Isi Rumah

10 Padanan Terbaik pada tahun 2020Gembok merupakan salah satu langkah keselamatan paling asas yang dapat anda gunakan ketika anda berusaha melindungi barang-barang anda, dan ia juga merupakan salah satu yang paling mudah diakses di pasaran. Walaupun mereka tidak akan menghentikan pencuri yang berdedikasi atau seseorang yang sungguh ingin menyelesaikannya, mereka adalah barisan pertahanan pertama yang hebat dan boleh menjadi alat pencegah atau salah arah untuk menyokong langkah keselamatan anda yang lebih mahal atau kurang dipercayai.

Walaupun ia tidak melindungi sesuatu yang sangat berharga, gembok yang baik akan menambahkan rasa aman kepada gudang, pintu pagar, pintu masuk pekerja, atau bilik sisi yang anda gunakan untuk menyimpan peralatan tertentu. Di luar itu, mereka juga merupakan cara yang baik untuk menghentikan orang yang mengembara ke kawasan yang tidak seharusnya mereka akses.

Memilih gembok mungkin kelihatan sederhana di permukaan, tetapi boleh menjadi rumit dengan cepat. Berikut adalah sepuluh model dan reka bentuk gembok yang mungkin sesuai untuk keperluan keselamatan anda.Isi kandungan

Lihat Padlock Terbaik, Di Bawah.

1.Set Kunci Gabungan Master Lock 178D

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Ini Kunci Induk padlock kombinasi menggunakan kombinasi empat digit yang boleh anda tetapkan sendiri, membolehkan anda menyimpannya sebagai satu nombor yang tidak dapat dilupakan atau menyesuaikannya dengan kerap menggunakan kod baru setiap beberapa hari. Badan keluli direka untuk mencegah cubaan gangguan dan pencurian asas, menggunakan belenggu baja untuk menghentikan orang daripada hanya memotong kunci. Ia juga cukup tahan cuaca, dan tidak mudah berkarat.Reka bentuk kunci yang cukup lebar dan tahan kerosakan memberikan ketahanan yang banyak, dan sistem empat digit membolehkan ribuan kombinasi unik. Tidak seperti banyak kunci, anda perlu menekannya untuk membukanya pada kombinasi yang betul, jadi lebih sukar bagi pencuri untuk terus mencuba nombor sehingga mereka meneka urutan dan urutan yang betul.

dewalt dwm120k
Mengapa Kita Menyukainya
 • Reka bentuk tahan potong.
 • Diperbuat daripada keluli yang sukar.
 • Badan tahan cuaca yang besar.
 • Gabungan khas 4 digit.
 • Tidak berkarat dengan cepat.
Bahan Keluli. Jenis Kunci Kunci Gabungan (nombor). Penggunaan Dalam / Luar Dalaman dan Luaran.
Keputusan kami

Kunci ini adalah pilihan yang baik untuk keselamatan tujuan umum, menyukarkan pencuri masuk ke kawasan yang selamat dan menahan jenis cuaca yang paling biasa atau kerosakan masuk secara paksa.

Penilaian Penyunting

dua.Gembok Keluli Tahan Karat ABUS 20/70

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Padlock ABUS ini dibuat menggunakan keluli tahan karat berkualiti tinggi, memberikan tahap ketahanan yang jauh lebih tinggi daripada kunci standard. Bahan-bahannya telah dikimpal dengan mendalam untuk meningkatkan kekuatannya lebih jauh, dan dilengkapi dengan pelapisan anti-potong untuk menghentikan pencuri dari memotongnya dan memotongnya sepenuhnya. Bukan hanya itu, tetapi gembok ini dirancang untuk mencegah kebanyakan jenis gangguan dan pembukaan kunci paksa, termasuk penguncian.Sebagai tambahan, kunci dibuat menggunakan silinder cakera ABUS-Plus khas, meningkatkan ketahanannya lebih banyak dan memberikan perlindungan yang besar terhadap kerosakan tugas berat, termasuk percubaan untuk mematikannya dari tempat atau menggerudi kunci secara langsung dengan alat kuasa.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Kunci berasaskan kunci: tidak meneka kod.
 • Sangat tahan lama.
 • Plat anti-potong.
 • Pelbagai variasi bentuk kunci, dihantar secara rawak kepada setiap pelanggan.
 • Menahan penggerudian dan kerosakan fizikal.
Bahan Keluli tahan karat. Jenis Kunci Kunci Berkunci. Penggunaan Dalam / Luar Tidak Dinyatakan.
Keputusan kami

Gembok ini menawarkan ketahanan fizikal dalam jumlah besar, membiarkannya menahan semua jenis kerosakan yang biasanya akan merobeknya, bahkan dari gear yang sangat berat.

