Teres, Rumput & Taman

10 Pucuk Daun Terbaik pada tahun 2020

Mencari penyapu daun terbaik untuk keperluan peribadi anda boleh membuat perbezaan besar bagi keselesaan anda dan membuat kerja-kerja kebun kelihatan lebih cepat dan lebih menyeronokkan, jadi perlu usaha mencari penyapu daun terbaik yang dapat anda gunakan.Sapu daun kelihatan hampir serupa, dan sukar untuk mengetahui model mana yang merupakan daun terbaik 2020 hanya dari melihat gambar.Itulah sebabnya kami meletakkan beberapa garisan halaman yang berbeza, menguji mereka dan melakukan semua penyelidikan yang diperlukan untuk menentukan mana yang patut dipertimbangkan.

Di bawah ini, anda akan dapati senarai ulasan rake daun terbaik kami, menerangkan ciri dan kelebihan masing-masing dari 10 model rake daun 2020 terbaik kami untuk membantu anda memilih rake daun yang tepat untuk anda dan keperluan dan tabiat berkebun anda dengan tekanan minimum dan usaha.Berkaitan:Ulasan Backpack Leaf Blower.

Isi kandungan

Lihat Rake Leaf Terbaik, Di Bawah.

1.Fiskars Leaf Rake

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

TheDaun FiskarsRake adalah rake daun besar dengan sejumlah ciri reka bentuk yang diarahkan pada pengalaman menyapu paling efisien yang mungkin, mempercepat proses menyapu halaman anda sejauh mungkin melalui reka bentuk rumput yang berkualiti tinggi.Model penyapu daun ini memiliki kepala 24 inci yang lebih lebar dengan garis melengkung, memastikan bahawa jumlah daun maksimum yang mungkin dikikis dengan setiap umpan.Kelengkungan tines dihitung untuk merebut daun dengan cekap tanpa risiko tersumbat, menjaga kepala penyapu daun anda tetap bersih dan bebas digunakan dalam situasi apa pun, bahkan ketika mengumpulkan tumpukan daun basah yang besar.

Selain itu, bentuk dan kelengkungan kepala menjadikan penyapu ini sempurna untuk mengangkut daun, yang membolehkan anda menyapu timbunan serpihan dari tanah dan mengangkutnya dengan cepat dan mudah ke mana sahaja anda perlu meletakkannya.

penyembur cat terbaik untuk kabinet
Mengapa Kita Menyukainya
 • Pembinaan ringan
 • Kepala lebar
 • Pemegang panjang
 • Garisan melengkung bebas penyumbatan
 • Direka untuk kecekapan
BahanAluminium dan resinSaiz67 x 24 inciBerat1.8 paun
Keputusan kami

Kepala penyapu Fiskars Leaf Rake yang sangat besar membolehkan model penyapu daun ini menggerakkan dan mengangkut daun dengan kuantiti yang sangat banyak dengan setiap pukulan, dengan cepat mempercepat proses menyapu halaman anda.

Penilaian Penyunting

dua.Rake daun ROOT ASSASSIN

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

TheASSASSIN JALANLeaf Rake adalah rake daun besar dan tahan lama yang direka dengan tumpuan pada daya dan kecekapan. Pemegang aluminiumnya yang tahan lasak tahan karat dan tidak selamat dari cetakan, menjadikan model penyapu daun ini dalam keadaan sempurna sepanjang jangka hayatnya yang panjang tanpa risiko penurunan prestasi.Pegangan panjang boleh dipisahkan menjadi dua bahagian untuk penyimpanan yang mudah atau dapat dipasang ke tiang panjang untuk menyapu halus dan selesa tidak kira berapa tinggi anda.Teknologi menyapu inovatif dari ROOT ASSASSIN Leaf Rake merangkumi selekoh pintar di bahagian bawah tiang, menjadikannya mudah untuk mengubah kerang menjadi sekop dengan hanya memutar pegangan di sekelilingnya.

