Teres, Rumput & Taman

10 Pemisah Log Terbaik pada tahun 2020Menebang pokok dan membelahnya menjadi balak hanyalah separuh pertempuran. Bagaimana di bumi anda mengubahnya menjadi potongan yang lebih mudah dikendalikan? Pembahagi log ada untuk membantu anda memotong bahagian tengah kayu menjadi dua bahagian. Ini menjadikan mereka sesuai untuk gunakan sebagai kayu bakar , dan banyak pekerja kayu juga mendapat manfaatnya kerana ini membantu mengurangkan ukuran kayu balak ketika mereka membuat barang kecil.

Dari kaedah kuno dari paksi dan pemisah penyaluran logam ke model gas dan elektrik moden, terdapat banyak jenis produk yang tersedia untuk membelah kayu. Nasib baik, kami telah melakukan beberapa penyelidikan untuk anda membawa anda panduan ini bagaimana anda dapat mencari pembahagi log terbaik.

Kami berunding dengan pakar, blogger dan ulasan pelanggan untuk memberikan senarai 10 pembahagi log teratas yang tersedia untuk dibeli secara dalam talian.Berkaitan: Ulasan Chipper Shredders Terbaik .

Isi kandungan

Lihat Pemisah Log Terbaik Untuk Wang, Di Bawah.

1.Boss Industrial ES7T20

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Splitter log ini telah dianugerahkan Amazon's Choice untuk pemisah kayu elektrik berkat ulasan yang sangat baik dan pembuatan berkualiti tinggi. Ia berfungsi dengan memasukkan log ke mesin dan membiarkannya memasukkan log ke splitter. Ia beroperasi dengan sangat cepat pada pelbagai ukuran dan ketebalan log dan bahkan dilengkapi dengan lampiran pemisah empat arah untuk memudahkan pekerjaan anda pada kayu balak yang lebih besar.Ia mempunyai kekuatan tujuh tan di belakangnya, yang memungkinkan untuk bekerja melalui balak yang paling sukar. Motor elektrik mempunyai dua kuasa kuda - salah satu yang paling kuat di pasaran. Boss Industrial begitu yakin dengan kualiti mesin sehingga mereka memberikan jaminan dua tahun dengannya - melindungi anda daripada sebarang kemungkinan kerosakan. Ia sangat mudah untuk dikendalikan dan boleh dikendalikan dengan mudah dengan satu tangan.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Pilihan Amazon
 • Motor berkuasa
 • Termasuk pemisah empat hala
Sumber kuasa Elektrik Dimensi 40 x 13.5 x 20.5 Inci Berat 106 paun
Keputusan kami

Ini adalah pembahagi log tahap kemasukan yang hebat dan akan menolong anda dengan sebilangan besar log yang mungkin anda temui untuk tujuan rumah tangga dan kerja kayu. Jaminan dua tahun adalah tambahan yang hebat, yang menjamin anda dapat menggunakan mesin dengan baik.

Penilaian Penyunting

dua.Juara 100251

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Splitter log ini dilengkapi dengan kekuatan kuasa 25 tan yang kuat di belakangnya - lebih besar daripada kebanyakan mesin konvensional. Ini menjadikannya bagus untuk balak yang sangat tebal dan sukar, menjadikannya pilihan yang ideal untuk profesional yang perlu membelah kayu secara berkala. Satu pusingan akan membuat kayu balak berjalan dengan cepat dalam masa 12 saat, membolehkan anda dengan cepat dan cekap melalui longgokan kayu balak dalam masa yang singkat. Ia juga mempunyai roda dan alat tambahan yang membolehkan anda menggerakkannya dengan mudah dan menariknya hingga 45 mph.Pembahagi kayu log ini dilengkapi dengan jaminan dua tahun, menjamin penggunaan anda dengan baik dan menunjukkan komitmen Champion kepada produk berkualiti tinggi. Ia juga mempunyai sokongan teknikal seumur hidup, jadi walaupun jaminan habis, Champion akan dengan senang hati membantu anda menyelesaikan sebarang masalah. Ia mempunyai pengembalian automatik, mempercepat proses pemisahan log. Ia menggunakan gas sehingga anda perlu mengekalkannya untuk penggunaan berterusan.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Kuasa kuda yang luar biasa
 • Waranti dua tahun dan sokongan teknologi seumur hidup
 • Boleh ditarik
Sumber kuasa Gas Dimensi 71.3 x 28.3 x 19.1 Inci Berat 430 paun
Keputusan kami

Ini adalah salah satu pemisah log paling kuat yang anda dapati di mana sahaja. Sekiranya anda mencari tugas mudah, kami mencadangkan anda menjimatkan wang anda untuk sesuatu yang lebih murah. Sekiranya anda kerap membelah log, ini mungkin merupakan pelaburan yang lebih baik untuk menjimatkan banyak masa.