Penilaian Penyunting

3.Masterlock 141D Berkunci Padlock

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Yang lain Kunci Induk gembok, reka bentuk ini adalah kunci berkunci sederhana yang dilengkapi dengan dua kunci ganti sebagai standard. Bentuknya lurus namun tahan lama, dan pembinaan menjadikannya bagus untuk alasan keselamatan tahap rendah, dan silinder dalaman 4-pin menjadikannya lebih sukar untuk dipetik daripada kunci asas. Ini, bersama dengan badan yang agak kecil, membuat gembok ini terlalu mudah untuk dikendalikan oleh pencuri dengan cepat, sehingga mereka sangat perlahan.Untuk menghalangnya daripada memotongnya, gembok itu memiliki belenggu keluli keras yang dibina agar tahan pemotongan, memastikannya tidak mudah terlepas dengan cepat. Badan utamanya tidak mudah dibongkar, menjadikannya sukar untuk memintas walaupun ukurannya.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Reka bentuk ringkas.
 • Kekunci yang senang digunakan.
 • Dilengkapi dengan kunci ganti.
 • Potong, tukul, dan tahan bongkok.
 • Diperbuat daripada keluli keras dan keras.
Bahan Aluminium. Jenis Kunci Kunci Berkunci. Penggunaan Dalam / Luar Tidak Dinyatakan.
Keputusan kami

Kunci ini mungkin sederhana dan kecil, tetapi ia menawarkan tahap kebolehpercayaan yang hebat dan tidak mudah dipungut atau dibuka, menjadikannya gembok yang ideal untuk situasi di mana anda memerlukan penyediaan cepat, sukar untuk retak keselamatan.

Penilaian Penyunting

Empat.Alat yang diinginkan 4 Kunci Gabungan Digit

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Alat yang Diinginkan telah merancang padlock kombinasi ini untuk prestasi yang sangat baik semasa tugas ringan, membolehkan anda menggunakan kombinasi 4 digit yang unik untuk memastikan harta benda anda selamat di dalam dan di luar rumah. Angka-angka itu mudah disesuaikan dan dibaca, yang menjadikannya lebih mudah untuk dimasukkan dalam kombinasi yang tepat tanpa memberi pekerjaan lebih mudah untuk meneka kod tersebut.Gembok itu sendiri dibuat dengan aloi zink tahan lama dan boleh dipercayai dan keluli bersalut, menjadikannya lebih sukar untuk dibuka dan pecah. Ini meningkatkan keberkesanannya dari segi keselamatan di samping membantunya menahan banyak kehausan semula jadi dari cuaca buruk atau penggunaan jangka panjang.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Dibuat dengan bahan tahan lama.
 • Reka bentuk berkualiti tinggi.
 • Mudah digunakan dan dibaca.
 • Berfungsi di dalam dan di luar rumah.
 • Sistem kunci kombinasi 4-nombor klasik.
Bahan Aloi Zink dan Keluli. Jenis Kunci Kunci Gabungan (nombor). Penggunaan Dalam / Luar Dalaman dan Luaran.
Keputusan kami

Walaupun gembok ini mungkin tidak menawarkan sesuatu yang sangat unik, ia dibina berdasarkan reka bentuk yang boleh dipercayai untuk memberi anda lapisan keselamatan tambahan yang tahan lama, konsisten, dan sukar retak untuk kediaman, gudang, harta benda atau harta benda anda.