Ini membolehkan anda menyapu tumpukan daun ke arah anda, dan kemudian anda merapatkannya dengan gerakan cairan tunggal, menghilangkan keperluan untuk alat menyapu atau meraup lain untuk pengalaman menyapu kebun yang lebih cepat dan lebih mudah.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Pembinaan yang tahan lama
 • Pembinaan ringan
 • Pemegang kalis karat
 • Mudah disimpan
 • Reka bentuk dual rake dan scoop
BahanAluminium dan polipropilenaSaiz58 x 15 inciBerat1.75 paun
Keputusan kami

Direka untuk tahap pengerukan dan daya pengaut yang tinggi, ROOT ASSASSIN Leaf Rake adalah model rake daun yang menawarkan tahap ketahanan dan kekuatan yang tinggi, serta ciri reka bentuk yang difokuskan untuk mencapai kecekapan pembersihan maksimum.

Penilaian Penyunting

3.Corona RK 62060 Aluminium Rake

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

TheMahkota RK62060 Aluminium Rake adalah rake daun premium serbaguna yang direka untuk kawalan dan fleksibiliti yang tepat di sekitar kebun. Reka bentuk busur dua lengkung kepala penyapu menyebarkan tekanan setiap hantaran secara merata di antara semua garisan garu, memastikan tekanan yang merata dan memaksimumkan kecekapan menyapu tanpa usaha tambahan yang diperlukan oleh anda.Kepala sempit, direka untuk ketepatan menyapu di ruang dan sudut yang sempit tanpa risiko kerosakan pada tanaman dalam prosesnya, dan lapisan plastik yang luas memberikan tekanan yang sama untuk penyingkiran serpihan yang komprehensif tanpa risiko merosakkan akar pengumpan tanaman anda yang meluas dalam prosesnya. . Selain itu, reka bentuk batang yang lebih lebar menjadikannya lebih mudah untuk menangkap daun yang lebih kecil, membersihkan dengan mudah dan efisien setiap bahagian halaman anda dengan mudah.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Busur melengkung dua
 • Batang yang lebih lebar
 • Sarung pemegang vinil anti-slip
 • Pembinaan ringan
 • Kepala sempit
BahanAluminium dan keluli terbajaSaiz61 x 8 inciBerat11.2 oz
Keputusan kami

Direka untuk kecekapan dan ketepatan, Corona RK 62060 Aluminium Rake adalah penyapu daun fleksibel dan serba boleh yang bagus untuk menyapu daun dengan cepat dan mudah dari sudut yang ketat dan jurang yang sempit di antara tanaman.

Penilaian Penyunting

Empat.Pegangan Tangan ReLeaf Leaf Scoops

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

TheDaun ReLeafScoops Hand Held Rakes lebih merupakan aksesori pada rake daun daripada rake daun penuh, tetapi fungsi yang mereka tawarkan tidak boleh diabaikan.Cakar penyapu daun ini memungkinkan pengambilan sejumlah besar daun dengan mudah setelah dibakar ke tumpukan dengan penyapu biasa, dan berjanji untuk melindungi tangan anda dari kecederaan dari duri, jelatang atau bahaya kebun lain yang mungkin anda hadapi ketika meraup daun.

Ketangkasan yang diberikan oleh cakar penyapu daun ini juga memungkinkan menyelesaikan tugas-tugas kebun lain dengan mudah, dari penyebaran mulsa yang mudah hingga pembersihan kekacauan haiwan yang bersih dan selamat untuk membantu menjaga kebun anda kelihatan bersih dan dijaga dengan baik dengan jumlah minimum keributan yang mungkin.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Pembinaan ringan
 • Reka bentuk cakar daun
 • Melindungi dari duri dan jelatang
 • Sangat sesuai untuk pelbagai tugas kebun
 • Mudah disimpan
BahanPlastikSaiz15 x 15 inciBerat1.2 lb
Keputusan kami

Membolehkan anda mengambil daun dan puing-puing dari tanah dengan mudah serta aktiviti meraup kebun yang lain, ReLeaf Leaf Scoops Hand Held Rakes mempermudah proses menjaga kebun dengan ketara.

