Isi Rumah

10 Termostat Terbaik untuk 2020Termostat sangat berguna untuk puluhan situasi yang berbeza, sekaligus menjadikannya lebih mudah untuk menjimatkan wang dan membuat diri anda selesa tanpa perlu bergantung pada alat pemanasan dan penyejuk yang ketinggalan zaman atau tidak cekap. Termostat seringkali mudah digunakan dan dilengkapi dengan pelbagai pilihan menarik atau ciri pilihan - beberapa mungkin berfungsi di samping peranti Pintar lain atau mempunyai tetapan automatik yang mengatur suhu rumah anda tanpa input manusia.

Sayangnya, ada ribuan yang dapat dipilih sekarang kerana teknologi ini semakin meluas, jadi sukar untuk menyempitkan carian anda ke satu pilihan. Memilih termostat menjadi lebih sukar dan sukar kerana lebih banyak yang muncul di pasaran, dan banyak dari mereka sangat serupa sehingga mereka mempunyai prestasi yang sama. Tercantum adalah sepuluh model termostat terbaik di pasaran sekarang, serta beberapa perincian mengapa ia menonjol daripada orang ramai.

Isi kandunganLihat Termostat Terbaik, Di Bawah.

1.Termostat Pintar Wi-Fi Emerson ST55 Sensi

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Termostat berkemampuan Wi-Fi ini serasi dengan pelbagai jenis peralatan, menghubungkan ke kebanyakan peralatan HVAC yang mungkin sudah anda pasang di rumah anda. Ia juga serasi sepenuhnya dengan pembantu digital Amazon Alexa, yang membolehkan anda mengintegrasikannya ke Rumah Pintar anda untuk pengaktifan suara dan ciri berguna lain.Setelah dipasang, termostat membolehkan anda menjimatkan banyak tenaga semasa masih menggunakan peralatan HVAC, yang bermaksud bahawa anda dapat mengelakkan menghabiskan wang untuk sistem tenaga baru sambil tetap mengurangkan bil bulanan anda. Ini dapat ditingkatkan lebih jauh lagi dengan sistem penjadwalan yang fleksibel, akses jarak jauh, dan pagar geofen penuh untuk membuat pemanasan dimatikan ketika semua telefon bimbit yang terhubung meninggalkan bangunan.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Menjimatkan banyak tenaga.
 • Berfungsi dengan sistem HVAC biasa.
 • Mudah dipasang.
 • Sesuai dengan Alexa.
 • Boleh disambungkan ke sistem Rumah Pintar yang lebih besar.
Jenis Termostat Pintar. Gaya Paparan Paparan Digital. Tukar Gaya Butang Manual, Aplikasi Telefon Bimbit, Penyesuaian Automatik, dan Perintah Suara.
Keputusan kami

Termostat ini menawarkan pelbagai ciri khas tanpa melupakan tujuan asalnya - untuk mengurangkan jumlah wang yang anda belanjakan untuk pemanasan setiap bulan.

Penilaian Penyunting

dua.Termostat Pembelajaran Nest Generasi Ketiga Google T3007ES

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

tong kompos terbaik

Termostat pintar ini menawarkan reka bentuk yang ramping dan bentuk yang agak sederhana, menjadikannya pilihan yang sangat bergaya dan ringkas untuk kediaman moden. Ia sesuai dengan Alexa, memberi anda pilihan untuk menyesuaikan suhu rumah anda dengan perintah suara. Bukan hanya memberi tahu suhu semasa, tetapi layar juga memberi tahu Anda penyesuaian apa yang dilakukannya, sehingga Anda dapat melihat bagaimana pemanasan anda berubah dalam waktu nyata.Di samping itu, ia dapat menjimatkan anda, termostat ini sepenuhnya serasi dengan produk Nest, yang bermaksud ia dapat berfungsi bersama dengan peralatan lain yang berkaitan untuk menjadikan rumah anda mengotomatisasi proses penting atau mematikan semua peralatan yang tidak diperlukan semasa anda tidak berada di rumah .

Mengapa Kita Menyukainya
 • Pelbagai ciri pintar.
 • Paparan besar dan senang dibaca.
 • Memaparkan penyesuaian dalam masa nyata.
 • Reka bentuk yang ringkas dan bergaya.
 • Boleh disesuaikan dengan pelbagai cara.
Jenis Termostat Pintar. Gaya Paparan Paparan Digital. Tukar Gaya Kawalan Skrin Sentuh, Penyesuaian Automatik, dan Perintah Suara.
Keputusan kami

Termostat ini hebat sendiri, tetapi menjadi lebih baik di rumah yang menggunakan produk Nest lain, memberikan anda banyak penyesuaian dan kawalan terhadap peralatan anda.