Penilaian Penyunting

5.Kunci Gabungan Luaran Master Lock M175XDLF

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Gembok gabungan tugas berat ini menggunakan boron-karbida dalam reka bentuknya, bahan yang 50% lebih sukar daripada kebanyakan jenis keluli yang dikeraskan. Ini menghilangkan banyak kelemahan fizikalnya dan memberikan ketahanan pemotongan, pemotongan, dan kerosakan semula jadi yang tinggi - silinder pin roller khas direka dengan cara yang serupa, sehingga sangat sukar untuk memilih atau membuka. Tidak seperti banyak kunci kombinasi, dial mempunyai penutup tersendiri di bahagian bawah gembok, menyembunyikannya dari pandangan dan menghentikannya daripada macet dalam cuaca luar.Anda tidak memerlukan alat khas untuk menyesuaikan kod, yang bermaksud bahawa anda dapat menyesuaikan gembok ini dengan segera tanpa menghadapi risiko pencuri menetapkannya semula dengan alat mereka sendiri.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sangat tahan lama.
 • Tahan terhadap paksa kasar.
 • Sukar untuk dipilih.
 • Termasuk penutup dail.
 • Sangat senang digunakan.
Bahan Zink dan Boron-karbida. Jenis Kunci Kunci Gabungan (nombor). Penggunaan Dalam / Luar Luar.
Keputusan kami

Gembok ini adalah pilihan yang sangat baik untuk keselamatan di luar rumah, menggabungkan reka bentuk yang sukar dilewati dengan set panggilan tersembunyi yang mungkin akan hilang sepenuhnya oleh pencuri.

Penilaian Penyunting

6.Gembok Gabungan Master Lock 1535DWD

pekerjaan luar dallas
KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Kunci gabungan menegak ini menggunakan kata-kata daripada nombor, memberi anda empat huruf untuk digunakan semasa membuat kod anda sendiri. Ini menyukarkan pencuri untuk mengikuti kombinasi yang telah mereka cuba dan memberi anda lebih banyak cara untuk memilih gabungan yang sukar dilupakan tetapi sukar diteka. Bentuk kunci yang tidak biasa bermaksud ia tidak boleh dilewati dengan muslihat konvensional.Gembok ini mempunyai butang reset tersembunyi di bahagian bawah yang dapat dipicu dengan duit syiling, yang bermaksud bahawa anda masih dapat menyelesaikannya jika anda lupa kodnya, dan dail itu sendiri direka dengan titik mencengkam untuk membantu anda mengitar setiap huruf dengan tepat.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Reka bentuk yang mudah dipasang.
 • Bentuk yang tidak konvensional, sukar retak.
 • Dail dicengkam.
 • Pilihan tetapan semula tersembunyi.
 • Potong dan tahan gergaji.
Bahan Keluli dan Logam Lain. Jenis Kunci Kunci Gabungan (perkataan). Penggunaan Dalam / Luar Tidak Dinyatakan.
Keputusan kami

Gembok ini bukan yang paling kuat atau tahan lama, tetapi reka bentuknya yang sangat baik, dan sistem gabungan berasaskan kata menjadikannya hebat untuk membingungkan, menjengkelkan, dan mengecewakan calon pencuri dengan harapan mereka akan menyerah atau melakukan sesuatu yang memberi mereka jauh.

Penilaian Penyunting

7.Stanley S828-160 CD8820 Keluli Baja Tegas

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Gembok berasaskan kunci sederhana ini dibuat dengan keluli yang sangat kuat: badan luar menggunakan lapisan penuh dari keluli yang diselimuti dan dikeraskan, sedangkan bahagian dalamannya dibuat dengan keluli tahan karat. Ini memberikan banyak ketahanan terhadap pemukul, pemungutan, dan pemotongan, sementara Penutup Kunci khas memberikannya tahap perlindungan tambahan dari alat seperti latihan dan percobaan penembusan yang lain.Reka bentuk silinder enam pin meningkatkan ketahanan memilihnya lebih jauh, dan menjadikannya lebih sukar untuk retak dengan kunci palsu, tetapi tetap menjadikannya mudah digunakan seperti kunci lain. Dengan pelepasan belenggu 1 inci, ia bahkan boleh digunakan pada rantai tebal jika diperlukan.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sangat sukar untuk dipilih.
 • Diperbuat daripada keluli yang sukar.
 • Sangat tahan lama.
 • Mudah dibuka dengan kunci yang betul.
 • Menawarkan tahap keselamatan yang tinggi.
Bahan Keluli yang dikeraskan dan keluli tahan karat. Jenis Kunci Kunci Berkunci. Penggunaan Dalam / Luar Tidak Dinyatakan.
Keputusan kami

Kekukuhan gembok ini menjadikannya sempurna untuk melindungi kawasan atau harta benda yang penting, tetapi hakikat bahawa tahan getah yang dapat mencegah pengeboran menjadikannya ideal untuk menghentikan pencuri yang berterusan.