Penilaian Penyunting

5.Sapu Poli Daun Syarikat AMES

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Menawarkan reka bentuk yang intuitif, mudah digunakan, ringkas, AMESPoli SyarikatLeaf Rake menjanjikan penyapu daun yang mudah dan kuat tanpa komplikasi dan tidak ada yang menghalangi.Lapisan polipropilena tahan lama dan fleksibel dari kepala penyapu 24 inci lebar cukup fleksibel untuk menahan retak dari masa ke masa tetapi cukup kaku untuk mengekalkan bentuk asalnya walaupun setelah penggunaan yang lama, memastikan penyapu daun ini mengekalkan bentuk dan reka bentuk asalnya sepanjang jangka hayatnya yang panjang. tanpa kehilangan prestasi atau keselesaan.

Pegangan kayu keras dan kepala polipropilena direka untuk keseimbangan, menawarkan reka bentuk ringan ergonomik untuk keselesaan maksimum sambil menyusun daun dalam keadaan apa pun, tidak kira berapa lama anda harus menggunakannya pada satu-satu masa.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Terdapat dalam pelbagai saiz
 • Batang tahan lama
 • Reka bentuk ergonomik
 • Kepala lebar
 • Pembinaan ringan
BahanKayu keras dan polipropilenaSaiz48 x 24 dalamBerat1 paun
Keputusan kami

Reka bentuk yang sederhana dan mudah dilucutkan dari AMES Companies Poly Leaf Rake memastikan bahawa model daun rake ini mudah digunakan dan benar-benar intuitif, tanpa komplikasi yang tidak perlu.

Penilaian Penyunting

6.gonicc Garden Leaf Rake

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Thegonicc LarasGarden Leaf Rake adalah salah satu model rake daun kebun yang paling fleksibel dan serba boleh yang terdapat di pasaran pada tahun 2020, dengan reka bentuk yang tertumpu sepenuhnya pada lipatan dan fleksibiliti.Kepala penyapu daun ini dapat melipat hingga 7 inci untuk menyapu dengan teliti, tepat di ruang yang sempit dan sudut yang ketat atau terbuka selebar 22 inci untuk menyapu ruang terbuka yang lebih luas.

Sebagai tambahan kepada ini, pemegang 63 inci panjang boleh dilipat ke ukuran yang jauh lebih kecil, menjadikannya model yang sangat mudah disimpan ketika pemegang dan kepala jatuh sepenuhnya.

Fleksibiliti ini memang memerlukan kos ketahanan, dan perlu diberi perhatian semasa menggunakan model daun rake ini, tetapi fleksibiliti yang luar biasa menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk banyak pengguna dan yang patut dipertimbangkan jika anda ingin menjimatkan sedikit ruang.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Kepala lipat boleh laras
 • Pemegang teleskopik
 • Mudah disimpan
 • Reka bentuk serba boleh
 • Pemegang panjang
BahanLogamSaiz63 x 22 inci (boleh laras)Berat2.5 paun
Keputusan kami

Kepala laras lipat gonicc Adjustable Garden Leaf Rake memberikan lipatan daun ini tahap kelenturan dan fleksibiliti yang luar biasa, yang memungkinkannya membersihkan segala-galanya dari ruang terbuka luas hingga sudut yang ketat dengan mudah.

Penilaian Penyunting

7.Alat Buli 92309 Bow Rake

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

TheAlat Pembuli92309 Bow Rake adalah penyapu daun yang kuat dan tahan lama dalam reka bentuk tradisional, dibuat dari keluli gred komersial dan gentian kaca ringan. Jaminan jangka hayat terhad yang ditawarkan pada rake daun ini oleh Bully Tools menunjukkan fokus pada ketahanan; ini adalah alat tahan lama dan tahan lama yang direka untuk membantu anda membersihkan kebun anda dalam jangka masa yang lama tanpa memerlukan penggantian.Lapisan keluli tegar terbuat dari keluli 10 gauge yang sangat tebal, sementara pemegang gentian kaca ringan diperkuat dengan dinding tiga, bergabung untuk memberikan pembinaan yang sangat kukuh yang dapat menggunakan banyak penggunaan yang kuat tanpa risiko keletihan dan kerusakan pada lingkungan normal.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Gred komersial
 • Pembinaan yang tahan lama
 • Garisan keluli tegar
 • Pemegang panjang
 • Pemegang gentian kaca ringan
BahanKeluli dan gentian kacaSaiz58 x 16 dalamBerat3.1 lb
Keputusan kami

Mudah tetapi berkesan, Bully Tools 92309 Bow Rake adalah salah satu reka bentuk daun rake yang lebih tradisional dalam senarai kami, tetapi tahap ketahanannya yang tinggi menjadikan ini pilihan hebat dan tahan lama untuk pelbagai situasi.

