Teres, Rumput & Taman

10 Racun Tikus Terbaik pada tahun 2020Banyak bandar dipenuhi tikus, menyebabkan pelbagai masalah di rumah dan ruang komersial. Terdapat banyak cara untuk membuang tikus, tetapi salah satu pilihan yang paling berkesan adalah menggunakan racun tikus. Ini bukan pilihan yang sempurna dan mudah dibendung, tetapi selagi anda memastikan bahawa anda telah membeli racun tikus terbaik yang ada, anda harus berjaya membasmi tikus yang bermasalah dan meninggalkan rumah, kedai atau persekitaran lain yang dilanda tikus 100% tikus percuma hanya dalam beberapa hari.

Memilih racun tikus terbaik boleh menjadi sukar, kerana pelbagai jenis perosak dan persekitaran yang berbeza memerlukan pelbagai jenis rodentisida untuk mendapatkan pembunuhan yang berkesan dan lengkap. Penting untuk mempertimbangkan soalan seperti di mana anda merancang untuk meletakkan racun, sama ada anda mempunyai haiwan peliharaan di persekitaran anda, dan di mana tikus mungkin pergi setelah diracun.

Kami telah mempertimbangkan semua soalan ini ketika meneliti rodentisida terbaik yang tersedia pada tahun 2020 untuk anda, dan telah mengumpulkan senarai 10 racun tikus teratas kami pada tahun 2020 untuk membantu anda memilih pilihan yang tepat untuk keperluan peribadi anda. Tidak kira apa keadaan anda, mesti ada pilihan yang bagus dalam senarai ulasan racun tikus terbaik di bawah ini yang dapat membantu anda membasmi perosak anda, membawa ketenangan dan kepuasan dalam beberapa hari.Berkaitan: Ulasan Pembunuh Roach Terbaik .

Isi kandungan

Lihat Racun Tikus Terbaik, Di Bawah.

1.Keseluruhan Terbaik: MOTOMCO Tomcat Mouse and Rat Pack Killer

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

The MOTOMCO Tomcat Mouse and Rat Pack Killer adalah racun tikus pelet yang sangat berkesan. Mengandungi ramuan makanan manusia, umpan ini sangat menarik bagi tikus dan terdapat dalam ukuran yang mudah dimakan untuk memaksimumkan peluang penggunaannya. Pelet racun tikus jenis ini secara berkesan menarik dan membunuh tikus dan tikus dengan saiz apa pun, umumnya membunuhnya dalam 4 hingga 6 hari.Sebagai jenis racun tikus biasa, ini menanggung risiko pencemaran yang biasa, jadi penting untuk mencari dan membuang mayat tikus setelah pemusnahan, kerana mana-mana pemangsa yang menggunakan racun ini berpotensi terbunuh melalui keracunan sekunder, menyebabkan kesan ekologi yang ketara jika tidak digunakan secara bertanggungjawab.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Membunuh tikus dan tikus dalam 4 hingga 6 hari
 • Pelet 3 oz
 • Bahan umpan gred makanan
 • Lebih berkesan daripada kucing
 • Menarik saiz pelet kecil
Jenis Pelet Kira 22 Pelet
Keputusan kami

Membunuh tikus dengan berkesan dan agak cekap, MOTOMCO Tomcat Mouse and Rat Pack Killer adalah cara mudah dan mudah untuk membasmi tikus dan tikus dengan usaha yang minimum.

Penilaian Penyunting

dua.Pelet Umpan Farnam Just One Bite II

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Direka khusus untuk digunakan di dalam dan di sekitar bangunan pertanian, Farnam Cukup Pelet Umpan Satu Bite II tidak sesuai untuk penggunaan keracunan tikus di rumah, dan hanya boleh digunakan di lingkungan pertanian. Racun tikus yang kuat ini dapat membunuh kebanyakan tikus dan tikus dalam satu makanan, dan bahkan berkesan berfungsi pada tikus Norway yang tahan warfarin, membuangnya dengan khasiat yang sama seperti yang berlaku pada tikus lain.cara menggunakan pengasah gergaji

Pelet-pelet ini direka dengan tulang belakang, mempromosikan kunyah dari tikus dan tikus rumah, dan mempunyai lubang pusat untuk memastikan keserasian dengan sebilangan besar jenama umpan terkemuka untuk mengurangkan risiko pendedahan tidak sengaja.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Membunuh dalam satu suapan
 • Untuk kegunaan pertanian
 • Kotak pukal bersaiz 8 lb
 • Membunuh tikus Norway yang tahan warfarin
 • Direka dengan ritsleting untuk mempromosikan kunyah
Jenis Pelet Kira 86 pelet
Keputusan kami

Farnam Just One Bite II Bait Chunks direka untuk pemusnahan yang kuat dan cekap di persekitaran pertanian, dengan berkesan membuang serangan tikus hanya dalam beberapa hari.