Penilaian Penyunting

8.Gembok Keluli Berlamina Master Lock

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Gembok yang sangat mudah ini menggunakan reka bentuk standard yang mungkin anda sudah biasa, yang bermaksud bahawa sangat mudah untuk disiapkan dan dikunci sebaik sahaja anda mengeluarkannya dari bungkusan. Baja tahan lama yang tahan lasak yang digunakan untuk seluruh badannya bermaksud bahawa ia tidak akan mudah pecah, walaupun dengan alat berat, dan bahan yang sama digunakan pada belenggu untuk menjadikannya tidak tahan lama.Bahagian dalam gembok ini menggunakan mekanisme tuas pengunci dua yang sedikit lebih sukar untuk dipilih berbanding dengan kunci standard, dan juga menjadikannya reka bentuk yang lebih dipercayai secara umum.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Dibuat dengan keluli yang sangat tahan lama.
 • Cab dibeli sebagai bungkusan tiga.
 • Mudah disediakan.
 • Reka bentuk tahan potong.
 • Bentuk gembok sederhana.
Bahan Keluli yang dikeraskan. Jenis Kunci Kunci Berkunci. Penggunaan Dalam / Luar Tidak Dinyatakan.
Keputusan kami

Reka bentuk gembok ini cepat digunakan, mudah dikunci, dan sempurna untuk mengamankan pintu, kotak, tingkap, atau objek lain yang perlu ditutup. Ia juga tidak rumit dari segi cara penggunaannya, yang bermaksud bahawa ia sangat baik untuk situasi pemberitahuan pendek.

Penilaian Penyunting

9.Padatan Cap Jari Bluetooth WGCC

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Gembok Bluetooth ini sangat selamat dan tidak bergantung pada kunci fizikal atau kombinasi yang dapat ditebak dengan percubaan dan kesalahan. Dari pengisian penuh, ia dapat bertahan hingga 30 hari, dan dapat diisi semula dengan kabel USB sederhana. Badan aluminium dan cangkuk keluli yang kuat dapat menahan banyak hukuman tanpa melanggar, menghentikan orang daripada berusaha memotong atau menghancurkannya.Terdapat dua cara untuk membuka gembok ini. Yang pertama adalah melalui telefon anda melalui aplikasi, yang dihubungkan ke telefon tertentu dan tidak dapat dibuka dengan telefon apa pun. Yang lain adalah dengan cap jari, sesuatu yang hampir mustahil bagi pencuri untuk mencuri atau meniru.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sistem cap jari yang sangat selamat.
 • Boleh dibuka tanpa kunci menggunakan telefon bimbit.
 • Sangat tahan lama.
 • Kalis air.
 • Merakam aktiviti di telefon anda.
Bahan Aluminium dan Keluli Tahan Karat. Jenis Kunci Kunci Bluetooth. Penggunaan Dalam / Luar Dalaman dan Luaran.
Keputusan kami

Gembok ini sangat selamat, merakam setiap kali ia dibuka kuncinya dan hanya dibuka dengan sidik jari atau Bluetooth berasaskan telefon. Hampir mustahil untuk menipu jalan anda, walaupun dengan alat tugas berat.

Penilaian Penyunting

10.Kwikset 50MM SmartKey Padlock

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Gembok yang sangat sukar ini menggunakan campuran keluli berlapis dan molibdenum yang mengeras untuk tahap ketahanan yang tinggi terhadap kakisan, kerosakan fizikal, dan cuaca buruk, menjadikannya sangat sukar untuk dipecahkan walaupun anda menggunakan bahan yang mengakis untuk melemahkannya. Reka bentuk asasnya sama dengan banyak gembok lain, menjadikannya biasa dan senang dipasang.Ini tidak bermaksud bahawa ia mudah retak. Belenggu yang mengeras mencegah pemotongan dan pemukul, sementara mekanisme penguncian berdasarkan bantalan bola menawarkan perlindungan yang sangat baik dari kunci pengunci dan bash yang disasarkan. Gembok ini juga mempunyai fitur penahan kunci untuk memastikan anda tidak menjebak kunci anda ke dalam objek yang anda kunci.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sangat sukar.
 • Sukar dipintas.
 • Tahan karat.
 • Mudah dikunci semula.
 • Pelepasan belenggu 2 inci.
Bahan Keluli berlamina dan Molibdenum. Jenis Kunci Kunci Berkunci. Penggunaan Dalam / Luar Dalaman dan Luaran.
Keputusan kami