Penilaian Penyunting

3.Honeywell RTH6360D1002 / E Termostat Boleh Diprogram

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Termostat yang dapat diprogramkan ini menggunakan sistem penjadualan khas untuk membantu anda menyesuaikan tahap pemanasan kediaman anda secara automatik pada waktu yang berlainan dalam sehari, dan anda juga dapat mengatur program unik khusus untuk hujung minggu. Ciri ‘amaran pintar’ memberi anda peringatan biasa untuk mengganti bateri dan membersihkan penapis udara jika anda juga tidak mengekalkan termostat baru-baru ini.Termostat ini serasi dengan sistem sejuk 2 panas 2 standard, serta pemasangan pam sejuk 2 panas 1, yang bermaksud bahawa anda dapat memperkenalkannya ke banyak rumah tanpa perlu menghabiskan masa dan wang untuk mengolah keseluruhan sistem pemanasan anda.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sistem jadual yang dapat disesuaikan sepenuhnya.
 • ‘Pelajari’ tetapan pemanasan pilihan anda.
 • Mengurangkan penggunaan tenaga.
 • Mengekalkan tetapan selepas pemadaman elektrik.
 • Paparan masa terbina dalam.
Jenis Termostat Pintar. Gaya Paparan Paparan Digital. Tukar Gaya Butang Manual.
Keputusan kami

Termostat ini menggabungkan reka bentuk sederhana dengan pelbagai ciri berguna dan pelbagai fungsi, memberi anda banyak fleksibiliti tanpa mengunci anda dalam apa-apa sekatan atau memberi anda sejumlah besar pilihan yang tidak akan pernah anda gunakan.

Penilaian Penyunting

Empat.Orbit 83521 Thermostat Boleh Diprogramkan dengan Selesa

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Termostat kontemporari ini dapat diprogramkan dengan hampir semua jadual yang anda perlukan, yang membolehkan anda menyesuaikan setiap hari secara berasingan atau berkongsi tetapan suhu yang sama sepanjang minggu. Alat kawalan dirancang untuk mempercepat pengaturcaraan ini, dan bukannya memaksa anda menghabiskan satu jam bermain-main dengan kawalan.Paparan digital memberikan bacaan yang tepat dalam ketepatan satu darjah (dalam Celsius dan Fahrenheit), dan reka bentuk keseluruhan termostat memungkinkannya berfungsi dengan pelbagai sistem atau relau pemanasan elektrik, berasaskan minyak dan gas, sama ada secara bebas atau sebagai sebahagian daripada sistem pemanasan dan penyejukan yang lebih besar di rumah anda.

sander tali pinggang terbaik
Mengapa Kita Menyukainya
 • Sistem pengaturcaraan yang senang digunakan.
 • Penjadualan harian.
 • Sistem permulaan awal untuk pemanasan yang boleh dipercayai.
 • Sesuai dengan pelbagai peralatan pemanasan.
 • Menunjukkan bacaan suhu yang tepat.
Jenis Termostat Digital. Gaya Paparan Paparan Digital. Tukar Gaya Butang Manual.
Keputusan kami

Keupayaan memprogram termostat anda selalu berguna, tetapi kadang-kadang terasa sangat rumit. Model termostat ini menjadikannya lebih mudah tanpa merendahkan ciri dan alat yang ditawarkan, menjadikannya sempurna untuk ribuan rumah.

