Alat Kuasa

10 Gergaji Worm Drive Terbaik pada tahun 2020Worm drive gergaji adalah alat pemotong yang kuat yang termasuk dalam kategori 'gergaji bulat', tetapi bukan model gaya sidewinder yang sama seperti yang anda jangkakan. Sekiranya anda tidak tahu apa itu gergaji cacing, anda mungkin pernah melihatnya tanpa mengetahui namanya. Perbezaan utama adalah kedudukan pisau, serta cara anda menggenggamnya berbanding permukaan pemotong.

Berbanding dengan gergaji biasa, gergaji pemacu cacing menawarkan tork yang lebih baik dan kecekapan pemotongan yang lebih baik pada bahan yang sukar. Walau bagaimanapun, ini semua bergantung pada aspek teknikal reka bentuknya: tidak ada jaminan bahawa setiap model akan memenuhi keperluan anda dengan sempurna. Sebenarnya, sebilangan dari mereka bahkan mungkin menjadi lebih buruk daripada reka bentuk tepi sisi rata-rata anda.

Berikut adalah sepuluh model gergaji cacing yang berbeza yang mungkin sesuai untuk pekerjaan pemotongan anda yang seterusnya, serta beberapa sebab yang perlu diambil.Isi kandungan

Lihat Saw Drive Worm Terbaik, Di Bawah.

1.DEWALT DCS577X1 Waw Style Saw Kit

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

The DEWALT DCS577X1 menggunakan motor tanpa berus dan kasut magnesium untuk memastikan ia dapat memotong dengan lancar dan konsisten setiap masa. Brek elektronik yang terpasang secara automatik menghentikan pisau apabila anda melepaskan pencetus, mencegah kecederaan atau pemotongan yang tidak disengajakan sekaligus meningkatkan masa berjalannya secara keseluruhan. Gergaji pemacu cacing ini mempunyai kapasiti serong keseluruhan 53 darjah, dengan titik sop yang telah ditetapkan pada 45 darjah dan 22.5 darjah, memungkinkan untuk pemotongan bersudut.perincian kereta diy

Untuk memastikan permukaan pemotongan tetap bersih, gergaji cacing ini juga mengandungi peniup debu yang membantu mengeluarkan serpihan dan serutan tanpa memaksa anda berhenti dan menyapu mereka dengan tangan. Secara berguna, ia juga mempunyai cangkuk kasau yang boleh anda gunakan untuk memasangkannya ke tempat gantung atau gantung agar mudah disimpan.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Peniup habuk terbina dalam.
 • Brek automatik.
 • Motor tanpa berus.
 • Membuat potongan halus.
 • Cangkuk gantung.
Kapasiti Keratan 2-7 / 16 Inci. RPM enjin 5800 RPM. Berat 10.9 Pound.
Keputusan kami

Gergaji worm drive ini sangat sesuai untuk menyelesaikan sesuatu pekerjaan tanpa kesilapan, memberikan anda semua ciri asas yang anda mahukan sekiranya anda berusaha membuat potongan yang sangat tepat dan tepat.

Penilaian Penyunting

dua.Gergaji Pekeliling Worm SKILSAW SPT70V-11

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Gergaji cacing ini direka untuk pemotongan tunggal dan menyeluruh yang memotong bahan dalam satu percubaan, dengan kapasiti pemotongan 6-1 / 4 inci dan kemampuan untuk memotong kayu dengan mudah. Untuk menyokong kekuatannya, ia menggunakan pelat kaki magnesium die-cast untuk memastikan setiap potongan tepat, dan juga menjaga berat badan.Ciri gergaji cacing yang paling terkenal ini ialah motor 15-amp dwi-medan, yang lebih sejuk daripada biasa dan dapat memberikan lebih banyak tenaga daripada motor gergaji rata-rata anda. Bilah yang digunakan di SPT70V-11 dibuat khas oleh SKILSAW untuk gergaji ini, mengelakkan masalah biasa yang disebabkan oleh bilah yang tidak betul ukurannya. Anda juga boleh mengacukan pemegang atas ke kedua-dua bahagian badan, membiarkan anda menggunakannya dengan tangan pilihan anda.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Kapasiti pemotongan yang sangat tinggi.
 • Motor yang kuat.
 • Menawarkan ketepatan tinggi.
 • Pemegang ambidextrous.
 • Bilah yang sangat sesuai.
Kapasiti Keratan 6-1 / 4 Inci. RPM enjin 2,500 RPM. Berat 27.3 Pound.
Keputusan kami