Penilaian Penyunting

3.Nilai Terbaik: Stesen D-Con Corner Fit Mouse Poison Bait

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Menampilkan reka bentuk stesen umpan yang selamat dengan 20 isi ulang umpan, D Con Corner Tetikus Sesuai Poison Bait Station adalah stesen racun kecil dan padat yang direka untuk tikus dan tikus yang lebih kecil. Reka bentuk stesen umpan yang selamat memastikan bahawa haiwan peliharaan dan anak-anak tidak boleh terkena racun secara tidak sengaja, dan reka bentuk tahan cuaca berprofil rendah memastikan stesen racun ini dapat digunakan di dalam atau di luar tanpa masalah dan risiko minimum pencemaran alam sekitar.Selain itu, racun yang digunakan di St Poison Bait Station D Con Corner Fit Mouse tidak mengandungi neurotoksin atau antikoagulan, yang secara signifikan dapat mengurangkan risiko keracunan sekunder pemangsa atau burung buas.

multimeter terbaik
Mengapa Kita Menyukainya
 • Reka bentuk stesen umpan
 • Tahan terhadap gangguan kanak-kanak dan anjing
 • Sesuai untuk kegunaan dalaman atau luaran
 • Rumusan yang lebih selamat
 • Rumusan umpan yang menarik
Jenis Perangkap dan Isi Ulang Kira 1 Perangkap, 20 Isi Ulang
Keputusan kami

D Con Corner Fit Mouse Poison Bait Station adalah kaedah pengedaran racun tikus yang lebih selamat yang dapat mengurangkan risiko pendedahan dan pencemaran alam sekitar secara tidak sengaja.

Penilaian Penyunting

Empat.NEOGEN RODENTICIDE Ramik Nuggets

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Rodentisida Neogen Ramik Nuggets adalah pelet racun tikus yang sangat serba boleh untuk digunakan di persekitaran yang diperlukan. Diformulasikan untuk membunuh tikus serta tikus dan tikus yang lebih biasa, pilihan racun tikus ini secara komprehensif membasmi perosak rumah dan pertanian yang paling biasa tanpa memerlukan perangkap dan racun yang lebih pakar.Pelet ini diformulasikan untuk penggunaan dalaman dan luaran, memberikan hasil yang jauh lebih baik dalam cuaca buruk dan persekitaran lembap atau basah daripada kebanyakan jenama pelet racun tikus yang bersaing dan menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk penggunaan keracunan tikus luar.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Membunuh tikus, tikus, dan tikus
 • Sesuai untuk kegunaan dalaman atau luaran
 • Formula bebas lilin
 • Sangat sesuai untuk digunakan di kawasan basah dan lembap
 • Semua formula cuaca
Jenis Pelet Kira 4 paun
Keputusan kami

Sebilangan besar bentuk racun tikus akan larut di lingkungan basah, tetapi Neogen rodentisida Ramik Nuggets dirumus khas untuk tetap utuh dan berkesan walaupun di kawasan basah atau lembap.

Penilaian Penyunting

5.Umpan Antikoagulan JT Eaton Rodenticide

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Datang dalam blok yang lebih besar daripada umpan racun tikus jenis pelet yang lebih standard, JT Eaton Rodenticide Anticoagulant Bait adalah racun tikus antikoagulan yang kuat dan berkesan sesuai untuk kebanyakan spesies tikus yang lebih kecil. Ember 9 lb besar ini mengandungi 144 bait umpan dalam rasa selai kacang yang berkesan menarik tikus untuk menghilangkannya, mengandungi racun antikoagulan yang kuat untuk membunuh melalui pendarahan dalaman hanya dalam beberapa hari.Mengapa Kita Menyukainya
 • Pail 9 lb pukal
 • Rasa mentega kacang
 • Fungsi antikoagulan
 • Sesuai untuk tikus yang lebih kecil
 • Sekat umpan
Jenis Sekat Umpan Kira 144 Blok
Keputusan kami

Blok umpan antikoagulan JT Eaton Rodenticide berkesan menarik tikus dan tikus dan menghilangkannya, menjadikan blok umpan jenis ini adalah pilihan yang baik untuk kebanyakan situasi dan pengguna.

