Aksesori Alat

10 Bit Penghala Terbaik pada tahun 2020Salah satu alat yang paling berguna ketika menggunakan kayu adalah penghala. Sama ada anda seorang tukang kayu profesional atau hanya memulakan beberapa projek kerja kayu sendiri, penghala mungkin salah satu item dalam senarai anda untuk menyiapkan meja kerja anda. Setelah anda memutuskan apakah anda mahu penghala anda menjadi jenis kuno asas atau alat kuasa berat, anda perlu memikirkan bit penghala yang harus anda beli.

Terdapat banyak bit router yang ditawarkan, jadi sukar untuk mencari yang tepat. Dengan melihat artikel ini, anda harus mendapat pemahaman yang lebih baik mengenai apa yang anda perlukan dan apa yang tersedia untuk anda. Ulasan produk berikut memberikan perincian mengenai sepuluh set bit penghala karbida terbaik di pasaran, sesuai untuk memotong alur lurus dalam pelbagai saiz.

Berkaitan: Kajian Jadual Penghala .Isi kandungan

Lihat Bit Penghala Terbaik, Di Bawah.

1.Hiltex 10100 Tungsten Carbide Router Bits

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Set bit penghala pertama yang perlu diperhatikan ialah koleksi ini dari Hiltex. Ini adalah set bit penghala yang sangat teratur dan cekap yang terdapat dalam kotak kayu yang menarik dan berguna. Ini bagus untuk pekerja kayu amatur sekali-sekala yang ingin menjaga keadaan kemas tetapi juga membantu profesional tetap teratur.Bit router sendiri terbuat dari keluli aloi yang kuat yang sangat tahan lama dan tahan panas. Ketepatan di mana petua karbida terbentuk akan membantu memberikan potongan tepat dan konsisten pada kayu apa pun. Mereka juga datang dalam ukuran shank universal, inci, yang bermaksud mereka akan sesuai dengan router apa pun. 15 bit dalam set ini merupakan salah satu set terbesar yang ada, namun ia memadankan kemudahan ini dengan harga yang agak berpatutan

Mengapa Kita Menyukainya
 • Keluli aloi padat yang tahan lama
 • Universal ank shank agar sesuai dengan mana-mana penghala
 • Mudah menyusun kotak kayu untuk simpanan
 • Rintangan haba yang kuat
 • Bilah tajam dan tepat
Bahan Keluli Tungsten Carbide YG8 Saiz Shank ¼ Inci Kuantiti lima belas
Keputusan kami

Kotak simpanan kayu yang menarik dan tangki universal make inci menjadikan ini satu set yang sangat sesuai untuk semua tukang kayu, sama ada anda seorang amatur atau profesional.

Penilaian Penyunting

dua.Set Bit Router Profesional Bosch RBS010

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Bosch RBS010 adalah koleksi sepuluh bit penghala dari jenama yang boleh dipercayai dan terkenal. Bit penghala ini berbeza antara bentuk profil yang paling kerap digunakan, jadi anda semestinya mempunyai bit yang tepat untuk setiap projek yang anda temui. Bit mempunyai petua yang terbuat dari karbida tahan lama, jadi mereka tidak boleh mengalami kehausan. Mereka juga tepat untuk memastikan bahawa anda mempunyai potongan paling tajam dan tepat.Terdapat sepuluh bit penghala dalam set ini, dan ia dapat disusun dengan baik dan disimpan dalam kotak kayu, yang disertakan dengan pembelian anda. Sepuluh bit merangkumi kedua-dua tangkai ¼ inci dan ½ inci, sehingga mereka boleh memuatkan kebanyakan penghala dan sesuai untuk kebanyakan pekerjaan. Secara keseluruhan, ini adalah pilihan yang baik jika anda mahu bit penghala sesuai dengan semua tujuan.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Bentuk profil yang paling popular
 • Petua karbida tahan lama
 • Kes simpanan kayu pepejal
 • Termasuk ukuran shank ¼ inci dan ½ inci
 • Petua tanah tepat
Bahan Carbide Tip Saiz Shank ½ Inci dan ¼ Inci Kuantiti 10
Keputusan kami

Bosch adalah pengeluar alat yang boleh dipercayai, dan set ini menawarkan pelbagai bit penghala yang mencerminkan profil yang paling popular di dunia pertukangan.