Penilaian Penyunting

3.Sun Joe LJ10M Logger Joe

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Walaupun titik harga yang agak rendah, pemisah log ini mempunyai kekuatan yang luar biasa pada 10 tan tenaga kuda. Ia beroperasi menggunakan ram hidraulik - bagaimanapun, panjang rasuknya lebih pendek daripada beberapa pemisah log lain. Ini bermaksud anda perlu memotong kayu balak yang besar agar dapat masuk ke dalam pemisah. Ia terbuat dari bentuk keluli yang sangat tahan lama yang akan memastikan pembahagi kayu akan bertahan selama bertahun-tahun - dengan kebanyakan ulasan pelanggan mengatakan bahawa ia mungkin bertahan seumur hidup.Terdapat fungsi buaian yang membantu menjaga kayu yang terbelah di satu tempat dan menghalangnya daripada jatuh. Dengan cara ini, anda boleh mengubahnya dengan mudah selepas perpecahan pertama dan memulakannya semula jika anda berhasrat untuk memotong log menjadi suku. Terdapat roda di bahagian bawah mesin, menjadikannya sangat mudah untuk dibawa dan disimpan. Ukuran yang lebih kecil juga bermaksud ia akan mengambil lebih sedikit ruang di gudang atau garaj anda, jadi sangat bagus jika anda hanya mempunyai ruang kecil untuk bekerja.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Ringkas
 • Kuat
 • Pilihan belanjawan
Sumber kuasa Hidraulik Dimensi 41.1 x 8.1 x 11.8 Inci Berat 87 paun
Keputusan kami

Sekiranya anda cuba menjimatkan wang, kami tetap mencadangkan anda membelanjakan sedikit perbelanjaan dan menggunakan mesin ini. Kekuatan tambahan bernilai beberapa dolar tambahan, dan sangat mudah dan cekap untuk digunakan.

Penilaian Penyunting

Empat.SELland Selatan

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Splitter log ini mempunyai tenaga kuda sedikit lebih sedikit pada 6 tan, namun, mempunyai rasuk yang lebih panjang yang membolehkan anda mengatasi kayu balak yang lebih besar dan meminimumkan berapa banyak pemotongan yang perlu anda lakukan sebelumnya. Rasuk 20.5 inci akan membawa kebanyakan kayu berukuran standard ke arah pemisah dalam masa lapan belas saat, membantu anda memisahkannya dengan cepat dan cekap. Terdapat juga fungsi limiter stroke yang membolehkan anda memendekkan kitaran untuk log yang lebih kecil, menjimatkan masa lebih jauh.Ia mempunyai dua roda tujuh inci di bahagian belakang, dan beberapa pegangan berlapis getah di bahagian depan, memudahkan anda memindahkannya dengan sedikit usaha. Ia diselaraskan untuk memastikannya lebih padat dan sesuai dengan garaj anda atau ditumpahkan dengan mudah. Oleh kerana elektrik, ia juga dapat berdiri tegak untuk menjimatkan ruang lantai lebih jauh. Ini mempunyai ulasan hebat sehingga telah dianugerahkan Amazon's Choice untuk pembahagi log, dan benar-benar produk yang hebat.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Pilihan Amazon
 • Mudah diangkut dan disimpan
 • Cekap
Sumber kuasa Elektrik Dimensi 37.7 x 11.8 x 18.5 Inci Berat 105.8 paun
Keputusan kami

Ini adalah satu lagi pilihan belanjawan yang hebat jika anda benar-benar memerlukan balok yang lebih besar untuk log yang lebih besar. Mesin ini juga cukup luas, membolehkan anda mengatasi kayu yang lebih tebal tanpa perlu khawatir akan jatuh.