Penilaian Penyunting

6.Perangkap Tikus Perosak

pembunuh semut tertinggi
KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Set 6 ini Kawalan serangga Perangkap Tikus dari Kat Sense menawarkan kekuatan membunuh tikus yang cekap, berperikemanusiaan, dan kebersihan dalam pakej yang mesra pengguna dan boleh digunakan semula. Reka bentuk perangkap tikus ini diperbuat daripada polistirena yang lebih kukuh, menjanjikan fungsi yang mudah digunakan, mudah dibersihkan yang akan terus beroperasi pada kecekapan puncak selama bertahun-tahun akan datang.Dasar perangkap tikus merangkumi cawan umpan bersepadu, yang dirancang untuk menyimpan dengan selamat apa sahaja umpan pilihan anda untuk menarik tikus di bawah lengan pembunuh, yang memungkinkan tarikan dan penghapusan keseluruhan serangan binatang pengerat yang tidak diingini.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Kaedah pembunuhan sanitari
 • Perangkap tikus yang tidak berperikemanusiaan
 • Pek 6
 • Boleh diguna semula
 • Reka bentuk umpan cawan
Jenis Perangkap Manusia Kira 6 Perangkap
Keputusan kami

Walaupun kebanyakan perangkap pembunuh yang bermuatan musim bunga menyebabkan kekacauan dan darah dalam proses membunuh tikus, Perangkap Tikus Pest Control oleh Kat Sense memberikan kekuatan yang dikira dengan teliti untuk membunuh tikus dengan berkesan tanpa mematahkan kulit.

Penilaian Penyunting

7.Stesen Tomcat Rodent

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

The Tomcat Rodent Stesen adalah pilihan pembunuhan tikus yang berfikiran keselamatan dan serba boleh yang sesuai untuk pelbagai situasi yang berbeza. Tubuh stesen ini kecil tetapi mempunyai ruang yang cukup untuk memasukkan umpan racun atau perangkap snap untuk membasmi tikus atau tikus.Ini membolehkan anda membuang tikus dengan cara apa pun yang paling sesuai untuk anda tanpa perlu risau kanak-kanak atau haiwan peliharaan terdedah kepada perangkap secara tidak sengaja, kerana Tomcat Rodent Station dengan selamat menutup perangkap yang diperlukan, menjauhkannya dari apa pun selain tikus atau tikus .

Mengapa Kita Menyukainya
 • Boleh digunakan di dalam dan di luar rumah
 • Mudah untuk digunakan
 • Badan padat
 • Melindungi kanak-kanak dan haiwan peliharaan dari pendedahan yang tidak disengajakan
 • Perangkap snap serasi
Jenis Perangkap Kira 1 Perangkap
Keputusan kami

Risiko kanak-kanak dan haiwan peliharaan terkena racun tikus dan perangkap secara tidak sengaja adalah kelemahan utama dari kebanyakan pilihan pembasmian, dan Tomcat Rodent Station mengelakkan masalah ini menjadikannya pilihan yang sangat baik bagi mereka yang mempunyai haiwan peliharaan atau anak-anak.

Penilaian Penyunting

8.Produk EcoClear RatX All-Natural Rat Poison

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

The Produk EcoClear RatX All Natural Rat Poison adalah pilihan racun tikus yang dirumuskan khusus untuk membunuh tikus dan tikus, tanpa risiko membahayakan orang, binatang peliharaan, atau hidupan liar yang lain. Tidak ada risiko keracunan sekunder kepada pemangsa atau burung buas yang memakan tikus yang beracun, membantu mengurangkan kesan ekologi racun tikus.Rumusan khusus ini memberikan penggunaan yang lebih sempit, kerana gofer, tahi lalat dan tahi lalat mempunyai sistem pencernaan yang berbeza dari tikus dan tikus dan oleh itu tidak akan dipengaruhi oleh jenama racun tikus ini; jika perosak anda tidak lain daripada tikus dan tikus, anda memerlukan pilihan pemusnahan alternatif.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Selamat untuk orang, haiwan peliharaan dan hidupan liar
 • Membunuh tikus dan tikus hanya dalam satu makan
 • Tiada risiko keracunan sekunder
 • 100% terbiodegradasi
 • Tidak ada risiko pencemaran tanaman atau makanan
Jenis Pelet Kira 1 paun
Keputusan kami