Penilaian Penyunting

5.Termostat 7-Hari Honeywell RTH6580WF yang Boleh Diprogramkan

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Termostat yang mudah dan senang digunakan secara meluas dengan berpuluh-puluh sistem pemanasan yang berbeza, serta sistem pengaturcaraan jadual 7-hari-seminggu penuh yang membolehkan anda membahagikan setiap hari menjadi empat tempoh tersuai untuk penyesuaian suhu automatik yang diperibadikan. Ia juga dapat memperlihatkan cuaca setempat ketika digunakan di samping portal web atau aplikasi yang tepat dan dapat dikendalikan dari jarak jauh dari pelbagai peranti yang terhubung.Unit ini juga berfungsi dengan pelbagai pembantu digital dan alat mandiri lain, termasuk Alexa, Samsung SmartThings, Google Assistant, dan banyak lagi, yang membolehkan kawalan diaktifkan suara dan tahap fleksibiliti yang lebih tinggi.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Reka bentuk ringkas dan konvensional yang sesuai dengan kebanyakan gaya.
 • Bekerja dengan pembantu digital untuk fungsi kawalan suara.
 • Pengaturcaraan berdasarkan jadual.
 • Mudah untuk digunakan.
 • Boleh diakses dari jauh.
Jenis Termostat Pintar. Gaya Paparan Paparan Digital. Tukar Gaya Butang Manual dan Perintah Suara.
Keputusan kami

Termostat ini mungkin bukan pilihan terbesar atau paling terang, tetapi ia menawarkan banyak pilihan ciri dan berfungsi dengan baik di samping pelbagai alat Pintar yang berbeza, termasuk pembantu digital. Ini menjadikannya pilihan yang ideal untuk orang yang menginginkan kawalan pemanasan jarak jauh tanpa menyiapkan keseluruhan sistem Smart Home.

Penilaian Penyunting

6.Termostat Pintar Honeywell Home RCHT8612WF T5

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Termostat ‘pintar’ skrin sentuh ini dirancang untuk berfungsi dengan banyak senarai item pintar yang berbeza, termasuk sistem penyaman udara berasaskan kipas dan pembantu digital yang dapat mengambil perintah yang diaktifkan suara. Unit ini telah diperakui oleh Energy Star, yang bermaksud bahawa ia mengurangkan penggunaan kuasa (dan bil) anda dengan ketara.Seperti banyak model yang dapat diprogram, ia mempunyai sekumpulan pilihan yang dapat disesuaikan, dan anda boleh membagi setiap minggu menjadi kitaran berulang tujuh hari untuk menyesuaikan pemanasan dengan jadual peribadi anda (atau keluarga anda), menjimatkan lebih banyak tenaga dan wang dalam prosesnya. Selain itu, ia mempunyai mod automatik yang akan menyesuaikan pilihan pemanasan bergantung pada perubahan suhu semasa di rumah anda.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sistem suhu automatik pilihan.
 • Berfungsi dengan baik dengan Rumah Pintar.
 • Boleh diprogramkan untuk setiap hari.
 • Mengurangkan penggunaan tenaga.
 • Kawalan skrin sentuh.
Jenis Termostat Pintar. Gaya Paparan Paparan Digital. Tukar Gaya Butang Manual, Aplikasi Telefon Bimbit, Penyesuaian Automatik, dan Perintah Suara.
Keputusan kami

Reka bentuk termostat ini menggabungkan semua ciri standard yang anda harapkan dengan sistem pengaturcaraan yang mudah digunakan, memberi anda banyak fleksibiliti tambahan dan membiarkan anda menyesuaikan sistem pemanasan anda lebih jauh daripada biasa.

Penilaian Penyunting

7.Termostat Pintar Wi-Fi Emerson ST75W Sensi Touch

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Termostat pintar berasaskan skrin sentuh ini serasi dengan pembantu digital yang paling popular dan sistem rumah pintar, seperti Alexa. Ini memungkinkannya untuk bertindak balas terhadap perintah suara, tetapi juga dapat dikendalikan dari jarak jauh dari smartphone, memungkinkan Anda menyesuaikan suhu dan mengatur jadwal dari hampir di mana saja. Paparan HD memberikan bacaan yang tepat mengenai suhu, waktu, dan kelembapan semasa, dan dapat menunjukkan amaran jika rumah anda mencapai tahap suhu atau kelembapan yang melampau yang perlu segera diperbaiki.Berkat reka bentuk dan bentuknya yang cukup ringkas, tidak perlu lama untuk memasangnya Sentuhan Sensi , dan sesuai dengan hampir semua sistem pemanasan gas, elektrik, dan minyak selagi mereka mempunyai sambungan yang betul.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Mudah disediakan.
 • Sangat fleksibel.
 • Boleh dikawal melalui geofencing dan / atau aplikasi mudah alih.
 • Sistem penjadualan penuh.
 • Memantau suhu dan kelembapan dengan tepat.
Jenis Termostat Pintar. Gaya Paparan Paparan Digital. Tukar Gaya Butang Manual, Aplikasi Telefon Bimbit, Penyesuaian Automatik, dan Perintah Suara.
Keputusan kami

