Alat Kuasa

9 Perancang Terbaik pada tahun 2020Planer adalah peralatan penting untuk bengkel anda, jadi anda perlu mempertimbangkan pilihan anda dengan berhati-hati ketika mencari yang terbaik. Terdapat pelbagai jenis alat penanam yang boleh digunakan untuk menggunting dan melicinkan pelbagai bahan, tetapi digunakan terutamanya untuk kayu. Bergantung pada jenis kapal terbang yang anda pilih, ia dapat diangkut ke pelbagai stesen kerja.

Terdapat banyak pilihan yang berbeza ketika menggunakan alat perancang dan sukar bagi anda untuk mencari yang terbaik untuk keperluan anda - terutamanya jika ini adalah kali pertama anda berusaha membeli peralatan seperti ini. Ulasan ini direka untuk menyempitkan pilihan anda supaya anda dapat mencari alat penanam terbaik untuk bengkel anda. Kami telah menggunakan penilaian pelanggan dan ulasan mendalam lain untuk mencari sembilan perancang terbaik untuk bengkel anda.

Isi kandunganLihat Planer Terbaik, Di Bawah.

1.Alat Rancang Tangan PORTER-CABLE PC60THP

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Planer ini mempunyai motor enam amp tugas berat yang dapat memberikan banyak tenaga dan memastikannya dapat digunakan untuk jangka masa yang panjang tanpa memotong. Ia dilengkapi dengan pengekstrakan debu dua sisi yang membolehkan habuk dikeluarkan dari kedua-dua belah peranti agar sentiasa bersih dan dalam keadaan baik untuk jangka masa yang lebih lama. Planer ini mempunyai tiga alur chamfering.Planer ini mudah digunakan dan sangat tepat kerana mempunyai kasut aluminium 11.5 inci yang memberikan kawalan tambahan. Ia memberikan pemotongan halus dan tepat pada pelbagai bahan keras dan mempunyai kelajuan tanpa beban maksimum 16,500 rpm. Ini menawarkan penyingkiran bahan yang lancar, menjadikannya serba boleh.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Tahan lasak
 • Motor berkuasa
 • Pemotongan yang lancar
 • Tiga alur chamfering
 • Kasut memberikan kawalan tambahan
Jenis Perancang tangan Dimensi 14.63 x 7.75 x 8.25 Inci Berat 8.42 Pound
Keputusan kami

Planer ini mudah digunakan kerana mudah alih dan menawarkan penyingkiran pelbagai jenis bahan dengan lancar.

Penilaian Penyunting

dua.Perancang Ketebalan DEWALT DW735X

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Ini adalah alat perancang yang sangat kuat dan berat yang boleh digunakan untuk pemotongan besar dalam bahan lebar untuk menjimatkan masa dan usaha anda. Ia mempunyai kepala pemotong tiga pisau yang memberikan jangka hayat pisau 30% lebih lama, menjadikannya pelaburan yang baik yang dapat digunakan berulang kali. Motornya berukuran 15 amp, yang sangat kuat dan peranti ini senang digunakan.Planer ini juga dilengkapi dengan vakum pelepasan cip yang dibantu oleh kipas untuk mengeluarkan semua serpihan dari mesin sehingga tidak dapat menyebabkan kerosakan atau mengganggu ruang kerja anda. Ia juga memiliki kotak gear dua-kelajuan yang dapat digunakan untuk mengubah kecepatan umpan sehingga Anda dapat mengoptimumkan pemotongan berdasarkan bahan yang Anda gunakan.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Planer berkuasa
 • Pemotong tiga pisau
 • Kotak gear dua kelajuan
 • Untuk bahan yang luas
 • Pisau tahan lama
Jenis Perancang Ketebalan Dimensi 24 x 22 x 18 inci Berat 105 Pound
Keputusan kami

Ini adalah alat penanam yang sangat kuat yang dapat digunakan pada pelbagai jenis bahan dan mempunyai jangka hayat pisau 30% lebih lama.