Dengan menghilangkan risiko keracunan atau pencemaran sekunder, EcoClear Products RatX All Natural Rat Poison secara berkesan menghilangkan salah satu masalah utama dengan kebanyakan pilihan racun tikus, membantunya menonjol di hadapan orang ramai.

Penilaian Penyunting

9.Perangkap tikus Zapper Ultra Rodent

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Daripada memerlukan pelet racun tikus seperti perangkap tikus yang lebih tradisional, Zapper Tikus Ultra Rodent Trap membunuh tikus dengan cara 100% bebas dengan kejutan elektrik yang kuat. Model perangkap tikus ini cukup besar dan mempunyai arus elektrik yang cukup kuat untuk membunuh tikus yang lebih besar dengan mudah, dan reka bentuk tertutup tidak memungkinkan untuk menyentuh, tanpa membuang pandangan, yang bermaksud bahawa anda tidak perlu melihat tikus semasa pembuangan badan.Ini adalah jenis perangkap yang jauh lebih berperikemanusiaan daripada perangkap racun atau perangkap bermuatan musim bunga, dengan berkesan membunuh tikus tanpa penderitaan yang berpanjangan. Sebagai tambahan kepada ini, ia juga menyimpan tubuh yang terkandung di dalam badan perangkap, daripada membiarkan tikus berlari bebas untuk mati di tempat lain di rumah anda.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Manusia membunuh tikus
 • Sesuai untuk tikus yang lebih besar
 • 60 membunuh dari satu set bateri
 • Tanpa sentuhan, tiada pelupusan pemandangan
 • Tidak diperlukan racun
Jenis Perangkap Manusia Kira 1 Perangkap
Keputusan kami

Rat Zapper Ultra Rodent Trap adalah perangkap pembunuh tikus elektronik yang kuat dan cekap yang membasmi tikus secara manusiawi tanpa racun yang diperlukan dan tidak perlu menyentuh atau melihat tikus, menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk pengguna yang lebih sakit.

Penilaian Penyunting

10.Pek Tempat Umpan Rodentisida Havoc

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Walaupun kebanyakan racun tikus antikoagulan memerlukan banyak makanan untuk membunuh tikus dan tikus, namun Havoc Rodenticide Bait Place Pack menjanjikan dos racun yang cukup tinggi untuk membunuh kebanyakan tikus dalam makan satu malam tanpa memerlukan racun atau perangkap tambahan. Racun tikus antikoagulan yang kuat ini terkandung dalam pelet kecil di dalam beg kertas, sehingga mudah dihantar ke tikus; letakkan sebungkus beg pelet di kawasan lalu lintas tikus yang tinggi, dan umpan akan menarik tikus atau tikus dan membuangnya dengan mudah.Produk ini adalah campuran racun antikoagulan brodifacoum dan formulasi khas bahan umpan yang menarik, menggabungkan kadar daya tarikan yang tinggi dengan kesan keracunan yang kuat.

cat terbaik untuk kabinet dapur 2019
Mengapa Kita Menyukainya
 • Pek siap pakai
 • Membunuh dalam satu suapan
 • Fungsi antikoagulan
 • Rumusan umpan yang menarik
 • Racun tikus berkuasa tinggi
Jenis Poket Pelet Kira 2 x 1.76 oz Kantung
Keputusan kami

Membunuh jauh lebih berkesan daripada kebanyakan produk rodentisida antikoagulan, Pek Tempat Umpan Rodentisida Havoc adalah pilihan yang cekap dan kuat untuk menyingkirkan perosak dengan cepat dan sederhana.