Termostat ini sangat berguna apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem pintar yang lebih besar, membuat anda sentiasa mengetahui tahap kelembapan dan suhu rumah anda

Penilaian Penyunting

8.Google, Termostat Pintar Nest T4000ES

penggunaan pengisar sudut
KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Termostat google ini menggunakan paparan buram khas untuk menyatu dengan hampir semua gaya hiasan rumah, menjadikannya pilihan yang bagus untuk rumah pintar dan halus. Ia dilengkapi dengan pelbagai ciri penjimatan tenaga dan kemampuan untuk menjadikannya berubah menjadi mod kuasa rendah ketika tidak ada orang di rumah, menjimatkan banyak wang pada bil elektrik tanpa mengurangkan keberkesanan sistem pemanasan sama sekali. Anda bahkan boleh menggunakan aplikasi Nest yang berkaitan untuk melihat sejarah penggunaan tenaga anda semasa memanaskan rumah anda.Selain itu, aplikasi ini juga membolehkan anda mengawal pemanasan dari jarak jauh selagi anda mempunyai sambungan, walaupun anda tidak berada di rumah anda.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Alat kawalan jauh melalui aplikasi.
 • Menjimatkan tenaga dengan berkesan.
 • Reka bentuk ringkas yang menyatu dengan baik.
 • Ciri Bantuan Rumah / Jauh ketika anda keluar dari rumah.
 • Sistem penjadualan penuh.
Jenis Termostat Pintar. Gaya Paparan Paparan Digital Frosted. Tukar Gaya Aplikasi Telefon bimbit, Penyesuaian Automatik dan Perintah Suara.
Keputusan kami

Hampir setiap termostat direka untuk menjimatkan tenaga, dan model ini tidak terkecuali, menggunakan pelbagai ciri pengurangan tenaga untuk membantu anda menjimatkan wang tanpa membiarkan rumah anda membeku.

Penilaian Penyunting

9.Termostat Pintar ecobee4

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Termostat ini dapat dihubungkan dengan sejumlah sensor bilik untuk memberikan kawalan yang lebih baik terhadap suhu rumah anda, menyesuaikan pemanasan untuk mengimbangi perubahan suhu di seluruh rumah atau di ruangan tertentu. Ia juga dapat menggunakannya untuk mengetahui ruangan mana yang dihuni untuk mengelakkan pembaziran tenaga ketika tidak ada orang di sana.Ia juga serasi dengan sejumlah pilihan alat kawalan jauh, termasuk aplikasi telefon bimbit dan pelbagai pembantu digital. Ini membuka pilihan seperti penyesuaian kawalan suara atau kemampuan untuk mengubah tetapan suhu ketika anda berada di luar rumah. Setelah disiapkan, anda bahkan dapat menggunakan sistem Alexa bawaan untuk mengatur pemasa, mendapatkan bacaan tahap suhu, atau bahkan memainkan muzik.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Mudah disediakan.
 • Dilengkapi dengan teknologi pintar bersepadu.
 • Pilihan kawalan jauh melalui aplikasi mudah alih.
 • Sesuai dengan kebanyakan sistem pemanasan.
 • Berfungsi lebih baik dengan sensor bilik.
Jenis Termostat Pintar. Gaya Paparan Paparan Digital. Tukar Gaya Kawalan Skrin Sentuh, Penyesuaian Automatik, dan Perintah Suara.
Keputusan kami

Alexa dibina tepat ke termostat ini, menjadikannya ideal untuk Rumah Pintar yang akan datang yang memerlukan sistem pemanasan yang mudah digunakan.

Penilaian Penyunting

10.Termostat Lux TX500U-A04

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Termostat sejagat ini direka untuk berfungsi dalam pelbagai sistem pemanasan, dengan mudah menghubungkan ke reka bentuk pam satu peringkat dan pelbagai peringkat. Pilihan pengaturcaraan membolehkan anda memisahkan hari kerja dan hujung minggu ke dalam jadual yang berasingan, dengan pilihan dua atau empat 'tempoh' setiap hari.Paparan digital ringkas di bahagian depan unit sangat mudah digunakan, dan hanya ada tiga butang, yang memungkinkan anda membuat penyesuaian cepat tanpa harus bermain-main dengan aplikasi atau layar sentuh. Termostat ini memberitahu anda suhu semasa, tetapan panas, waktu, dan jadual semuanya pada pandangan lalai, sehingga anda dapat mengetahui dengan tepat bagaimana kinerja sekilas.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sangat senang disediakan.
 • Reka bentuk tiga butang ringkas.
 • Sistem penjadualan yang boleh disesuaikan.
 • Berfungsi dengan pelbagai reka bentuk sistem pemanasan.
 • Boleh berfungsi dengan sistem penyejukan berasaskan kipas.
Jenis Termostat Digital Gaya Paparan Paparan Digital. Tukar Gaya Kawalan Skrin Sentuh dan Penyesuaian Automatik.
Keputusan kami