lembu 51619
Penilaian Penyunting

5.Fiskars x27 Super Splitting Ax

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Sekiranya anda benar-benar mempunyai anggaran yang ketat, anda hanya boleh melabur dalam kapak yang baik untuk membantu anda menyelesaikan tugas. Ini adalah pilihan yang bagus jika anda hanya memotong beberapa log setiap minggu, dan bukannya menggunakannya setiap hari. Kami masih mencadangkan mendapatkan kapak berkualiti untuk pekerjaan itu, dan pilihan dari Fiskars ini pasti sesuai dengan kategori itu. Pegangan panjang bermaksud ia dapat digunakan oleh pengguna tinggi dan pendek dengan relatif mudah, dan seimbang untuk memastikan kuat, tetapi selamat, setiap saat. Bilah itu sendiri direka bentuk dalam bentuk cembung untuk mempermudah mengeluarkan kapak dari kayu setelah anda selesai memotong.Ulasan pelanggan hebat, menunjukkan bahawa pengguna dapat dengan mudah membelah log dalam satu klik dengan kapak ini. Ia telah dianugerahkan Pilihan Amazon untuk kapak berkat ulasan hebat ini dan keahlian yang berkualiti. Ia dilengkapi dengan jaminan seumur hidup, memberikan anda kepercayaan penuh terhadap dedikasi yang harus dilakukan Fiskars untuk menghasilkan produk berkualiti yang dapat menyelesaikan tugasnya.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Hebat untuk belanjawan
 • Kuat untuk digunakan
 • Direka dengan baik
Sumber kuasa Buku Panduan Dimensi 37.75 x 9.25 x 1.75 Berat 5.85
Keputusan kami

Sekiranya anda mesti menggunakan kapak, ini adalah pilihan terbaik anda sejauh bermil-mil. Ia direka khas untuk membelah kayu balak, dan ini membuat banyak usaha membuat pekerjaan anda lebih mudah daripada paksi lain.

Penilaian Penyunting

6.YARDMAX YU2566

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Ini adalah satu lagi pemisah log tugas berat yang luar biasa yang menyediakan 25 tan tenaga kuda, membantu menembusi kayu balak yang paling tebal hanya dalam beberapa saat. Ia boleh membelah log secara mendatar dan menegak pada masa yang sama, atau anda boleh memilih untuk memotongnya dalam satu arah. Ia digerakkan oleh gas, jadi perlu disimpan mendatar ketika disimpan dan perlu diisi dari semasa ke semasa. Enjin Briggs dan Stratton sangat cekap dan menggunakan gas minimum setiap bahagian.Rasuk ini dirancang dalam bentuk U untuk memaksimumkan kekukuhan dan mencegah kerosakan. Ia juga mempunyai pemintal kayu di hujungnya, menjadikannya lebih cekap dan menyebabkan tekanan lebih rendah pada balok. Ram mempunyai fungsi pengembalian automatik, mempercepat proses dan membolehkan anda mengoperasikan splitter dengan satu tangan semasa digunakan. Ia cukup berat tetapi mempunyai roda yang membolehkannya diangkut dengan mudah tanpa terlalu banyak usaha yang diperlukan oleh anda.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Tahan lasak
 • Cepat dan cekap
 • Mudah diangkut
Sumber kuasa Gas Dimensi 99.5 x 37 x 48 Inci Berat 517 paun
Keputusan kami

Dari dua yang paling mahal, pembahagi log kelas profesional ini akhirnya menang kerana ciri tambahan kecil yang memberikan kelebihan berbanding yang lain dari segi kecekapan, kelajuan, dan ketahanan. Walau bagaimanapun, ia tidak dilengkapi dengan jaminan.