Sekiranya anda perlu memotong bahan tebal secara besar-besaran, gergaji worm drive ini mempunyai kekuatan yang cukup untuk memotong tanpa jamming atau usang.

rockwell rk3441k
Penilaian Penyunting

3.Makita 5477NB 7-1 / 4 ″ Hypoid Saw

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Gergaji kecekapan tinggi ini menggunakan gear khusus untuk memberikan tenaga yang jauh lebih banyak daripada reka bentuk biasa. Ini, di samping motor 15-amp yang kuat, memberikannya kapasiti pemotongan standard 2-3 / 8 inci pada sudut lalai. Walau bagaimanapun, ia juga dapat miring pada 45 dan 51.5 darjah untuk sudut pemotongan tertentu, yang memungkinkan untuk sedikit penggunaannya.Untuk membantu mengurangkan jumlah penyelenggaraan yang perlu anda lakukan, gergaji pemacu cacing ini telah dibina menggunakan teknologi mandian minyak untuk memastikan bahagian dalamannya dilincirkan lebih lama. Ia juga dimeteraikan di kawasan utama, terutama perumahan roda gigi, untuk mengelakkan kerosakan dan debu air mempengaruhi kinerjanya.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Motor yang kuat.
 • Lebih cekap daripada gergaji pemacu cacing biasa.
 • Menggunakan gear yang diperlakukan dengan panas dan cekap.
 • Boleh serong.
 • Pemegang dua untuk kawalan yang lebih besar.
Kapasiti Keratan 2-3 / 8 Inci. RPM enjin 4,5000 RPM. Berat 19.3 Pound.
Keputusan kami

Bahagian yang sangat baik yang digunakan dalam gergaji ini menjadikannya sempurna untuk memotong bahan tugas berat, dan bevelling bermaksud bahawa anda tidak selalu terjebak membuat potongan 90 darjah ketika anda benar-benar perlu memotong pada sudut tertentu.

Penilaian Penyunting

Empat.Gergaji Edaran Worm SKILSAW SPT77WML-01

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Gergaji pemacu cacing sederhana ini dibuat dengan magnesium yang sangat ringan, mengurangkan berat keseluruhannya dan menjadikannya lebih mudah digunakan untuk jangka masa yang panjang. Berkat motor 15-amp, ia masih mempunyai kekuatan yang cukup untuk melewati kebanyakan bahan dengan cepat dan mempunyai pelindung penyekat untuk menghentikan serutan kecil agar tidak tersangkut di bilah. Semua ini dirancang agar tetap sedingin mungkin, mengelakkan kerosakan dari panas dan geseran semula jadi.Untuk pemotongan bersudut, gergaji pemacu cacing ini boleh miring hingga 53 darjah, jadi anda tidak terhad kepada pemotongan langsung 90 darjah. Ia juga memiliki sistem Cut-Ready yang memudahkan untuk mengukur kedalaman yang sedang Anda potong, dan seberapa jauh Anda harus pergi.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sangat ringan.
 • Motor 15-amp yang kuat.
 • Boleh serong.
 • Sistem pengukuran yang baik.
 • Pelindung snag terbina dalam.
Kapasiti Keratan 2-3 / 8 Inci. RPM enjin 5,300 RPM. Berat 11.5 Pound.
Keputusan kami

Gergaji ringan boleh berguna dalam pelbagai situasi, tetapi yang satu ini menggabungkan beratnya yang rendah dengan motor yang kuat untuk memastikan setiap potongan tepat dan bersih.