Walaupun bukan pilihan paling kompleks dalam senarai ini, termostat Lux ini menawarkan keseimbangan kesederhanaan dan kegunaan yang sangat baik, menjadikannya pilihan terbaik untuk sistem pemanasan baru atau pemilik rumah pertama kali.

Penilaian Penyunting

Panduan Pembeli Termostat

Titik utama termostat adalah untuk mengatur haba mengikut tetapan anda - semua selain itu biasanya dilihat sebagai ciri bonus atau tambahan tambahan. Ini bukan bermaksud bahawa anda harus fokus pada prestasi panas ini dan tidak ada yang lain: ada beratus-ratus, jika tidak beribu-ribu, kombinasi pelbagai ciri yang tersedia, semuanya dengan tujuan dan kegunaan yang sesuai. Sekiranya anda mempunyai sekumpulan syarat atau pilihan tertentu yang ingin anda penuhi, maka tidak sukar untuk mula mencari termostat yang sempurna.

Seperti semua pembelian, penting untuk mempersempit carian anda dan mengetahui perkara yang penting bagi anda sebelum mula melihatnya. Ini menjadikannya sangat mudah untuk menapis produk yang tidak akan memotongnya, terutamanya jika anda mempunyai masalah atau masalah khusus yang perlu diperbaiki.

Termostat Pintar

Rumah Pintar adalah rumah yang bergantung pada banyak peralatan ‘pintar’, mulai dari pembantu digital hingga mesin basuh atau peti sejuk yang dilengkapi Wi-Fi. Tidak semua orang menyukai idea peranti pintar, terutama dari segi privasi, tetapi sangat berguna bagi orang yang mempunyai jadual sibuk atau sibuk yang tidak mempunyai masa untuk menyesuaikan semuanya secara manual.

Termostat pintar mengambil idea ini dan menerapkannya secara keseluruhan pemanasan sistem, membiarkannya menyesuaikan suhu berdasarkan sejumlah input dan faktor yang berbeza - terutamanya apabila digabungkan dengan pembantu digital atau aplikasi mudah alih. Ini dapat memberi anda tahap kawalan dan penyesuaian yang lebih banyak lagi: sebagai contoh, anda boleh memberitahu pembantu digital anda untuk menukar tetapan pemanasan melalui arahan suara, atau menghubungkannya ke rangkaian sensor agar pemanasan disesuaikan berdasarkan suhu semasa yang dihuni bilik.

Di luar itu, Wi-Fi diaktifkan termostat boleh berguna walaupun anda tidak mengaktifkan mana-mana ciri pintarnya. Anda mungkin dapat menyesuaikan tetapan suhu dari aplikasi mudah alih, yang bermaksud bahawa anda dapat mematikan pemanasan dari jarak jauh atau mengaturnya untuk pemanasan pada waktu anda pulang. Dalam beberapa kes, anda mungkin dapat menggunakan sistem pintar untuk memisahkan pemanasan antara bilik yang berbeza, terutama jika anda pemanasan ruang sistem sudah dirancang dengan mempertimbangkannya.

Keserasian

Tidak semua sistem pemanasan sama, dan sangat sedikit termostat yang dapat menangani setiap reka bentuk sistem yang sama. Terdapat perbezaan yang jelas antara pemanasan berasaskan elektrik, berasaskan minyak, dan gas, tetapi jumlah termostat yang mengejutkan sebenarnya dapat berfungsi dengan ketiga-tiganya: kawasan masalah utama adalah sambungan.

Sekiranya termostat tidak dapat menyambung secara fizikal ke sistem pemanasan anda, walaupun dengan beberapa jenis penyesuai, maka tidak mungkin ia dapat mempengaruhi tetapannya atau mengubah cara kerjanya. Sekiranya anda tidak berhati-hati, anda mungkin akhirnya membeli termostat yang sama sekali tidak dapat disambungkan ke sistem pemanasan anda. Sekiranya ini berlaku, anda perlu mendapatkan model termostat baru atau mengerjakan semula pemanasan anda dari bawah ke atas, yang mana satu pun tidak sesuai.