Penilaian Penyunting

7.Kindling Cracker Splitter

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Sekiranya anda hanya menggunakan kayu kecil yang akan digunakan untuk menyalakan kayu bakar, ini adalah satu lagi pilihan belanjawan yang hebat untuk mendapatkan kapak. Ini berfungsi dengan mempunyai bar di tengah yang anda tetapkan log di atasnya. Anda kemudian boleh memalu log ke bawah melalui bar, yang secara semula jadi membelahnya menjadi kepingan berukuran menyala. Terdapat juga cincin di bahagian atas dan bawah untuk menyimpan balak dengan selamat di tempatnya dan melindungi tangan anda dari tukul dan bilah.Pilihan ini dibuat dari besi tuang, yang bermaksud ia akan tahan lama dan kukuh. Ia dibuat di Australia, jadi dibuat di bawah standard pembuatan dan keselamatan yang melebihi dari Amerika Syarikat. Ia tidak memerlukan penyelenggaraan dan tidak ada sumber kuasa untuk berfungsi, jadi juga lebih murah untuk dijalankan. Batang besar memerlukan kekuatan yang lebih sedikit daripada kapak yang akan memecah log, jadi jika anda berjuang dengan kapak, ini mungkin merupakan pilihan yang baik untuk dipertimbangkan.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Mesra bajet
 • Tahan lama dan kukuh
 • Mudah untuk digunakan
Sumber kuasa Buku Panduan Dimensi 9 x 13 x 9 inci Berat 10 paun
Keputusan kami

Walaupun sumbu adalah pilihan yang bagus kerana dapat digunakan untuk tujuan lain, ini juga merupakan pilihan yang bagus jika anda benar-benar memerlukannya untuk membuat kayu bakar. Ia cepat, cekap dan tidak memerlukan sumber tenaga.

Penilaian Penyunting

8.WEN 56207

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Sekiranya anda bergelut dengan berjongkok atau berjongkok, ini adalah pilihan yang bagus kerana ia membawa pemisah log ke ketinggian yang dapat dilaksanakan berkat pendirian yang disertakan. Ia telah dianugerahkan Amazon's Choice untuk pembahagi log berkat ulasan pelanggan yang luar biasa dan kualiti hebat. Ia menyediakan sekitar enam tan tenaga kuda, menjadikannya pilihan jarak pertengahan yang hebat dengan harga yang baik. Sekiranya anda mahu, ia juga boleh digunakan tanpa penyangga.Terdapat roda yang terpasang di bahagian bawah, memudahkan pergerakan dan penyimpanan. Kami mencadangkan menanggalkan penyangga sambil menyimpan untuk menjimatkan ruang, tetapi ia boleh disimpan tanpa perlu risau tentang ketahanan pendirian. Ia menggunakan elektrik sepenuhnya, yang bagus untuk alam sekitar dan lebih menjimatkan kos daripada model petrol.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Berdiri termasuk
 • Ulasan hebat
 • Mesra bajet
Sumber kuasa Elektrik Dimensi 38.5 x 28.2 x 39.2 Inci Berat 98 paun
Keputusan kami

Ini adalah versi belanjawan pemisah log elektrik yang cukup baik dan mempunyai beberapa ciri hebat. Untuk penggunaan umum memang hebat, tetapi untuk penggunaan yang lebih lama anda mungkin perlu melabur dalam salah satu model yang lebih mahal.

Penilaian Penyunting

9.YARDMAX YS0552

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Ini adalah pilihan Yardmax yang lebih murah, yang masih mampu menyediakan sekitar lima tan tenaga kuda ketika membelah kayu balak. Ia juga dilengkapi dengan dudukan, yang sangat bagus jika anda perlu menyimpannya pada ketinggian tertentu untuk keselesaan. Ia memotong kayu bulat sekitar 20 inci dan diameter 10 inci dengan mudah dalam masa kitaran 16 saat. Ia memerlukan dua tangan untuk beroperasi, walaupun ini untuk memastikan ia adalah salah satu pilihan paling selamat yang ada.Ia mempunyai pembatas asap, menjadikannya salah satu pilihan yang lebih mesra alam. Roda di bahagian bawah mudah dikendalikan dan menjadikannya sangat mudah alih. Dudukan boleh dikeluarkan untuk menjimatkan ruang semasa menyimpan - namun, tidak ada bar di bawahnya sehingga anda juga dapat menyimpan barang di bawahnya.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Mudah dan selamat
 • Had asap
 • Mesra bajet
Sumber kuasa Elektrik Dimensi 40.5 x 17.7 x 39 Inci Berat 100 paun
Keputusan kami

Sekiranya anda mencari sesuatu yang meminimumkan kesan terhadap alam sekitar tetapi masih memerlukan sesuatu yang dapat membelah log untuk anda, maka ini adalah pilihan yang baik terima kasih kepada pembatas asap. Ia juga sangat mesra bajet dan mempunyai banyak tenaga kuda.