Penilaian Penyunting

3.WEN 6530 Electric Hand Planer

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

program selamat kunci kryptonite

Alat tangan ini senang digunakan kerana ringan dan dibuat mudah alih. Ia mempunyai motor enam-amp yang dapat memberikan pemotongan sekitar 34,000 per minit. Ini menjadikan alat perancang ini sangat cekap dan serba boleh kerana dapat digunakan pada pelbagai jenis bahan. Ia mempunyai 16 stop positif yang dapat digunakan untuk menyesuaikan kedalaman pemotongan antara 0 hingga 1/8 inci berdasarkan keperluan anda.Planer ini boleh membuat ukuran kelinci hingga 7/10 inci dan disertakan dengan panduan rabet. Oleh kerana ringan, pesawat ini mudah dipegang dan dikawal sehingga anda boleh menjadi tepat ketika bekerja. Ia dilengkapi dengan pelbagai aksesori untuk mempermudah prosesnya, termasuk beg debu, kickstand, dan pendakap pagar selari.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Ringan
 • Kawalan tepat
 • Motor berkuasa
 • Panduan arnab disertakan
 • Mudah untuk digunakan
Jenis Perancang tangan Dimensi 12 x 7 x 7 inci Berat 5 Pound
Keputusan kami

Planer ini mudah digunakan kerana ringan, padat dan mempunyai motor yang kuat, menjadikannya sesuai untuk pekerjaan yang tepat.

Penilaian Penyunting

Empat.WEN 6552T Benchtop Corded Thickness Planer

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Ini adalah alat pengukur tugas berat yang dapat digunakan untuk menggunakan semula kayu kasar dan usang untuk memberikan kemasan yang sangat halus sehingga dapat digunakan lagi. Ia mempunyai motor 15 amp yang kuat yang akan memberikan pemotongan lebih dari 25,000 per minit pada kadar kelajuan 26 kaki per minit. Ini menjadikan alat perancang ini sangat efisien dan tepat, sehingga dapat digunakan untuk berbagai pekerjaan yang berbeza.Planer ini mempunyai alat pengukur kapal yang dapat digunakan untuk memberitahu anda mengenai jumlah bahan yang dikeluarkan pada setiap hantaran. Ia juga mempunyai port debu berbantu kipas yang akan mengeluarkan cip, habuk papan, dan serpihan lain dari peranti sehingga dapat memberikan prestasi yang lebih baik dan berfungsi lebih lama.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Perancang tugas berat
 • Cekap
 • Motor berkuasa
 • Gage perancangan kapal
 • Port debu berbantu kipas
Jenis Perancang Ketebalan Dimensi 25.2 x 21.8 x 16 Inci Berat 66 Pound
Keputusan kami

Planer ini mempunyai tugas berat dan sangat kuat dan dilengkapi dengan aksesori onboard untuk memudahkan prosesnya.

Penilaian Penyunting

5.Mesin Perancang Tangan Bosch Woodworking

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Perancang tangan ini mempunyai motor 6.5 amp yang menawarkan banyak kuasa dan kawalan. Ia mempunyai kelajuan 16.500 RPM yang dapat memberikan penyingkiran stok yang cepat dan akan menghasilkan kemasan yang halus ke semua kayu dan bahan. Walaupun kuat, pesawat ini ringan, menjadikannya mudah dipegang dan dikendalikan sehingga dapat digunakan untuk berbagai tugas yang tepat.Planer ini sangat cekap kerana ia merupakan alat kuasa pertama yang mempunyai butang pelepas kunci ambidextrous yang dapat memberikan operasi lanjutan sehingga anda dapat terus bekerja tidak peduli apa pun. Ini adalah alat perancah yang selamat untuk digunakan kerana dilengkapi dengan dudukan dengan pegas yang akan mengangkat alat untuk melindungi pisau ketika disandarkan ke permukaan.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Motor 6.5 amp yang kuat
 • Penyingkiran stok yang cepat
 • Melicinkan kayu
 • Peranti yang cekap
 • Butang pelepasan kunci
Jenis Perancang tangan Dimensi 17.75 x 14.5 x 7.25 Inci Berat 14.53 Pound
Keputusan kami

Planer ini adalah alat kuasa pertama yang mempunyai butang pelepas pengunci yang akan memberikan operasi lanjutan menjadikannya cekap.