Penilaian Penyunting

3.Bit Penghala CNC HQMaster

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Sekiranya anda memerlukan bit penghala dengan batang yang lebih nipis untuk pemotongan yang lebih rumit dan tepat, bit dari HQMaster ini mungkin merupakan pilihan yang sangat baik untuk anda. Dengan diameter batang ⅛ inci, bit ini adalah yang terkecil dalam senarai dan merupakan pilihan terbaik dalam ukuran tersebut kerana harganya. Ini adalah salah satu set yang lebih berpatutan yang tersedia, jadi ia tidak boleh diabaikan jika anda memerlukan cengkeraman ⅛ inci.Dengan tanda harga rendah ini, mereka datang dalam kotak plastik sederhana tetapi murah. Ini lebih baik untuk menahan mereka, walaupun seorang profesional mungkin menginginkan sesuatu yang lebih teratur. Bit mempunyai tahap ketepatan yang tinggi melalui petua karbida yang dibuat dengan baik, dan ini juga menjadikannya tahan lama dan tahan. Bukan hanya ini, tetapi HQMaster membanggakan pelbagai jenis kayu yang boleh dipotong.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sarung simpanan plastik yang selesa
 • Tahan lama
 • Ketepatan tinggi
 • Diameter shank lebih kecil untuk penggunaan yang rumit
 • Sesuai dengan pelbagai kayu
Bahan Karbida pepejal Saiz Shank ⅛ Inci Kuantiti 10
Keputusan kami

Ini adalah bit penghala asas dan berpatutan dalam diameter shank yang lebih kecil, menjadikannya sempurna untuk lekukan dan ukiran yang lebih rumit.

Penilaian Penyunting

Empat.Set Bit Router Stalwart 24 Piece

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Para tukang kayu yang menginginkan pelbagai profil bit penghala, atau bahkan banyak alat ganti, akan tertarik pada salah satu daripada dua set bit penghala yang lebih besar dalam senarai ini. Yang pertama adalah set ini dari Stalwart. Pengilang lain yang boleh dipercayai, Stalwart, telah menghasilkan 24 bit router ini, yang dapat digunakan dalam berbagai aplikasi. Profil bervariasi dari 24 bit router membolehkan anda menjalankan pelbagai tugas tanpa masalah, kerana diameter shank universal can inci dapat memuat router apa pun.Sarung kayu yang kukuh memastikan anda dapat mengatur 24 bit penghala anda dengan teratur dan menghalangnya daripada hilang. Ini juga merangkumi sepana allen sehingga anda dapat melepaskan bantalan dengan mudah. Seperti bit, casing ini sangat tahan lama, jadi tidak mudah rosak. Bit penghala itu sendiri dibuat dari bahan berkualiti tinggi dan petua karbida, jadi ia harus bertahan lama.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sarung kayu yang kukuh
 • Berbagai profil
 • Selendang sejagat Universal inci
 • Pembinaan yang tahan lama
 • Termasuk sepana allen
Bahan Carbide Tip Saiz Shank ¼ Inci Kuantiti 24
Keputusan kami

Set bit penghala yang besar ini menawarkan pelbagai profil untuk pekerja kayu berpengalaman, berguna untuk pelbagai tugas pertukangan.

Penilaian Penyunting

5.Set Bit Lurus Freud Piece

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Lebih banyak tukang kayu profesional yang ingin berpisah dengan sedikit wang boleh menikmati set bit penghala ini. Dengan 13 keping termasuk, ia sesuai dengan beberapa bentuk bit yang paling kerap dicari, menjadikannya ideal sebagai pembelian jangka panjang. Bit karbida dengan titanium, menjadikannya lebih tahan lama daripada kebanyakan pilihan di pasaran, serta memberikan sifat tahan panas yang kuat.Sebagai tambahan kepada utiliti bit, kotak penyimpanan yang menyertai set ini menawarkan tahap profesionalisme yang biasanya tidak anda temui dengan pilihan yang lebih asas. Kotak kayu yang besar kukuh, jadi alat anda akan selamat.

Ia juga dapat dipasang di dinding ke garaj, bengkel, atau di mana sahaja anda menyimpan peralatan pertukangan anda. Ini adalah set bit penghala kelas tinggi, yang akan menyenangkan lebih banyak tukang kayu profesional, tetapi mungkin tidak berbaloi jika anda tidak kerap menggunakan penghala.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Titanium tahan lama
 • Kotak simpanan yang boleh dipasang
 • Memotong pelbagai jenis kayu
 • Tahan panas
 • Pemilihan profil bit yang sering digunakan
Bahan Karbida Dengan Titanium Saiz Shank ½ Inci Kuantiti 13
Keputusan kami

Set bit dari Freud ini adalah untuk tukang kayu yang lebih berpengalaman, yang menginginkan sesuatu yang kelihatan profesional dan juga selesa.