Penilaian Penyunting

10.Juara 90720

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Walaupun tidak semestinya pilihan anggaran, ini adalah versi yang lebih murah dari pemisah log berukuran penuh Champion dan masih berjaya menyediakan tujuh tan tenaga kuda. Harga tambahan lebih dari yang dibenarkan oleh jaminan standard dua tahun dan sokongan teknikal seumur hidup Champion, yang menunjukkan bahawa mereka yakin dengan kualiti jentera mereka.Baji dibuat dari keluli yang diperkuat untuk menjadikannya baji terkuat dan paling tahan lama dari pembahagi log dalam senarai ini (bilah pemisah Champion yang lain). Ia mempunyai roda di bahagian belakang dan pemegang kecil di bahagian depan untuk memudahkan penyimpanan. Walaupun digerakkan gas, ia masih boleh disimpan secara menegak dengan selamat untuk menjimatkan ruang di garaj atau gudang anda.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Mudah disimpan
 • Waranti dua tahun
 • Baji keluli bertetulang
Sumber kuasa Gas Dimensi 53.1 x 23.6 x 18.1 Inci Berat 143.3 paun
Keputusan kami

Sekiranya anda mahukan kehebatan dan kualiti produk Juara, tetapi tidak mempunyai anggaran untuk pilihan bersaiz penuh, ini adalah kompromi yang hebat. Ia akan berfungsi melalui kebanyakan ukuran log tetapi mungkin memerlukan sedikit lebih lama pada kayu balak besar daripada yang diperlukan pembahagi yang lebih besar.

Penilaian Penyunting

Panduan Pembeli

Keselamatan dan Ketahanan

Seperti apa sahaja yang anda beli, keselamatan harus diutamakan - dan anda juga harus memikirkan berapa lama produk ini tahan lama. Anda mahu ia dapat memecah log secara berkesan tanpa mendatangkan bahaya kepada pengguna, dan ada beberapa cara untuk memastikannya. Sentiasa baca keterangan produk dengan teliti. Ini akan menyoroti sebarang sijil keselamatan dan ciri tambahan yang mungkin dimiliki produk.

Contohnya, produk dengan dudukan akan lebih selamat digunakan untuk seseorang yang mengalami kesukaran untuk berlutut. Anda kemudian mesti membaca ulasan pelanggan. Ini akan menjadi lebih jujur ​​kerana banyak pelanggan akan terus ke bahagian ulasan sekiranya mereka mempunyai rungutan terhadap produk tersebut. Klik pada peringkat yang lebih rendah, dan bacalah untuk melihat sama ada masalah tersebut berlaku untuk anda.

log-splitter-gambar-2

Sekiranya boleh, dapatkan produk dengan jaminan. Ini melindungi anda daripada kerosakan yang berlaku pada produk dalam jangka masa yang diberikan. Ini juga bermaksud pengeluar yakin bahawa produk mereka selamat dan akan bertahan lama. Semakin lama jaminan, semakin baik.

Input Kuasa

Terdapat dua jenis input kuasa untuk pembahagi log - gas dan elektrik. Pemisah gas biasanya lebih kuat. Bahan bakar membolehkan mereka berjalan pada tekanan dan kelajuan yang lebih tinggi, dan ini biasanya lebih berat daripada yang biasa. Ini juga bermaksud mereka lebih mahal. Mereka juga lebih sukar disimpan kerana anda perlu berhati-hati agar gas tidak bocor - walaupun model terbaru biasanya baik untuk ini.Pemisah log elektrik, secara amnya, tidak mempunyai kelajuan dan tekanan yang sama dengan pemisah gas. Walau bagaimanapun, ia lebih mudah disimpan dan lebih daripada mencukupi untuk balak bersaiz kecil hingga sederhana. Mereka juga lebih mesra alam - terutamanya jika anda dapat menjumpai asap yang mengurangkan asap.

Pemisah sumbu dan pembakaran adalah manual, dan oleh itu tidak perlu risau tentang input kuasa. Mereka juga jauh lebih murah jika anda hanya perlu menggunakannya sekali-sekala.

Tekanan

Tekanan diukur dalam ton tenaga kuda, dan semakin tinggi tekanan, semakin cepat ia dapat melalui log. Lebih banyak tekanan juga bermaksud peningkatan keupayaan untuk bekerja melalui balak yang lebih tebal. Jangan puas dengan tenaga kurang dari dua tan tenaga kuda, walaupun mesin naik hingga lebih dari dua puluh tan.