Gembok ini sangat tahan lama untuk ukurannya, yang bermaksud bahawa ia adalah alat yang sangat dipercayai untuk menjaga kawasan terkunci walaupun terdapat pencuri berterusan di kawasan itu yang tidak akan ragu-ragu untuk mencuba masuk ke loker, gudang atau garaj anda.

Penilaian Penyunting

Panduan Pembeli Padlock

Gembok menawarkan keselamatan, dan anda biasanya mahukan keselamatan terbaik dalam setiap keadaan. Anda tidak pernah tahu bila sesuatu yang anda miliki boleh diancam, dan ada lebih banyak langkah keselamatan daripada hanya ketahanan: anda perlu mempertimbangkan hampir semua perkara yang dibawanya ke meja, terutamanya jika anda tidak tahu dengan tepat apa yang anda harus cari.

Ketahanan

Ketahanan gembok anda adalah satu-satunya perkara yang menghalang pencuri daripada memukulnya secara terbuka dan secara kejam memaksa masuk ke harta benda dan barang berharga anda, jadi anda perlu memastikan bahawa sekuat mungkin dalam situasi yang anda hadapi. Ingat bahawa ketahanan tidak akan selalu menjadi perkara binari, dan bahan atau reka bentuk yang berbeza dapat memberi kesan yang signifikan terhadap bagaimana prestasi gembok dalam keadaan yang berbeza.

Banyak gembok dibuat dengan beberapa variasi keluli, yang pada umumnya merupakan bahan terkuat untuk kebanyakan situasi. Terdapat sedikit keadaan di mana keluli boleh menjadi pilihan yang buruk, walaupun tidak semestinya pilihan tahan karat atau kalis air. Sekiranya anda berhadapan dengan situasi di mana ini adalah kualiti penting, anda mungkin ingin mencari reka bentuk dan bahan yang lebih khusus.

Sebaliknya, aluminium dapat menjadi jauh lebih ringan, yang dapat membuat perbezaan ketika anda menggunakan sistem pengunci yang kurang kuat atau berusaha mengunci objek yang digantung di atas tanah. Kunci yang lebih berat dapat menarik tali, rantai, atau langkah pengunci lain dengan mudah, jadi anda perlu mencari keseimbangan yang baik.

Terdapat berpuluh-puluh kombinasi bahan di luar sana, dan beberapa daripadanya jauh lebih baik daripada yang lain, jadi mustahil untuk menyenaraikan semuanya di satu tempat. Sebaik sahaja anda mencapai ketinggian atau cukup rendah, semuanya akan menyatu sama sekali: semua bahan yang boleh dibuka dengan tukul pada dasarnya sama, seperti semua bahan yang dapat bertahan dilarikan dengan kenderaan. Anda tidak perlu mencari pilihan paling ekstrem setiap masa.

Jenis Gembok

Terdapat tiga jenis gembok utama yang perlu diperhatikan. Yang pertama adalah kunci gembok standard, yang menggunakan kunci untuk dibuka (melihat kunci pintu tanpa kunci di sini ). Ini adalah reka bentuk yang paling sederhana dan paling meluas, dan ia juga cukup selamat kerana tidak dapat dibuka secara sah tanpa kunci asal atau salinan yang dibuat dari kunci tersebut. Namun, kerana kunci terkena, mereka juga mudah terkunci, dan tidak ada kunci konvensional selamat : masih ada yang dirancang untuk menjadikan penguncian begitu mengecewakan dan menjengkelkan sehingga pencuri tidak mahu menghabiskan satu jam penuh untuk membukanya.