Penilaian Penyunting

5.Gergaji Worm DEWALT DWS535B

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Gergaji cacing berasaskan aluminium dan magnesium ini mempunyai alas kaki yang dibina khas yang memaksimumkan ketahanannya, serta meningkatkan ketepatan pemotongan keseluruhannya. Sistem pelindung kord membantu melindungi kord kuasa dari bahaya, dan juga menghentikan anda daripada melepaskannya dengan gerakan tiba-tiba. Gergaji juga mempunyai brek elektrik yang kuat, yang akan aktif semasa anda melepaskan pencetus.Reka bentuk DWS535B dimaksudkan untuk mencampurkan keselesaan, pengendalian dan daya pemotongan dengan sangat baik, dan ukurannya bermaksud bahawa ia dapat masuk ke ruang yang lebih kecil daripada gergaji samping samping biasa. Cacing pemacu cacing ini mempunyai berat badan yang agak rendah yang juga memudahkan pengangkutannya, dan mengurangkan keletihan dari penggunaan jangka panjang.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Reka bentuk yang selesa.
 • Tahan lama.
 • Sistem perlindungan tali pusat yang direka khas.
 • Brek elektrik.
 • Memotong dengan tepat.
Kapasiti Keratan 2-3 / 8 Inci. RPM enjin 4800 RPM. Berat 13.8 Pound.
Keputusan kami

Gergaji worm drive ini mudah, mengambil reka bentuk asas dan menambahkannya tanpa terlalu rumit untuk pengguna kali pertama. Ini menjadikannya sempurna untuk pekerjaan peringkat permulaan dan memotong jenis bahan biasa.

Penilaian Penyunting

6.Gergaji Worm SKILSAW SPT77W-01

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

SPT77W adalah gergaji cacing yang ringan dan tepat yang dibina untuk pemotongan yang tepat. Sistem Cut-Ready membantu anda mengukur kedalaman bahan yang anda pilih, dan ia boleh melonjak hingga 51 darjah untuk kepingan bersudut. Motor 15-amp yang kuat bermaksud bahawa anda dapat melihat bahan-bahan yang sukar dengan mudah, dan pelindung anti-rintangan terbina dalam memastikan bahawa tidak ada serpihan kayu yang dapat merosakkan bilah.Gergaji pemacu cacing ini juga dilengkapi dengan sepana pelbagai fungsi yang boleh anda gunakan untuk pembaikan umum. Ini termasuk menukar pisau, mengganti bahagian, atau membukanya untuk pemeliharaan berasaskan minyak dan berus.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sangat ringan.
 • Motor yang kuat dan boleh dipercayai.
 • Mudah dijaga dan dibaiki.
 • Penjaga ragut.
 • Sistem pengukuran Cut-Ready.
Kapasiti Keratan 2-3 / 8 Inci. RPM enjin 5,300 RPM. Berat 18.6 Pound.
Keputusan kami

Gergaji ini adalah satu lagi contoh reka bentuk asas yang berubah menjadi sesuatu yang sangat praktikal, dengan ciri tambahan menjadikannya lebih cekap dalam menangani permukaan yang lebih tebal. Kenyataan bahawa anda dapat mengukur kedalaman dan bevel pemotongan membuka lebih banyak cara untuk menggunakan gergaji juga.

Penilaian Penyunting

7.Makita 5377MG Magnesium Hypoid Saw

tolok rantai gergaji
KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Cacing pemacu cacing yang kuat ini menggunakan motor 15-amp untuk memberikan daya pemotongan 4,500 RPM setiap saat, sesuai dengan semua itu di dalam badan yang agak padat dan ringan. Sebilangan besar komponennya dibuat menggunakan magnesium, menurunkan berat badan lebih jauh dan membiarkannya digantung dari siling dengan cangkuk yang boleh ditarik.Gear dalaman dirawat dengan panas untuk mengelakkan kehausan biasa, dan seluruh gergaji telah dibina menggunakan teknologi mandi minyak untuk prestasi maksimum. Ia juga mempunyai kipas terpasang yang membantu mencegah penumpukan habuk dan menghilangkan punca kerosakan dalaman yang lain. Selain itu, bahagian luar gergaji cacing memungkinkan penyesuaian satu tangan dengan cepat menggunakan pelbagai tuas getah.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Mudah disesuaikan dengan cepat.
 • Selesa.
 • Cengkaman hebat.
 • Gear yang dirawat panas.
 • Sangat ringan.
Kapasiti Keratan 2-3 / 8 Inci. RPM enjin 4,500 RPM. Berat 13.2 Pound.
Keputusan kami

Gergaji cacing cacing ini dapat digunakan hampir sepenuhnya di satu tangan jika diperlukan, dan beratnya yang rendah bermaksud bahawa anda tidak akan mencederakan lengan anda jika anda perlu melakukan banyak potongan dalam jangka masa yang singkat.