Penilaian Penyunting

8.TRG Inc Rake The Groundskeeper II

tong kompos terbaik
KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Walaupun kebanyakan penyapu daun dirancang untuk melindungi tanah dengan hati-hati dengan mengorbankan tindakan menyapu yang tidak cekap, TRG InkRake ThePenyapu daun Groundskeeper II mempunyai keutamaan lain. Garisan keluli bulatnya yang kaku dirancang untuk mengikis semua serpihan yang longgar dari tanah, berpotensi mengorbankan sedikit rumput dalam prosesnya.Penyapu daun ini bukan alat yang merosakkan; batangnya dijauhkan dengan ideal untuk menghilangkan daun dan serpihan dari semak dengan membiarkan batang hijau melintas di antara mereka tanpa risiko kerosakan.

Penyapu daun ini kuat dan tahan lama, menawarkan prestasi tinggi untuk sesiapa sahaja yang menginginkan sesuatu yang sedikit lebih tegas dan lebih ditentukan daripada rata daun daun kebun anda.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Membolehkan batang semak di antara ranting
 • Garisan keluli tegar
 • Pembinaan ringan
 • Kepala menyapu lebar
 • Sesuai untuk rake intensiti tinggi
BahanKeluli dan gentian kacaSaiz55 x 21 inciBerat1.03 lb
Keputusan kami

Dengan garisan keluli yang kaku dan bulat dan bukannya permukaan plastik yang rata dan fleksibel di sebilangan besar garu lain, penyapu daun TRG Inc Rake The Groundskeeper II direka bentuk untuk tindakan menyapu yang kuat dan kuat.

Penilaian Penyunting

9.Roti Daun Taman ORIENTOOLS

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

TheTaman ORIENTOOLSLeaf Rake adalah rake rumah yang tahan lama dan fleksibel yang direka untuk penyesuaian dan keselesaan dalam semua keadaan. Pegangannya 66 inci dapat dimampatkan hingga 43 inci dengan mudah, memungkinkannya tetap panjang untuk ukuran pengguna apa pun, serta membantu ORIENTOOLS Garden Leaf Rake untuk mengambil ruang yang jauh lebih kecil untuk penyimpanan ketika tidak berada di menggunakan.Dengan panjang penuh, pemegang 66 inci penyapu daun ini cukup panjang untuk membantu kebanyakan pengguna menggegarkan halaman sambil berdiri tegak, menyelamatkan punggung anda dari kemungkinan kecederaan atau ketegangan dari jangka masa kerja pekar yang panjang.

Selain itu, kepala penyapu lebar direka untuk kelancaran manuver, dengan mudah mengorek daun dan serpihan lain dari ruang seperti jurang antara kereta anda dan jalan di mana daun sering berkumpul, dan 26 batang polipropilena tahan lama disusun cukup dekat sehingga tangkap daun dan serpihan yang lebih kecil.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Pemegang boleh laras
 • Cengkaman yang selesa
 • Kepala pelbagai fungsi
 • Mudah disimpan
 • Lapisan polipropilena tahan lama
BahanKeluli dan plastikSaiz66 x 22 inci (boleh laras)Berat2.95 paun
Keputusan kami

Mudah disesuaikan untuk pengguna dengan ketinggian yang berbeza, ORIENTOOLS Garden Leaf Rake adalah penyapu daun yang fleksibel dan serba boleh yang sesuai dengan hampir semua pengguna dan hampir semua keperluan berkebun tertentu.