Penilaian Penyunting

6.Set Bit Router MLCS 8377

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Berbeza dengan set sebelumnya, penawaran dari MLCS ini adalah satu set bit router untuk pemula. Sekali lagi, mereka mempunyai petua karbida berkualiti tinggi, yang akan menebang kebanyakan jenis kayu. Walau bagaimanapun, ini lebih tahan lama daripada banyak model yang lebih mahal, dengan beberapa ulasan mengadu kerosakan yang disebabkan oleh bit atau kayu yang mereka potong.Terdapat 15 bit router dalam set, yang positif kerana ia menawarkan pelbagai bentuk untuk memotong dan mengukir kayu anda. Ia juga merangkumi sepana Allen, jadi anda mempunyai hampir semua yang anda perlukan untuk memulakan pertukangan anda. Sarung kayu menarik dan bersaiz mudah untuk pengangkutan yang mudah. Walau bagaimanapun, jika anda menginginkan bit router yang berkualiti tinggi, anda mungkin ingin mencari bit lain yang tahan lebih lama.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sarung simpanan yang menarik
 • 15 bit penghala yang berbeza-beza
 • Harga berpatutan
 • Sepana Allen termasuk
 • Carbide dihujung
Bahan Carbide Tip Saiz Shank ½ Inci Kuantiti lima belas
Keputusan kami

Bagi pekerja kayu amatur yang ingin mencuba beberapa bit penghala tanpa menghabiskan terlalu banyak wang, ini adalah satu set yang baik untuk memulakannya.

Penilaian Penyunting

7.Set Bit ABN Tungsten Carbide Router

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Set 24 keping lain dalam senarai kami adalah tawaran dari ABN ini. Sekali lagi, koleksi bit router yang banyak memberikan banyak pilihan kepada pengguna untuk dipilih, yang bermaksud bahawa selalu ada bit penghala yang sesuai untuk projek yang sedang anda jalankan. Setiap bit penghala dibuat dari karbida tungsten yang kuat, menjadikannya sangat tahan lama, walaupun pada kelajuan tinggi. Terlepas dari rpm penghala anda, bit ini akan bertahan sepanjang tugas apa pun.Shank universal helpful inci berguna kerana ia akan sesuai dengan kebanyakan router tanpa masalah. Ini juga termasuk kunci pas allen, jadi anda tidak perlu mencari sendiri di kotak alat anda. Semua ini disimpan dalam kotak kayu yang mudah dan senang, yang menyimpan bit dengan selamat. Ini bermakna anda boleh membawa kotak penuh bit ke pekerjaan tanpa mereka melepaskan diri dan berguling-guling ke dalam. Set ini sangat sesuai untuk tukang kayu profesional yang mungkin perlu bekerja semasa bergerak.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Pilihan 24 keping besar
 • Sarung kayu yang berguna
 • Selendang sejagat Universal inci
 • Karbida tungsten tahan lama
 • Sepana Allen termasuk
Bahan Tungsten Carbide Saiz Shank ¼ Inci Kuantiti 24
Keputusan kami

Set ini disimpan dengan senang di dalam kotak kayu sederhana yang menahan semua bit di tempatnya. Bahan karbida tungsten dapat menangani sebarang kecepatan penghala.

Penilaian Penyunting

8.Whiteride RU2100 1/4-Inch Router Bits

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Whiteside terkenal di dunia pertukangan kerana menghasilkan bit penghala tahan lama, yang dibuat untuk pemotongan yang tepat. Bit penghala ¼ inci ini akan sesuai dengan kebanyakan penghala dan dirancang untuk membuat pemotongan yang sangat tepat. Karbida kuat dan tajam, membolehkan anda membuat alur atau ukiran dengan tepat. Ketahanan karbida berkualiti ini adalah titik kuat dan berkekalan walaupun pada kelajuan penghala tinggi.Bit penghala ini terdapat dalam jumlah yang lebih kecil daripada set lengkap di tempat lain dalam senarai ini, tetapi ini mempunyai faedahnya. Jelas, mereka tidak dilengkapi dengan sistem penyimpanan atau alat ganti tambahan, menjadikannya lebih berpatutan. Ini adalah bit penghala karbida yang sesuai untuk profesional yang memerlukan penggantian atau penambahbaikan pada model yang kurang tahan lama.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Tanah tepat
 • Bahan karbida premium
 • Tahan lama pada kelajuan penghala tinggi
 • Kuantiti kecil
 • Jenama yang boleh dipercayai
Bahan Karbida Saiz Shank ¼ Inci Kuantiti dua
Keputusan kami

Kuantiti yang sedikit menjadikannya berpatutan untuk tukang kayu profesional yang mungkin mencari pengganti ketika datang dari pengilang yang dipercayai dan terkenal.