Penilaian Penyunting

8.Gergaji Bulat SKILSAW SPT70WM-01 SAWSQUATCH

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Gergaji tugas berat ini menggunakan pisau besar yang dapat memotong hampir semua bahan dengan mudah, sering kali membiarkan anda memotongnya dalam satu percubaan. Motornya 15-amp memberikan tenaga yang cukup untuk membuatnya berputar untuk jangka masa yang panjang, dan pembinaan yang tahan lama membantu mencegah kehausan biasa yang mungkin dialami oleh gergaji anda. Untuk menghentikan pisau daripada macet, alat ini mempunyai pelindung anti-snag, yang juga membantu anda memotong dengan tepat.pemanas teres dalaman

Gergaji pemacu cacing ini boleh miring hingga 51 darjah hampir pada bila-bila masa, membiarkan anda membuat potongan sudut pada bahan apa pun. Kekuatan tinggi yang ditawarkannya bermaksud bahawa ia tidak akan dihentikan oleh gam, bahan tongkat, atau lapisan lain yang mungkin menghalangi potongan anda.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Sangat tahan lama.
 • Kuat.
 • Menawarkan kekuatan pemotongan yang banyak.
 • Penjaga bawah yang mencegah penahan.
 • Boleh serong.
Kapasiti Keratan 3-11 / 16 Inci. RPM enjin 4,600 RPM. Berat 16.45 Pound.
Keputusan kami

Gergaji ini besar, kuat dan sukar, sesuai untuk pekerjaan profesional di hampir semua persekitaran. Kuasa pemotongan yang hebat bermaksud ia akan merobek semua permukaan kecuali permukaan terkuat dalam beberapa saat.

Penilaian Penyunting

9.Gergaji Bulat Pemacu Worm Bosch CSW41

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Gergaji worm drive ini memberikan potongan yang tepat berkat reka bentuknya yang jelas, yang menjadikannya sangat mudah untuk mengesan sudut dan arah pemotongan anda dari sebelah kiri. Ketepatan reka bentuk asasnya yang hebat didorong oleh pembinaan ringan - kebanyakannya magnesium - yang mengurangkan berat keseluruhannya. Dari segi kekuatan, CSW41 dapat memberikan hingga 5,3000 RPM setiap saat, walaupun beratnya hanya 13,2 pound.Gergaji cacing cacing ini mempunyai kunci pas yang boleh anda gunakan untuk menukar mana-mana bahagiannya, memastikan bahawa anda akan sentiasa mempunyai alat penyelenggaraan dan pembaikan sekiranya ada yang tidak kena. Untuk membantu mencegah masalah prestasi, gergaji ini telah diberi pelindung anti-rintangan di bahagian bawah untuk menghentikan puing-puing daripada menghalang jalan bilah.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Kuasa pemotongan yang sangat baik.
 • Tork yang hebat.
 • Reka bentuk ringan.
 • Sangat tepat.
 • Pemegang cengkaman yang selesa.
Kapasiti Keratan 7-1 / 4 Inci. RPM enjin 5,300 RPM. Berat 13.2 Pound.
Keputusan kami

Cengkaman gergaji gergaji cacing gergaji ini hanyalah hujung gunung es. Ia kuat, kuat dan dapat membuat pemotongan yang tepat tanpa membebani anda.

