ke mesin pencincang untuk mengurangkan sisa untuk beg yang lebih kecil dan tong kompos.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Aksesori hebat untuk mulsa
 • Kualiti tinggi
 • Diperbuat daripada bahan kitar semula
Sumber kuasa Beg Daun Sahaja Dimensi 96 x 48 x 66 Inci Berat Penilaian Editor 2.25 lbs

10.Matahari Joe CJ603E

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Ini adalah satu lagi pilihan mesra alam yang bagus untuk serpihan kayu dan mesin pencincang daun kerana menggunakan motor yang dikuasakan oleh elektrik. The Matahari Joe mesin pencincang elektrik akan menjadikan daun, biji gandum, rumput, ranting, dan ranting menjadi mulsa dalam sekejap berkat motor elektriknya yang bertenaga 15 amp. Walaupun dengan semua kekuatan ini, ia hampir tidak bersuara dan oleh itu akan menyebabkan gangguan pada kawasan kejiranan anda. Ia memiliki fungsi keselamatan yang menghentikan motor agar tidak berfungsi ketika hopper dibuka, mencegah kemalangan dari terjadi.Mesin pencincang elektrik Sun Joe ini juga tidak dapat dibongkar tetapi sangat ringan dan mempunyai roda 6 inci untuk kemudahan pengangkutan di sekitar tempat penginapan anda. Reka bentuknya yang langsing memastikan ia tidak akan memakan terlalu banyak ruang di gudang atau garaj standard. Mesin pencincang elektrik Sun Joe dapat mencincang cabang setebal sehingga 1.5 inci, jadi anda mungkin memerlukan motor gas yang lebih kuat jika anda mencincang cawangan yang lebih tebal. Ia akan menjadikan 21 beg sampah kebun menjadi satu beg sampah, menjadikannya mesin pencincang daun dan mesin elektrik yang paling cekap dalam senarai ini.

Mesin pencincang elektrik Sun Joe ini sangat sesuai untuk berubah menjadi kompos kerana ia menyekatnya ke saiz yang sangat kecil. Menurut ulasan, ia bahkan tidak memerlukan pembersihan biasa, tetapi ketika melakukannya ia sangat mudah dibersihkan. Ia hanya dapat mengambil bilah pengganti yang dibeli terus dari pengeluar.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Mesra alam
 • Nisbah mulsa yang cekap
 • Ringan dan senang disimpan
Sumber kuasa Elektrik Dimensi 19.7 x 17.3 x 37.8 Inci Berat Penilaian Editor 26.2 lbs

Panduan Pembeli Daun Mulcher

Apa yang Perlu Diperhatikan Semasa Membeli Sungkupan Daun

Terdapat beberapa faktor penting yang perlu dipertimbangkan semasa membeli sungkupan daun. Anda akan mahukan sistem yang kuat yang dapat berfungsi pada tahap pengumpulan daun yang biasa anda temui. Berikut adalah perkara utama yang perlu diperhatikan dengan setiap mesin.

daun-mulsa-gambar-1

Kuasa motor

Secara amnya, semakin tinggi watt motor semakin tinggi kuasa kuda. Anda boleh menjimatkan wang dengan membeli mesin dengan watt yang lebih rendah, tetapi pertama-tama, pertimbangkan berapa banyak sisa yang perlu anda lalui. Motor yang lebih berkuasa akan membuang sampah dengan lebih cepat dan cenderung untuk menyekat, jadi jika anda mengumpulkan banyak daun sekali gus anda harus melabur dalam mesin yang jauh lebih kuat. Secara umum, penghancur mandiri akan lebih kuat daripada pencincang gabungan dan vakum .

Ciri-ciri keselamatan

Anda mahu ia seaman mungkin. Periksa ulasan pelanggan untuk melihat seberapa kerap sistem menyekat. Penyumbatan boleh menyebabkan masalah elektrik dan anda menghadapi risiko kemalangan semasa membuka kunci mesin. Cobalah untuk mendapatkan mesin yang mempunyai fungsi mematikan automatik setiap kali mesin menyekat, dan jika mungkin mesin yang akan dimatikan sebaik sahaja anda mengeluarkan hopper.