Penilaian Penyunting

9.Bit Router Tungsten Carbide FivePears

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

FivePears telah menghasilkan bit penghala tungsten karbida ini untuk memberikan potongan tepat dan tepat dalam pelbagai jenis kayu. Bit penghala ½ inci ini terdapat dalam satu set 12, memberikan pelbagai pilihan untuk projek kayu anda. Pelbagai profil bit menawarkan pelbagai pilihan pemotongan yang sesuai untuk tukang kayu dari semua peringkat pengalaman.Juga, sarung kayu yang kukuh menawarkan banyak perlindungan pada bit penghala, jadi tidak ada rasa takut mereka akan rosak ketika dalam perjalanan. Selain perlindungan dari casing, bit router disalurkan untuk perlindungan tambahan, sehingga bit ini dapat bertahan lama sama ada anda mengukir kayu keras, kayu lunak atau MDF.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sarung kayu yang kukuh
 • Sesuai untuk pelbagai jenis kayu
 • Shanks akan sesuai dengan mana-mana penghala ½ inci
 • Bersalut serbuk untuk perlindungan tambahan
 • 12 jenis pemotong
Bahan Tungsten Carbide Saiz Shank ½ Inci Kuantiti 12
Keputusan kami

Set bit penghala ini adalah pilihan terbaik untuk pemula berkat pilihan penyimpanan dan pelbagai jenis pemotong yang ada.

Penilaian Penyunting

10.Set Bit Router Meihejia Flush Trim

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Kadang kala, anda mungkin lebih suka menggunakan penghala genggam daripada alat kuasa. Mungkin anda lebih suka hobi, dan alat kuasa bukan pilihan, atau mungkin anda hanya suka melakukan perkara lama. Apa pun alasan anda, anda memerlukan bit penghala yang berbeza, dan tawaran dari Meihejia ini adalah jawapan yang tepat. Dengan 4 pilihan panjang bilah yang berbeza, bit penghala ini hanya serasi dengan router pegang tangan, tetapi mereka tetap melakukan pekerjaan yang hebat dengan potongan halus dan ketepatan tinggi.Keluli aloi berkualiti tinggi yang digunakan dalam menghasilkan bit penghala tungsten karbida ini dilapisi dengan Teflon untuk menambahkan ketahanan terhadap haba. Ini menjadikan bit ini lebih tahan lama dan kemungkinan akan bertahan lama. Sekiranya anda mengambil kira kualiti hasil dan harga yang berpatutan, bit penghala ini adalah pilihan yang bagus dengan anggaran.

Mengapa Kita Menyukainya
 • 4 pilihan panjang bilah
 • Sangat berpatutan
 • Tahan panas
 • Badan aloi berkualiti tinggi
 • Potongan halus
Bahan Tungsten Carbide Saiz Shank ¼ Inci Kuantiti 4
Keputusan kami

Badan keluli aloi berkualiti tinggi dan lapisan tambahan menjadikannya sangat tahan lama dan pilihan yang ideal bagi mereka yang lebih suka menggunakan penghala pegang tangan.

jiran meniup daun ke jalan
Penilaian Penyunting

Panduan Pembeli Bit Router

Sekarang setelah anda melihat beberapa bit penghala di pasaran, anda mungkin harus memikirkan apa yang sebenarnya anda perlukan untuk keluar dari set bit penghala, sehingga anda dapat memutuskan mana yang sesuai untuk anda. Sekiranya anda seorang profesional, anda mungkin sudah mengetahui apa yang anda perlukan dari penghala anda, tetapi sebaliknya, terdapat beberapa perkara yang perlu diingat.

Dari bahan yang mereka buat, hingga kayu yang dapat mereka potong, ada banyak perkara yang perlu diketahui mengenai penghala sebelum anda membeli. Untuk memastikan mereka dapat bertahan dari tekanan apa pun yang anda lalui, dan semoga tidak memerlukan penggantian untuk waktu yang lama, penting untuk mengetahui apa yang anda cari. Petua ini akan membantu anda memilih bit penghala yang akan dibeli.

Bahan Mana Yang Terbaik?

Ciri yang perlu difikirkan ketika membeli sekumpulan bit penghala adalah bahan dari mana mereka dibina. Secara semula jadi, bit penghala perlu cukup tajam untuk menebang kayu, yang sering kali bererti rapuh dan mudah haus. Bit penghala yang paling cekap perlu dapat mengendalikan router berkelajuan tinggi tanpa menjadi tumpul atau rosak oleh kayu.