Penilaian Penyunting

10.Gergaji Melingkar Milwaukee 6477-20 Worm Drive

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Gergaji cacing yang mudah tahan lama ini memerlukan reka bentuk asas dan mengembang di atasnya, memberikan potongan yang kuat dan prestasi yang hebat tanpa terlalu rumit. Motor 15-amp standardnya membolehkan pisau berputar pada 4.400 RPM, cukup untuk memotong pelbagai bahan dengan mudah. Badan utama dibuat dengan magnesium, mengurangkan berat keseluruhannya dan menawarkan lebih banyak daya tahan daripada bahagian plastik.Gear keluli yang dikeraskan yang digunakan secara dalaman mampu menahan daya kilas tinggi tanpa haus, yang mengurangkan seberapa kerap anda perlu melakukan penyelenggaraan. Gergaji cacing cacing ini juga mempunyai reka bentuk kasut tugas berat yang dimaksudkan untuk menahan lekukan dan lenturan, menjadikan pemotongan anda lebih akurat walaupun semasa kerja panjang.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Motor yang kuat.
 • Mudah untuk digunakan.
 • Reka bentuk yang sangat ringkas.
 • Tahan lama dan ringan.
 • Menggunakan keluli keras untuk komponen penting.
Kapasiti Keratan 2 3/8 Inci. RPM enjin 4,400 RPM. Berat 19 Pound.
Keputusan kami

Worm drive gergaji ini mempunyai reka bentuk dan gaya visual yang sangat sederhana, tetapi masih sangat kuat. Ini menjadikannya pilihan yang bagus untuk pekerjaan asas atau orang yang melihat pemacu cacing tahap awal, tanpa mengira keadaannya.

Penilaian Penyunting

Panduan Pembeli untuk Gergaji Worm Drive

Seperti gergaji, gergaji cacing boleh mempunyai sebilangan besar ciri dan sifat khas, tetapi tidak semuanya berguna. Alat praktikal tidak selalu mudah diubah atau disesuaikan dengan cara yang sama seperti peranti digital, dan gergaji adalah contoh yang sangat jelas. Banyak gergaji dibina untuk jenis pekerjaan atau tujuan tertentu - walaupun mereka dapat menangani situasi lain, itu tidak bermaksud bahawa mereka adalah pilihan terbaik untuknya. Mengetahui apa yang harus dicari ketika membeli gergaji cacing dapat menjimatkan banyak masa, wang dan tekanan pada masa akan datang.

Ciri-ciri keselamatan

Gergaji elektrik rata-rata dapat menembusi logam dalam beberapa saat, jadi gergaji paling lemah yang anda dapati masih dapat memotong kulit dan tulang sebelum anda berpeluang melindungi diri. Keselamatan adalah bahagian terpenting dalam membeli sebarang jenis alat. Syukurlah, kebanyakan gergaji cacing direka dengan cengkaman di atas dan di belakang bilah itu sendiri, jadi biasanya anda tidak akan membahayakan diri sendiri.

Risiko sebenarnya timbul apabila ada yang tidak kena. Contohnya, jika gergaji anda berlekuk, adakah terkunci pada tempatnya atau hanya ‘melayang’ di sana pada sendi yang kaku? Sekiranya gergaji tidak betul-betul terkunci di tempat, anda tidak akan pernah tahu kapan ia mengayun dengan cara yang salah atau terbalik ke atas, yang boleh membahayakan anda dan benar-benar merosakkan potongan tepat yang anda kerjakan.

Itu bukan satu-satunya masalah yang perlu anda perhatikan. Katakan anda membeli gergaji cacing rawak dari rak tanpa memahami spesifiknya: anda tidak akan tahu sama ada pisau tertentu sesuai dengannya, atau berapa kerap anda sepatutnya mengekalkannya. Perkara yang sama harus dinyatakan untuk pembelian dalam talian: selalu membaca spesifikasi gergaji sebelum membelinya kerana anda tidak pernah tahu apa yang anda akan ketinggalan. Contohnya, pisau yang longgar mungkin melantun di dalam gergaji dan memotong bahagian dalamannya, menjadikan anda alat yang hancur yang tidak dapat diperbaiki dengan mudah.

Saiz

Gergaji terdapat dalam semua bentuk dan ukuran, tetapi itu tidak bermakna semuanya berlaku untuk situasi yang sama. Gergaji yang lebih besar mampu memotong lebih banyak bahan sekaligus dan lebih kuat daripada model biasa, tetapi ini memerlukan kos berat dan ketepatan. Semakin besar gergaji, semakin besar mata pisau, dan hanya sejauh ini anda boleh pergi sebelum ia menjadi tidak praktikal.