Penilaian Penyunting

6.Lihat XPK01Z Cordless Planer

d26453k
KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Planer tanpa wayar ini mempunyai kepala pemotong dua bilah yang menggunakan bilah rawan tepi dua yang dapat memberikan prestasi yang luar biasa dan pemotongan yang lancar. Ini adalah alat pengukur yang cukup ringan, yang menjadikannya mudah digunakan dan dapat menawarkan kawalan yang tepat. Ia memiliki motor 14,000 RPM yang telah direkayasa khas untuk menyediakan penyingkiran stok yang cepat, menjadikannya efisien.Planer ini dilengkapi dengan skala yang mudah dibaca yang boleh anda gunakan untuk menyesuaikan kedalaman dan menjadi tepat ketika bekerja. Oleh kerana ini adalah alat penanam tanpa wayar, ia mudah digunakan dan senang di samping masih memberikan banyak tenaga. Ia dapat berjalan dalam jangka masa yang lama dan mempunyai operasi yang cepat sehingga anda dapat menyelesaikan pekerjaan anda dengan lebih cepat.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Planer tanpa wayar
 • Kepala pemotong dua bilah
 • Kemasan yang lancar
 • Skala senang dibaca
 • Operasi pantas
Jenis Planer tanpa wayar Dimensi 14 x 9 x 8 inci Berat 7.2 Pound
Keputusan kami

Planer ini sesuai kerana tanpa kabel dan mempunyai kepala dua bilah yang dapat memberikan operasi yang pantas.

Penilaian Penyunting

7.Perancang Ketebalan PORTER-CABLE

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Planer ini dapat memberikan penyingkiran stok yang unggul kerana mempunyai motor 15 amp yang sangat kuat dan efisien. Ia mempunyai kepala pemotong keluli pepejal dengan dua pisau yang cepat dan berfungsi dengan lancar dan akan memastikan bahawa peranti ini bertahan lama. Planer ini sangat sesuai digunakan ketika dimensi kayu kerana sangat tepat dan dapat membantu anda mencapai ketebalan yang diinginkan.Planer ini sangat kuat sehingga bahkan dapat digunakan untuk memotong bahan yang terpaku, menjadikannya serbaguna dan sesuai untuk pelbagai tugas yang berbeza. Ini sangat tahan lama dan dibuat untuk tugas berat untuk memastikannya dapat digunakan untuk jangka waktu yang lama. Pisau bermata dua dan terbalik untuk memberikan dua kali hayat dan daya pemotongan.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Pembuangan stok yang unggul
 • Motor berkuasa
 • Gandakan daya pemotongan
 • Perancang serbaguna
 • Bilah perubahan cepat
Jenis Perancang Ketebalan Dimensi 23 x 15 x 17.7 Inci Berat 64.8 Pound
Keputusan kami

Perancang ini sangat tahan lama dan mempunyai dua pisau untuk memberikan daya pemotongan dan jangka hayat yang berlipat ganda.