Sekiranya anda menggunakannya untuk tugas sehari-hari seperti kayu bakar, kami mencadangkan untuk menggunakan model yang lebih rendah - dan lebih murah. Sekiranya anda sering menggunakannya, pertimbangkan untuk melabur dalam model yang lebih tinggi tekanan untuk membantu menjimatkan masa anda.

log-splitter-gambar-4

Soalan Pembeli

Apa itu Log Splitter?

Pembahagi log membantu anda membelah log melalui pusat, bukannya memotongnya secara melintang. Ini berguna semasa anda berusaha membina bekalan kayu bakar, kerana seringkali kayu bulat yang telah dibakar lebih berguna dalam api daripada kayu balak penuh, dan akan lebih mudah memasukkannya ke dalam pembakar kayu atau perapian.

gerudi tukul terbaik

Sebilangan pekerja kayu mungkin juga mendapati pemisah kayu log berguna untuk projek tertentu yang memerlukan kayu dipotong dengan cara ini, namun, anda harus ingat bahawa mereka sama sekali tidak akan memotong kayu.

Bagaimana anda menggunakan Log Splitter?

Sebilangan besar pembahagi log menggunakan elektrik dan gas dengan motor. Anda hanya perlu meletakkan log di hujung ram pada balok dan membiarkannya mendorong log ke hadapan, membiarkannya berpecah. Sekiranya anda ingin memisahkan log, kami sarankan untuk mengubahnya pada tahap ini agar pekerjaan anda menjadi lebih mudah.Sebilangan besar pemisah log moden mempunyai pengembalian automatik pada ram, jadi diprogramkan untuk kembali ke tempat asalnya setelah log berpecah. Sekiranya tidak, biasanya anda hanya perlu menarik pemegang kecil untuk membawanya kembali ke tempat yang sepatutnya.

Bagaimana Log Splitter berfungsi?

Biasanya terdapat pemisah di hujungnya, yang dalam bentuk sempit dan runcing. Ram itu mendorong kayu ke pemisah ini, yang memberikan tekanan besar pada kayu bulat. Tekanan ini, digabungkan dengan fokus berada di tengah, akan menyebabkan kayu itu terbelah dua hingga ke tengah. Ini biasanya tidak akan menjadi perpecahan yang bersih tetapi lebih memadai untuk kayu bakar.

log-splitter-gambar-1

Splitter pembakar berfungsi sedikit berbeza - dengan ini, anda hanya meletakkan log kecil di atas dan tukulnya sehingga terbelah. Konsepnya sangat serupa, anda hanya perlu melakukan perkara yang sedikit berbeza.

Kesimpulannya

Pembahagi log adalah alat yang sangat berguna untuk menangani kayu yang baru dipotong. Mereka membantu mengurangkannya menjadi potongan yang lebih mudah dikendalikan, sangat bagus jika anda memerlukan kayu bakar atau mahukan potongan yang lebih kecil untuk kerja kayu . Dari pemisah gas dan elektrik hingga paksi kuno, penyebaran produk yang ada sangat banyak dan menakutkan - tetapi kami harap senarai ini dapat membantu anda mempersempit pilihan.Sentiasa lakukan keselamatan dan ketahanan terlebih dahulu, kerana ini akan memastikan anda dan produk akan bertahan lama untuk mendapatkan kenikmatan yang baik. Sekiranya anda hanya menggunakannya sekali-sekala untuk tugas-tugas rumah tangga seperti kayu bakar, kami sarankan untuk pergi dengan salah satu pilihan yang lebih murah kerana ini akan lebih daripada mencukupi.

Walau bagaimanapun, profesional harus benar-benar melabur dalam mesin yang lebih berkuasa. Senarai ini berfungsi terutamanya untuk anda mengetahui jenis produk yang ada. Kami pasti anda akan dapat mencari produk yang sesuai untuk anda dalam masa yang singkat!

Petua Pakar

Anda sering boleh membeli kelengkapan splitter tambahan untuk ini. Sekiranya boleh, pertimbangkan untuk melabur dalam pemisah empat arah untuk menjimatkan lebih banyak masa.