Penilaian Penyunting

Panduan Pembeli Racun Tikus

Haiwan peliharaan dan Racun Tikus

Sekiranya anda mempunyai kucing, anjing, atau binatang peliharaan bebas berkeliaran yang mungkin mengalami racun secara langsung atau memakan tikus setelah mereka diracun, anda harus selalu menghindari penggunaan racun tikus apa pun. Risiko kerosakan secara tidak sengaja dengan kebanyakan jenis racun tikus adalah penting, dan untuk keselamatan haiwan kesayangan anda (atau anak-anak kecil!), Adalah mustahak untuk mengelakkan risiko ini sepenuhnya dengan menggunakan kaedah tidak beracun untuk menghilangkan serangan makhluk perosak yang bermasalah.

Amaran keselamatan

Racun tikus dirancang untuk membunuh tikus dan perosak lain, yang bermaksud bahawa ia mengandungi pelbagai toksin yang tidak menyenangkan. Walaupun beberapa pilihan racun tikus diformulasikan khusus untuk tikus dan tidak berpengaruh pada makhluk lain, banyak mengandungi racun spektrum luas yang boleh menyebabkan penyakit atau, kemungkinan besar, kematian pada haiwan lain yang memakan racun tersebut.

Ini juga boleh berlaku untuk keracunan sekunder; jika tikus memakan umpan beracun dan kemudian seekor elang atau pemangsa lain memakan tikus itu, maka racun akan memasuki aliran darah pemangsa dan kemungkinan akan membunuhnya. Ini bermakna bahawa racun tikus yang digunakan tanpa penjagaan dapat menyebabkan kesan ekologi yang signifikan, membunuh lebih banyak daripada sekadar tikus.

Oleh itu, adalah mustahak anda mengikuti semua arahan keselamatan untuk digunakan pada bungkusan racun tikus anda. Petunjuk ini akan selalu ada, kerana disyaratkan oleh peraturan Badan Perlindungan Alam Sekitar AS. Sekiranya racun tikus yang anda pilih tidak menunjukkan petunjuk ini, maka ia tidak mematuhi peraturan ini dan boleh mengandungi pelbagai jenis bahan berbahaya dan berbahaya bagi alam sekitar dan tidak boleh digunakan dalam keadaan apa pun.

Sekiranya anda mempunyai kucing atau haiwan peliharaan bebas berkeliaran di harta tanah anda, anda harus mengelakkan menggunakan jenis racun tikus, kerana risiko pencemaran silang atau pendedahan tidak sengaja adalah penting tidak kira seberapa berhati-hati anda menggunakan racun anda.

Dos

Semua racun mempunyai dosis mematikan tertentu, yang bermaksud bahawa anda memerlukan jumlah tertentu untuk membunuh sasaran. Masalahnya di sini ialah tikus dan tikus mempunyai ukuran yang sangat berbeza dan mempunyai fisiologi yang berbeza, walaupun kedua-duanya merupakan tikus, dan oleh itu dos mematikan setiap racun yang diperlukan untuk membunuhnya akan berbeza antara tikus dan tikus.

Hasilnya, adalah mustahak untuk menentukan jenis perosak yang anda hadapi sebelum membeli racun; jika anda mempunyai tikus, maka gunakan racun tikus, tetapi jika anda mempunyai tikus, maka gunakan racun yang diformulasikan terutama untuk membunuh tikus. Ukuran kotoran yang anda dapati di rumah anda dapat memberikan petunjuk yang baik tentang jenis perosak yang anda hadapi, dengan kotoran tikus jauh lebih besar daripada tikus.

Bagaimana Keracunan Tikus Berfungsi?

Berbagai jenis racun tikus berfungsi dengan cara yang berbeza, membunuh tikus dengan pelbagai cara yang berbeza. Beberapa jenis racun tikus mengandungi toksin bromethalin, yang berinteraksi dengan mitokondria sel tikus, menghalang kemampuan mereka untuk menghasilkan tenaga dan mematikan badan mereka dengan berkesan.

Racun tikus yang lain mengandungi zink fosfida, racun yang disetujui hanya untuk digunakan di kawasan pertanian dan tidak sesuai (atau sah) untuk kegunaan domestik, yang menyebabkan reaksi dalam asid perut tikus dan tikus, menyebabkan pengeluaran gas toksik, yang menumpuk sehingga tikus yang berkenaan mati.

jentera akrilik

Jenis ketiga jenis racun tikus adalah yang mengandungi pembebas kalsium, menambahkan jumlah kalsium yang berlebihan ke aliran darah tikus yang memakan racun jenis ini dan menyebabkan kegagalan organ dan kematian. Jenis racun tikus pembebasan kalsium yang paling biasa adalah vitamin D3, pilihan selamat yang tidak mempunyai risiko keracunan sekunder sekiranya tikus itu dimakan oleh pemangsa, dan oleh itu mempunyai kesan ekologi minimum di luar tikus yang disasarkan.