Penilaian Penyunting

10.Rake daun ergonomik yang luar biasa

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Diperbuat sepenuhnya dari polipropilena kopolimer tahan lama dan ringan, yangRake yang luar biasaErgonomic Leaf Rake menjanjikan jangka hayat yang panjang dan minimum penyelenggaraan yang diperlukan untuk memastikannya dalam keadaan sempurna, tidak kira seberapa banyak anda menggunakan rake daun ini.Reka bentuknya 3 dalam 1 memungkinkan menyapu, meraup dan mengambil serpihan longgar semuanya dalam satu alat, tidak memerlukan aksesori tambahan.Ini bermaksud bahawa tidak perlu menyentuh puing-puing yang tidak diingini secara langsung, dan tidak perlu membongkok atau membongkok sambil menggegarkan halaman rumah anda, menjadikan model penyapu daun ini adalah pilihan yang sangat baik bagi sesiapa yang mempunyai masalah belakang atau masalah kelenturan lain atau bahkan mereka yang tidak mempunyai kelenturan masalah yang hanya mahukan pengalaman menggaru halaman yang lebih mudah dan lancar.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Reka bentuk 3 dalam 1
 • Binaan polipropilena tahan lama
 • Reka bentuk ergonomik
 • Kepala 17 inci
 • Pembinaan ringan
BahanPolipropilenaSaiz64 x 17 inciBerat2.5 paun
Keputusan kami

Reka bentuk ergonomik Amazing Rake Ergonomic Leaf Rake mengurangkan keperluan membongkok dan membongkok ketika menggegarkan halaman anda, menjadikannya pilihan yang sangat baik bagi sesiapa sahaja yang menjadi masalah fleksibiliti.

Penilaian Penyunting

Panduan Pembeli Leaf Rake

Mengendalikan Bahan

Pegangan menyapu daun tersedia dalam pelbagai jenis bahan seperti kayu, logam, dan plastik, semuanya dengan kelebihan dan kekurangan yang berbeza yang perlu dipertimbangkan ketika anda ingin membeli penyapu daun baru.Beberapa kepingan daun dilengkapi dengan pemegang yang diperbuat daripada plastik. Ini adalah perjudian; plastik boleh ringan tetapi selalunya tidak tahan lama atau tahan lama untuk menjadi berharga.

Plastik yang lebih keras dan lebih kuat seperti polipropilena boleh menjadi pilihan yang baik, mengimbangkan ringan dengan tahap kekuatan dan ketahanan yang agak tinggi, tetapi jenis plastik lain sebaiknya dielakkan, kerana banyak jenis plastik menjadi lelah kerana terdedah kepada cahaya matahari atau keadaan luar yang lain , akhirnya menjadi rapuh dan pecah.

Setelah pecah, bahan itu tidak berguna untuk fungsi rumah tangga yang lain, dan mempunyai kos persekitaran yang tinggi, memerlukan ribuan tahun untuk mengurai dan sering sukar dikitar semula.Sekiranya anda menyukai idea pegangan penyapu daun plastik yang lebih ringan, pertimbangkan untuk membeli pemegang gentian kaca, kerana ini menawarkan ringan yang sama tetapi dengan ketahanan yang lebih tinggi dan tahan terhadap keletihan dan kerosakan.

Anda mungkin juga menyukai inipeniup daun tanpa wayar!

Pemegang kayu keras umumnya merupakan pilihan keseluruhan terbaik, kerana ia selesa dipegang dan cukup kukuh untuk bertahan dalam jangka masa yang sangat lama.Sebagai tambahan kepada ini, sekiranya kepala garu pecah, pegangan kayu keras mudah digunakan semula dan, sekiranya terbukti mustahil untuk digunakan kembali, dilengkapi dengan sedikit dan tanpa biaya lingkungan dan dapat biodegradasi secara semula jadi.

Pegangan logam adalah alternatif yang baik untuk kayu keras, kerana umumnya lebih ringan dan tahan lama. Satu kelemahan utama logam adalah bahawa ia boleh menjadi sejuk dengan tidak selesa ketika disimpan di iklim yang lebih sejuk, menjadikan tindakan menyapu tidak selesa dan tidak menyenangkan tanpa sarung tangan yang kuat.Ssekiranya pemegang logam menjadi tidak dapat digunakan kerana sebab-sebab tertentu, sifatnya yang dapat dikitar semula memastikan bahawa kesan persekitaran pelupusan logam dapat dikurangkan selama ia dikitar semula dengan betul.