Penilaian Penyunting

8.DEWALT DW734 Benchtop Planer

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Planer ini mempunyai kepala pemotong tiga pisau dan motor 15 amp yang kuat untuk memberikan daya pemotongan yang unggul. Ia akan menghasilkan 10,000 RPM tenaga pemotongan dan beroperasi dengan lancar sehingga anda dapat menyelesaikan pekerjaan dengan lebih cepat. Planer ini menawarkan penyesuaian kedalaman yang cepat dan tepat yang menjadikannya serba boleh.kuali panggang terbaik

Perancang ini mempunyai pisau yang boleh dibalik dan boleh guna untuk memberikan lebih banyak kuasa dan kecekapan. Planer ini mudah alih sepenuhnya, jadi anda boleh menggunakannya di mana sahaja dan mengangkut ruang kerja anda ke mana sahaja yang paling sesuai untuk anda. Ini adalah penanam benchtop yang tidak akan merosakkan permukaan di bawahnya sambil menawarkan kestabilan dan kawalan yang lebih baik.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Kepala pemotong tiga pisau
 • Pisau yang boleh diterbalikkan
 • Kawalan yang baik
 • Peranti mudah alih
 • Motor berkuasa
Jenis Perancang Benchtop Dimensi 24 x 22 x 19 inci Berat 90 Pound
Keputusan kami

Planer ini cekap dan tepat kerana mempunyai kepala pemotong tiga pisau dan bilahnya boleh dipusingkan.

Penilaian Penyunting

9.TACKLIFE Electric Hand Planer

KLIK DI SINI UNTUK HARGA

Baca Ulasan Pelanggan Di Sini »

Planer ini dibuat dengan standard profesional sehingga anda dapat mengharapkan kekuatan, ketepatan dan kawalan yang luar biasa. Planer ini mempunyai motor tembaga tulen 7.5-amp yang dapat memberikan kekuatan yang kuat dan pisau berputar pada 16,000 RPM. Ini memberikan sekitar 32,000 potongan per minit, menjadikannya alat yang sangat mudah dan efisien untuk digunakan untuk berbagai tugas.Planer ini mempunyai bilah tahan lama yang terbuat dari aluminium dan plat bawahnya anti karat untuk memastikan jangka hayat pisau panjang. Motor pesawat ini disambungkan dengan lembut ke bingkai untuk mengelakkan beban berlebihan dan memastikan bahawa ia akan sentiasa memberikan tenaga yang anda perlukan. Planer ini mempunyai 12 hentian positif yang boleh digunakan untuk meningkatkan kenaikan dari 0 hingga 1/8 inci.

Mengapa Kita Menyukainya
 • Standard profesional
 • Bilah tahan lama
 • Bahagian bawah anti karat
 • Pelan yang sesuai
 • Operasi yang cekap
Jenis Perancang tangan Dimensi 12 x 6.3 x 6.5 Inci Berat 7.8 Pound
Keputusan kami

Planer ini sangat kuat dan cekap kerana mempunyai bilah aluminium yang anti karat dan motor tembaga tulen.

Penilaian Penyunting

Panduan Pembeli untuk Penanam

Semasa bekerja dengan kayu dan bahan sukar lain, sangat penting anda mempunyai alat yang betul di tangan. Planer mungkin merupakan perkara terpenting untuk dibeli untuk ruang kerja anda, sama ada anda seorang profesional atau peminat. Ini akan membantu anda memotong, membentuk dan menghaluskan kayu sehingga lebih mudah untuk digunakan dan dapat menjimatkan banyak masa.

Terdapat banyak pilihan yang berbeza untuk penanam, seperti yang anda lihat dari ulasan ini, jadi sukar untuk mencari yang terbaik untuk keperluan anda. Agak sukar untuk menentukan sama ada kapal terbang sesuai untuk pekerjaan itu atau jika ia akan membazirkan wang hanya dengan melihat gambar dalam talian, itulah sebabnya kami membuat panduan pembeli ini. Di sini kami akan menggariskan semua yang perlu anda ketahui mengenai peranti ini supaya anda dapat mempersempit pilihan anda.

Apa Sebenarnya Planer?