Bahan yang berbeza digunakan dalam pembuatan bit penghala dan penting untuk mendapatkan keseimbangan kecekapan dan ketahanan yang tepat. Secara amnya, terdapat tiga jenis bit penghala yang ada. Ini adalah keluli karbida, karbida, dan keluli berkelajuan tinggi.

Biasanya, tukang kayu akan memilih bit penghala karbida padat jika mereka mahu ia tahan lama dan kukuh. Ini bukan yang paling berkesan, kerana tidak akan setajam dan tepat seperti yang lain, tetapi mereka harus dapat menebang kayu yang lebih keras pada kecepatan yang lebih tinggi tanpa kerosakan.

Bit penghala Carbide lebih cekap. Ini dapat mempertahankan tepi yang lebih tajam daripada karbida padat, yang berguna ketika membuat ukiran tepat di kayu yang lebih keras. Seperti karbida pepejal, mereka harus menahan intensiti tinggi dan kelajuan berat, tetapi mereka juga mendapat harga yang lebih tinggi kerana ketepatannya yang lebih baik.

Akhirnya, pilihan anggaran adalah keluli berkelajuan tinggi. Petua penghala ini tidak tahan lama seperti karbida, dan tidak setajam dan tepat seperti bit karbida, tetapi ia semestinya cukup baik untuk sesekali bekerja dengan kayu yang lebih lembut. Sekiranya kerja kayu adalah hobi sekali-sekala, atau anda fikir anda hanya akan melakukan pekerjaan ringan, petua ini dapat menjimatkan sedikit wang anda. Walau bagaimanapun, jangan membelinya jika anda sering kehilangannya kerana ia tidak akan bertahan lama.

Projek Apa yang Anda Bekerja?

Sudah tentu, perkara yang paling penting untuk diingat ketika membeli alat apa pun adalah jenis projek yang anda ingin menggunakannya. Pelbagai jenis kayu akan memerlukan pelbagai jenis penghala sedikit, jadi sangat penting untuk anda membeli dengan betul. Sebagai contoh, jika anda bekerja dengan kayu keras atau bahkan logam, anda mahukan sedikit karbida dapat mengukirnya. Sifat projek ini kemudian akan menentukan sama ada anda memerlukan hujung karbida yang tepat atau hanya karbida padat.

Sekiranya anda baru dalam dunia penghala dan ingin membeli set pertama anda, mungkin tidak berbaloi untuk menghabiskan terlalu banyak wang. Sekiranya anda tidak mempunyai banyak pengalaman, ada kemungkinan anda akan mematahkan penghala pertama anda dengan cepat. Ini bukan sesuatu yang perlu dibimbangkan, tetapi tidak ada gunanya membeli sesuatu yang mewah. Anda lebih baik mengasah kemahiran anda dengan penghala yang lebih murah terlebih dahulu.

Seberapa kerap anda menggunakan Router anda?

Akhirnya, anda harus mengambil kira berapa kerap anda menggunakan penghala anda. Ini membuat perbezaan besar kerana beberapa faktor yang berbeza. Pertama, jika anda tidak menggunakannya dengan kerap, anda mungkin boleh membeli beberapa bit penghala yang lebih rapuh, kerana mereka tidak akan mengalami penggunaan yang berlebihan. Bit karbida yang kuat sangat baik dari segi ketahanan, tetapi jika hanya untuk penggunaan sekali-sekala, anda boleh membuatnya dengan bahan yang lebih murah.

Sekiranya anda kerap menggunakan penghala, anda mungkin ingin melabur dalam bit yang lebih tahan lama, yang tidak akan rosak. Anda juga harus mencari kotak simpanan yang baik jika anda membeli satu set. Sarung kayu yang kuat dan kukuh akan membantu anda menyimpan bit anda tersusun untuk penggunaan yang kerap, dan selamat dari bahaya jika anda perlu bepergian dengan mereka. Bit penghala boleh menjadi mahal, jadi yang terbaik adalah menjaganya jika anda menggunakannya dengan kerap.

Petua Pakar

Bit penghala diketahui tumpul dan pecah di bawah kelajuan tinggi dan pendedahan haba. Ketahanan adalah penting, jadi perlu dilaburkan dalam bit yang terbuat dari bahan berkualiti tinggi.

Adakah kamu tahu?

Bit penghala karbida biasanya bertahan hingga 50% lebih lama daripada bit yang terbuat dari keluli yang lebih lemah, dan mereka juga dapat memotong bahan yang lebih keras.