Sebaliknya juga berlaku - gergaji bersaiz sederhana mungkin sukar untuk memotong plat logam atau balok tebal, tetapi akhirnya dapat menguruskannya. Walau bagaimanapun, yang kecil mungkin terlalu kecil secara fizikal untuk dijangkau, sehingga anda tidak dapat memisahkan kedua-dua bahagian sepenuhnya. Walaupun anda menggunakan bahan nipis, pisau kecil hanya dapat memotong begitu banyak per minit, yang akan mempengaruhi produktiviti anda semasa tugas memotong panjang.

Berat

Gergaji berat dan ringan boleh menyakitkan untuk digunakan dalam keadaan yang berbeza. Reka bentuk berat hadir dengan semua masalah yang anda harapkan: keletihan lengan, keseimbangan canggung, tidak ada cara untuk memegangnya dengan satu tangan, dan sebagainya. Namun, masalah utamanya ialah mereka menjadi lebih sukar untuk bergerak. Lebih berat gergaji, semakin menjengkelkan untuk mengangkutnya dari satu tempat ke tempat yang lain, terutamanya jika anda hanya mempunyai kereta biasa (atau lebih teruk lagi, jika anda harus membawanya dengan tangan). Perkara ini tidak akan menjadi masalah di garaj anda sendiri, tetapi boleh membuat perbezaan jika anda adalah kontraktor yang perlu bekerja di seluruh bandar.

Sebaliknya, jika gergaji terlalu ringan, ia benar-benar menjengkelkan untuk digunakan. Kami menjangkakan sejumlah berat dari alat yang kuat, dan otak anda mudah menipu diri sendiri. Anda akhirnya akan menyesuaikan diri, tetapi mudah untuk menembusi titik tertentu yang anda potong, dan anda tidak akan mempunyai tahap graviti yang sama membantu menarik gergaji anda ke permukaan pemotongan. Sekiranya anda kerap menggunakan tangan yang letih, alat ringan boleh melegakan.

Potong Kedalaman

Kedalaman potong sering dikaitkan secara langsung dengan ukuran bilah, walaupun reka bentuknya juga dapat memainkan peranan. Sekiranya anda ingin menembusi permukaan lapan inci, tetapi bilah anda hanya mempunyai kedalaman pemotongan tujuh inci, anda tidak akan dapat melalui satu sisi, tidak kira berapa banyak anda mencuba. Ini mungkin tidak menjadi masalah tiang , balok dan objek lain yang boleh anda putar, tetapi cuba memotong permukaan pegun boleh menjadi sangat sukar.

Terdapat juga isu pemotongan berlebihan. Sekiranya bilah anda terlalu jauh, anda boleh dengan mudah memasuki permukaan kerja anda atau apa sahaja yang ada di belakang bahan anda, yang boleh menyebabkan pelbagai masalah. Anda tidak pernah tahu bila dinding kayu dapat menyembunyikan paip, atau panel di atas meja boleh menutup beberapa peralatan penting anda yang lain.

Beberapa model memberi anda cara untuk menyesuaikan kedalaman potongan anda, dan yang lain akan menyesuaikannya berdasarkan sejauh mana anda telah maju, tetapi ini tidak selalu berada dalam kendali anda. Biasanya tidak semudah menukar pisau semasa untuk ukuran yang lebih kecil, sama ada: kebanyakan gergaji direka untuk berfungsi dengan satu ukuran pisau, dan tidak ada yang lain yang akan selamat digunakan.

menentukur laser meratakan diri

Petua Pakar

Ramai pakar memilih untuk menukar minyak di gergaji cacing mereka setelah sepuluh jam penggunaan pertama kali, diikuti dengan perubahan masa depan setiap lima puluh jam. Ini bergantung pada seberapa kerap anda menggunakannya dan jenis bahan yang dipotongnya.

Adakah kamu tahu?

Gergaji cacing pada umumnya lebih kuat daripada gergaji sisi, menjadikannya lebih sesuai untuk memotong logam dan bahan kuat lain.