Tin plastik vs logam

Garisan menyapu daun kebun boleh dibuat dari plastik atau logam, dan setiap pilihan ini mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri. Secara amnya, rantai plastik jauh lebih tahan lama daripada rantai logam, tetapi kelenturannya memungkinkan penyapu daun plastik mengikis daun dan serpihan lain dari kawasan berumput tanpa merosakkan rumput itu sendiri, membiarkan tanah di bawah garu dalam keadaan baik tanpa kerosakan.

Umumnya tidak digalakkan menggunakan garu berkepala plastik sebagai sudu, namun, kerana ini boleh menyebabkan mudah pecah plastik tidak kira seberapa berhati-hati anda menggunakan penyapu. Mengelakkan penggunaan rake daun berwarna plastik sebagai sudu boleh mengurangkan kerosakan sebanyak 90%!

Penyodok salji menjadikan alternatif yang sangat baik untuk meraup daun, dan menggunakan penyodok salji dan bukannya menyapu daun untuk meraup dapat membantu menyapu daun plastik anda dalam keadaan operasi lebih lama.

Batang logam, bagaimanapun, boleh menyebabkan kerosakan pada tanah di bawahnya; sifat tegar mereka mengikis tanah dan dapat merobek rumput dan tumbuh-tumbuhan lain dengan mudah. Mereka cenderung tahan lama, walaupun disimpan dengan betul.

Lapisan logam tahan lebih lama daripada plastik apabila digunakan dengan cara yang serupa, dan mempunyai bonus tambahan yang cukup tahan lama untuk digunakan untuk meraup serta menyapu tanpa perlu khawatir akan risiko pecahnya proses tersebut.

Spring Rakes

Rake daun berkepala logam yang paling baik adalah kepala dengan kepala yang melekat pada pemegang dengan pendakap yang dimuatkan pada musim bunga. Mata air yang dipasang pada pendakap ini memungkinkan lebih lentur semasa penggunaan rake daun pegas pegas anda secara berkala, yang memungkinkan batang untuk meregangkan dan meratakan sedikit ketika anda menarik garisan ke arah anda, menangkap lebih banyak daun dengan setiap hantaran.

Fleksibiliti tambahan ini membolehkan penyapu pegas merapatkan daun yang basah dan lebat tanpa mengambil risiko kerosakan, meningkatkan prestasi penyapu daun anda dalam pelbagai keadaan cuaca yang kurang optimum untuk meningkatkan pengalaman membersihkan halaman dan mengurangkan kebimbangan merosakkan penyapu daun anda dalam senario penyapu yang lebih sengit.

Merawat daun menyapu

Penyapu daun harus dijaga dan dibersihkan setelah setiap penggunaan untuk memastikannya dalam keadaan terbaik sepanjang jangka hayatnya dan memastikannya berfungsi dengan baik selama mungkin.Ini sangat penting untuk penyapu daun logam, kerana ini dapat menimbulkan masalah karat dan kakisan jika tidak dijaga dengan baik, yang boleh menyebabkan kerosakan dan penurunan jangka hayat yang besar.Lap sederhana dengan kain mestilah lebih daripada cukup, membersihkan kotoran dan kelembapan dari lapisan logam garu anda dan memastikan bahawa tidak ada yang tersekat pada garu yang berpotensi menyebabkan masalah seperti karat atau kakisan jika dibiarkan di garu semasa anda masukkan ke dalam simpanan selepas digunakan.

Petua Pakar

Sekiranya anda tinggal atau menyapu di persekitaran yang lebih sejuk secara teratur, elakkan penyapu yang dikendalikan oleh logam jika mungkin, kerana logam boleh menjadi sejuk dengan tidak selesa, menjadikan menyapu tugas yang tidak menyenangkan dan mencabar dalam cuaca sejuk.

Adakah kamu tahu?

Penyapu daun yang baik harus bertahan sekurang-kurangnya 5 tahun dengan penggunaan bermusim biasa. Beberapa pilihan yang lebih tahan lama yang ada boleh bertahan selama beberapa dekad jika dijaga dengan betul, tetapi 5 tahun adalah penanda aras minimum yang sangat baik.