Jenis utama kedua adalah kunci gabungan , yang umumnya lebih kecil dan lebih padat. Ini menggunakan rangkaian gulungan bernomor, huruf, atau simbolled yang perlu ditempatkan dalam urutan pra-set sebelum gembok akan dibuka. Ini sangat sukar untuk ditebak, kerana kunci 4-reel mungkin mempunyai lebih dari sepuluh ribu kemungkinan kombinasi (bergantung pada jumlah simbol per gulungan), dan hanya dapat dilewati dengan kekuatan kasar. Ini menjadikan mereka beberapa yang paling selamat dari sudut pandang mekanikal.

Jenis terakhir adalah kunci digital atau Bluetooth, yang terbuka berdasarkan maklumat digital: cap jari, isyarat Bluetooth dari telefon tertentu, imbasan wajah, atau kadang-kadang bahkan teks atau panggilan dari peranti mudah alih anda ke nombor khas. Ini sama selamatnya dengan padlock kombinasi, walaupun kadangkala lebih rapuh. Kadang kala lebih mudah untuk “melupakan” gabungannya, terutama jika ia adalah cap jari atau imbasan wajah (kerana ini boleh berubah ke titik di mana ia tidak lagi dikenali).

Tujuan

Beberapa gembok dimaksudkan untuk melindungi lokasi atau objek, sementara yang lain bertujuan untuk mengusir pencuri. Dalam beberapa kes, gembok mungkin menunjukkan kepada pencuri bahawa ada sesuatu yang patut dimiliki, yang dapat menjadikannya lebih magnet daripada penghalau. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, kunci biasanya cukup mengganggu sehingga mereka akan menyerah atau melakukan sesuatu yang melepaskan kedudukan mereka dan memberi amaran kepada sesiapa yang berada di dekatnya (seperti dengan kuat berusaha menghancurkannya).

senapang kuku yang dikendalikan oleh bateri

Gembok yang seharusnya menawarkan perlindungan biasanya tahan lama, kecil, dan cukup tidak mencolok, menyatu daripada menarik perhatian. Mereka hanya boleh digunakan jika pencuri benar-benar memutuskan untuk menerobos objek atau pintu itu dan akan menyatu dengan latar belakang dalam setiap situasi lain. Ini biasanya berlaku dengan kunci yang lebih mudah dipilih yang tidak menjadi banyak cabaran kerana kunci yang sukar dilihat tidak akan menarik sebanyak pencuri yang ingin tahu.

Sebaliknya, sebilangan orang akan menggunakan kunci terbesar, paling kilat, dan paling mudah retak dengan sengaja, melihatnya sebagai cara untuk membuat pencuri mahu menyerah dan tidak repot-repot masuk sama sekali. Ini tidak selalu berfungsi kerana mungkin membuat pencuri memutuskan untuk kembali dengan lebih banyak alat, tetapi walaupun mereka melakukannya, ia masih akan menunda mereka untuk beberapa lama. Sekiranya anda kebetulan berada di rumah pada waktu itu, kemungkinan besar anda menyedari bahawa mereka ada di sana, yang dapat memudahkan mereka menangkap atau menghubungi polis.

Anda tidak perlu terlalu risau tentang perkara ini, kerana gembok yang baik mungkin dapat melakukan kedua-duanya: jika cukup kuat untuk bertahan dari kerosakan brute-force dan kerumitan untuk mencuba dan memilih kunci, maka ia dapat mencegah kebanyakan pencuri dari masuk. Sekiranya mereka benar-benar ingin mencubanya, mereka harus menggunakan kaedah keras seperti palu atau latihan, yang dapat memberi amaran kepada anda bahawa ada seseorang di sana.

Petua Pakar

Perlu diingat bahawa gembok dapat membeku dalam cuaca sejuk. Ini menjadikannya lebih sukar untuk membukanya, tetapi ia juga boleh menjadi tahap perlindungan tambahan yang berguna terhadap pencuri jika anda tidak perlu membuka pintu atau menumpahkan musim ini. Sekiranya anda melakukannya, pastikan anda menggunakan pelincir dan de-icer untuk membantu menghilangkan ais dan fros.

Adakah kamu tahu?

Beberapa gembok dijual 'dikunci untuk berbeza,' sementara yang lain 'dikunci sama.' Gembok 'berbeza' semuanya mempunyai reka bentuk kunci yang unik, sementara gembok 'sama' menggunakan kunci yang sama. Kunci 'master keyed' menggunakan sistem hierarki, dan terutama ditujukan untuk bangunan pejabat.