Ini juga boleh menjadi masalah dengan termostat pintar kerana tidak semuanya berfungsi dengan semua pembantu digital atau peranti mudah alih. Ini benar terutamanya bagi syarikat yang dibina oleh syarikat yang sudah membuat pembantu digital pintar kerana mereka mungkin menyekat teknologi mereka sendiri sekiranya mereka mampu.

mesin basuh tekanan gas terbaik

Persembahan

Termostat akan membantu anda menjimatkan wang, tetapi itu bukan satu-satunya tujuannya. Mereka juga dirancang untuk membuat anda selesa, menyingkirkan perubahan suhu yang tidak diingini, dan secara amnya bertindak seperti kaedah kawalan yang lebih baik untuk sistem pemanasan kompleks yang besar dan tidak mempunyai satu kawalan yang dapat diakses.

Dua ciri terbaik untuk kawalan seperti ini ialah sistem penjadualan dan mod penjimatan tenaga automatik. Ini boleh digunakan untuk mengurangkan (atau bahkan menghentikan sepenuhnya) penggunaan kuasa sistem pemanasan ketika tidak ada orang di rumah, yang dapat berguna bagi orang-orang yang jadualnya menjauhkannya dari rumah selama beberapa hari tertentu. Sekiranya anda dapat menjadualkannya, anda juga boleh menyediakan sistem harian demi hari yang boleh mematikan pemanasan secara automatik pada waktu anda akan bekerja atau menjalankan tugas, tetapi hidupkan semula sebelum anda biasanya sampai di rumah.

Itu bukan satu-satunya prestasi yang penting. Seperti yang anda jangkakan, beberapa termostat lebih baik dalam meningkatkan atau menurunkan tahap haba daripada yang lain, walaupun sebahagian besarnya bergantung pada sistem pemanasan itu sendiri. Sistem pemanasan yang baik dan termostat yang baik dapat menghasilkan pembetulan dan penyesuaian suhu yang lebih cepat daripada yang buruk, jadi selalu perlu diperhatikan prestasi umum dan kebolehpercayaannya jika anda sering menggunakannya.

Kesederhanaan vs Kerumitan

Salah satu rintangan terbesar yang perlu anda lalui ialah menentukan seberapa kompleks anda memerlukan termostat anda. Mempunyai pelbagai pilihan boleh berguna, tetapi rasanya terlalu banyak untuk rumah tangga yang lebih kecil yang tidak akan menggunakan separuh daripadanya. Ini lebih sukar dengan termostat pintar kerana ia sering mempunyai ciri khas yang hanya berfungsi apabila digabungkan dengan peranti pintar lain. Semakin rumit peranti, semakin sukar untuk menggunakannya.

Sebaliknya, termostat ultra-sederhana mungkin tidak mempunyai beberapa ciri utama yang anda mahukan (seperti sistem penjadualan atau pembacaan suhu di lebih dari satu unit pengukuran), dan lebih sukar untuk menggunakan sesuatu seperti jadual pemanasan yang dapat diprogramkan jika anda ' hanya mempunyai sebilangan butang untuk digunakan. Penting untuk mengetahui jenis ciri yang sebenarnya anda perlukan lebih awal kerana ini dapat menjimatkan banyak kerumitan dalam jangka masa panjang.

Petua Pakar

Beberapa termostat boleh berfungsi dengan sistem pengudaraan untuk membantu anda mengurangkan haba di rumah anda secara besar-besaran, yang penting dalam cuaca panas. Walau bagaimanapun, yang lain mungkin hanya berfungsi dengan sistem pemanasan, terutama jika mereka mempunyai reka bentuk keseluruhan yang lebih sederhana.

Adakah kamu tahu?

Hampir semua termostat akan menjimatkan wang untuk pemanasan dalam jangka masa panjang, walaupun ia mempunyai pilihan dan ciri yang sangat terhad. Ciri canggih dapat membantu anda menjimatkan lebih banyak, tetapi hanya jika anda menggunakannya secara aktif, jadi jangan takut untuk mengabaikan termostat berteknologi tinggi jika anda tidak menggunakan tetapan tambahannya.