Untuk mencari alat perancang terbaik untuk bengkel anda, anda perlu memahami apakah sebenarnya peranti ini dan apa yang pertama digunakan. Planer adalah alat yang boleh digunakan untuk memotong pelbagai bahan. Sebilangan besar penanam dalam tinjauan ini dibuat terutamanya untuk kayu, tetapi ada juga yang dibuat untuk kerja logam.

Planer menggunakan gerakan relatif linier antara bahan dan alat pemotong satu titik untuk memotong dan memberikan potongan yang tepat. Mereka juga boleh digunakan untuk membentuk dan menghaluskan kayu sehingga lebih mudah digunakan. Terdapat banyak pekerjaan dan hobi yang berbeza yang dapat memanfaatkan penanam, itulah sebabnya ada banyak model yang tersedia.

Jenis Penanam: Ketebalan Vs. Tangan

Terdapat pelbagai jenis kapal terbang yang tersedia, seperti yang anda lihat dari ulasan ini, tetapi dua yang paling biasa adalah ketebalan dan tangan. Perancang terbaik untuk anda akan berbeza dengan ketara berdasarkan kerja yang anda lakukan, bahan yang anda gunakan, dan pengalaman anda dengan jenis peranti ini.

Kebanyakannya kapal selam sepanjang tinjauan ini adalah elektrik , yang mudah digunakan, tetapi mungkin bagi anda untuk menemui model tradisional yang mempunyai pisau pegun. Walau apa pun, peranti jenis ini masih boleh digunakan untuk memotong kayu dan membuat permukaan yang halus untuk dikerjakan.

Perancang Tangan

Alat penyusun tangan dibuat supaya ringan dan mudah alih, sehingga mudah dipegang dan dikendalikan. Mereka boleh menjadi sangat tepat, tidak kira apa jenis pisau yang mereka ada kerana padat dan boleh digunakan untuk membuat permukaan licin dan rata yang senang dikerjakan.

Namun, harus dikatakan bahawa alat penangan tangan mungkin bukan alat terbaik ketika membuat permukaan yang rata kerana ia dikendalikan oleh anda dan tangan manusia tidak selalu tepat.

Tebal Ketebalan

Di sinilah penebat ketebalan mungkin lebih sesuai. Perancang jenis ini beroperasi dengan menetapkan bilah ke ketinggian tertentu dan kemudian mencukur semua yang ada di atas ini untuk pemotongan yang halus. Mereka dapat membuat permukaan yang rata secara seragam tanpa membuat anda melakukan banyak pekerjaan, jadi mereka mungkin disukai dalam banyak kes.

Penanam Benchtop

Bangku kapal terbang adalah satu lagi bentuk ketebalan yang mungkin anda ingin pertimbangkan. Berat ini biasanya berat 100 paun atau kurang seperti yang dirancang untuk disimpan di bangku simpanan anda, jadi mereka harus cukup ringan untuk mengelakkan dari menyebabkan kerosakan ketika masih aman.

Perancang jenis ini secara teknikal mudah alih, tetapi kemungkinan anda akan mendapat tempat yang bagus di meja kerja anda dan menyimpannya dari sini.

Ketika mencari alat penanam terbaik untuk keperluan anda, tempat yang baik untuk memulakannya adalah dengan pelbagai jenis yang ada. Anda akan dapat mempersempit pilihan anda dengan melihat jenis alat perancang yang tersedia, apa yang boleh digunakan dan seberapa mudahnya.

Ciri-ciri yang Perlu Dipertimbangkan

Serta menentukan jenis planer yang paling sesuai dengan pekerjaan anda, terdapat beberapa ciri lain yang harus anda perhatikan untuk mempersempit pilihan anda lebih jauh. Ini termasuk:

Koleksi Debu

Sebilangan perancang sepanjang tinjauan ini mempunyai mekanisme khusus untuk pengumpulan habuk. Ini selalunya merupakan kaedah yang sangat baik untuk menentukan alat penanam yang terbaik, kerana mereka yang mempunyai ciri pengumpulan habuk mungkin berkualiti tinggi dan tahan lama.