Jenis racun tikus yang terakhir dan paling biasa mengandungi antikoagulan. Ini menyebabkan pendarahan dalaman semasa dimakan, menyebabkan tikus mati perlahan. Ini memerlukan dos yang agak tinggi untuk berfungsi, dan sering memerlukan tikus untuk mengambil beberapa dos racun agar dapat berkuat kuasa.

Selain itu, risiko kerusakan cagaran dari antikoagulan sangat besar, kerana tidak spesifik terhadap tikus dengan cara apa pun dan dapat menyebabkan kematian pada berbagai jenis haiwan yang lebih kecil dan masalah kesihatan lain pada makhluk yang lebih besar.

Apa yang ada di Rat Poison?

Terdapat banyak jenis racun tikus, tetapi semuanya dibuat dari jenis rodentisida dan kaedah penyampaian untuk mendorong tikus memakan racun tersebut. Kaedah penghantaran ini termasuk bentuk seperti pelet, biji beracun, serbuk untuk dicampurkan dengan air, atau blok berasaskan lilin parafin yang lebih besar.

Tiga jenis utama rodentisida yang terdapat dalam racun tikus adalah pembebasan kalsium, yang menyebabkan kegagalan organ, toksin akut, yang meningkatkan kadar zat beracun dalam tubuh tikus, dan antikoagulan, yang mencegah pengeluaran vitamin K dan menyebabkan pendarahan dalaman.

Semua ini adalah bahan yang tidak menyenangkan, dan kebanyakannya tidak khusus untuk tikus, yang berisiko tinggi terhadap keracunan sekunder, kerosakan ekologi, dan pencemaran silang. Oleh itu, racun tikus hanya boleh digunakan sebagai pilihan terakhir apabila pilihan yang lebih berperikemanusiaan dengan risiko kerusakan yang lebih rendah telah habis dan tidak berjaya.

Berapa lama masa yang diperlukan oleh Rat Poison untuk membunuh tikus?

Tempoh masa yang diperlukan untuk racun tikus untuk membunuh tikus bergantung pada ukuran tikus dan jenis dan usia racun, dengan racun tikus yang lebih tua yang telah lama ditinggalkan di dalam almari umumnya kurang berkesan dan memakan masa lebih lama untuk membunuh tikus. Namun, secara umum, kebanyakan racun tikus memakan waktu rata-rata 2 hingga 3 hari untuk membunuh tikus asalkan cukup memakan racun. 4 hingga 6 hari mungkin merupakan jangkaan yang lebih realistik, kerana tikus tidak akan selalu makan cukup racun untuk keberkesanan sepenuhnya.

Untuk mempercepat proses kematian tikus sejauh mungkin, ada beberapa langkah yang dapat Anda ambil untuk mendorong tikus tersebut mengonsumsi racun sebanyak mungkin. Menempatkan racun pada posisi yang optimum dan memastikan bahawa anda membuang racun yang rosak secepat mungkin dapat membuat perbezaan, seperti juga membuang semua sumber makanan lain yang berpotensi untuk mengarahkan tikus ke arah racun.

Penting juga untuk selalu meletakkan racun di tempat yang sama, kerana kebanyakan tikus didorong oleh keakraban dan cenderung untuk memakan sesuatu yang tidak dijangka yang tidak mereka kenali.

Petua Pakar

Banyak jenis racun tikus boleh menyebabkan keracunan sekunder pemangsa dan burung buas yang memakan tikus yang tercemar. Mencari racun tikus yang selamat untuk hidupan liar dapat mengurangkan kesan ekologi aktiviti keracunan tikus anda dengan ketara!

Adakah kamu tahu?

Mengurai tikus mati dapat mengeluarkan bau yang kuat dan tidak menyenangkan, jadi ketika menggunakan racun tikus, penting untuk mencari dan membuang mayat secepat mungkin!