Keramahan Alam Sekitar

Sekiranya anda menggunakan ini untuk membuat kompos, kemungkinan anda akan mengambil berat tentang kesan persekitaran anda. Gas dikuasakan mesin pencincang chipper sangat kuat , tetapi mempunyai pelepasan yang tinggi dan juga sukar dikawal. Sekiranya boleh, cuba dapatkan mesin pencincang elektrik. Anda juga boleh membeli beg yang disertakan dengan beg koleksi yang boleh digunakan semula untuk mengurangkan kesan anda terhadap alam sekitar.Storabiliti

Pertimbangkan di mana anda akan menyimpan mesin pencincang. Sebilangan besar dari mereka cukup kecil sehingga hampir tidak dapat dilihat di garaj rata-rata, tetapi jika milik anda sedikit lebih kecil atau jika anda menggunakan gudang kebun, anda harus mempertimbangkan untuk mendapatkan model yang boleh dilipat atau sudah cukup padat.

Secara umum, gabungan vakum daun dan model penghancur lebih kecil daripada model cip kayu dan mulsa, tetapi banyak daripadanya mempunyai inovasi yang menjadikannya ringan, mudah dibongkar dan senang diangkut.

Apa itu daun Mulcher?

Sungkupan daun menggiling sampah kebun anda menjadi mulsa. Mulsa ini boleh digunakan secara langsung di tanah anda untuk mencegah pertumbuhan rumpai atau boleh ditambahkan ke tong kompos untuk membuat kompos yang boleh anda gunakan semasa berkebun nanti. Mereka bekerja dengan memotong daun menggunakan pisau atau garis pemotong - mirip dengan perapi taman - untuk mengurangkan sampah menjadi kepingan yang lebih kecil. Ini juga menjadikannya lebih padat untuk penyimpanan atau kitar semula.

Ulasan Blower Daun Tanpa Kord Terbaik

Bagaimana Cara Kerja Mulberry Vacuum Leaf?

Mulsa daun vakum mempunyai bilah khas di dalam yang berfungsi sebagai vakum dan mesin pencincang. Secara amnya, anda menambah beg pengumpul di bahagian belakang dan mengoperasikannya dengan cara yang sama seperti yang anda gunakan untuk membuat peniup daun - hanya ini yang akan mengosongkan daun daripada menggerakkannya. Mereka biasanya sedikit lebih lemah daripada mulsa mandiri tetapi jauh lebih senang digunakan kerana kedua-dua koleksi dan pemotongan sekaligus.

penyembur beg galas

Kesimpulannya

Daun mulsa adalah mesin yang sangat senang digunakan untuk membantu anda mengitar semula sampah kebun anda dengan lebih berkesan atau membuangnya dengan lebih mudah. Terdapat beberapa pilihan hebat di pasaran dan sebelum anda membeli dan membeli, anda harus mempertimbangkan keperluan individu anda sendiri dari mulsa.

Sekiranya anda mencari kemudahan, kami sarankan untuk mendapatkan gabungan blower, vakum, dan mulsa berbanding peniup daun beg galas tunggal . Ini akan membantu anda mengumpulkan, mengumpulkan dan mencincang daun menggunakan satu alat dan akan berfungsi lebih cepat. Sekiranya anda memerlukan banyak daun dalam satu masa, maka anda harus mendapatkan mulsa mandiri kerana ini lebih kuat.Anda juga boleh mempertimbangkan model yang juga berfungsi sebagai penyusun kayu, dan model elektrik yang lebih mesra alam juga merupakan pilihan yang bagus. Kami harap anda dapat mencari daun mulsa yang sempurna untuk memudahkan berkebun musim gugur anda. Berkebun dalam penggulungan? Lihatlah penghembus salji yang hebat ini !

Petua Pakar

Mulsa elektrik juga lebih senyap. Jika awak mengambil berat tentang pencemaran bunyi dan tidak mahu mengganggu jiran anda, kami mencadangkan anda mendapatkan salah satunya.