Ini adalah perkara yang sangat penting untuk dipertimbangkan mengukir dan memotong kayu boleh menghasilkan banyak habuk dan ini akan mengotorkan semua barang di kedai anda. Bukan hanya akan menyebabkan ruang kerja yang tidak kemas, tetapi debu dan serpihan yang berlebihan juga dapat menurunkan kualiti udara dan ia dapat terperangkap di dalam bilah, mencegah pesawat bekerja sebaik mungkin.

Sebilangan penanam dalam tinjauan ini akan mempunyai automatik pengumpul habuk yang akan beroperasi semasa digunakan untuk menghalangnya daripada membina dan menyebabkan kerosakan. Sekiranya anda ingin menjaga keselamatan diri dan peranti anda, maka anda harus mempertimbangkan pengumpulan habuk semasa mencari alat perancang terbaik.

Kepantasan

Sepanjang tinjauan ini, kami telah menangani betapa kuatnya motor bagi pesawat yang disebutkan. Kuasa motor, yang diukur dalam amp, biasanya dapat menentukan seberapa cepat dan cekap pesawat itu, jadi anda ingin mempertimbangkannya dengan teliti. Perancang terbaik akan mempunyai operasi yang pantas dan cekap sehingga anda dapat menyelesaikan pekerjaan anda dengan lebih cepat.

Terdapat beberapa ciri lain yang akan menentukan kelajuan pesawat, seperti jenis pisau, ukuran pisau, dan soket kuasa, dan anda ingin mempertimbangkan semuanya. Dalam tinjauan ini, kami telah membahas kelajuan pesawat melalui metrik pemotongan per minit, yang telah disediakan oleh pengeluar. Inilah yang harus anda gunakan untuk menentukan seberapa cepat dan cekapnya alat perancang dan, oleh itu, sama ada yang terbaik untuk anda.

Jenis Bilah

Sebilangan penanam sepanjang tinjauan ini dilengkapi dengan dua atau bahkan tiga bilah. Semasa mencari alat penanam yang terbaik untuk keperluan anda, anda ingin mempertimbangkan jenis bilah yang ada dan berapa banyak peranti yang digunakan. Dalam kebanyakan kes, bilah ini akan dibuat dari aluminium, yang tahan lama dan mungkin dilapisi untuk mencegah karat.

Planer yang mempunyai dua atau lebih bilah, seperti yang diharapkan, akan menjadi lebih kuat dan cekap kerana mereka akan mempunyai dua kali ganda daya pemotongan. Terdapat beberapa ciri lain yang perlu dipertimbangkan ketika datang ke bilah, seperti apakah mereka dapat dipusingkan dan bagaimana ia beroperasi. Pisau adalah salah satu perkara yang paling penting ketika menggunakan alat perancang, kerana alat ini akan menentukan betapa berguna dan cekapnya peranti itu, jadi anda ingin mempertimbangkannya dengan teliti.

set ketuk dan mati terbaik

Kesimpulannya

Penanam boleh sangat berguna untuk profesional dan penggemar. Mereka akan membuat pemotongan, pembentukan dan pemotongan pelbagai bahan menjadi lebih mudah dan dapat menjimatkan banyak masa. Untuk mencari alat penanam yang terbaik untuk keperluan anda, anda perlu mempertimbangkan jenis yang ada dan bilah yang mereka gunakan.

Adakah kamu tahu?

Penanam Benchtop biasanya beratnya di bawah 100 paun dan secara teknikalnya mudah alih tetapi kemungkinan akan kekal di bengkel anda.

Petua Pakar

Pertimbangkan penanam yang mempunyai dua atau lebih bilah kerana ia akan lebih kuat, cekap dan pasti akan bertahan lebih lama kerana anda akan selalu menggunakan pisau.