Artikel

Pelbagai Jenis Mesin Pemotong RumputIsi kandungan

Variasi Mesin Pemotong Rumput

Banyak tukang kebun bermimpi memiliki rumput hijau yang indah, subur, halus, tetapi perkara semacam itu tidak berlaku secara automatik. Ia memerlukan masa, usaha dan penyelenggaraan untuk menjaga rumput dengan betul, dan untuk melakukannya, anda memerlukan mesin pemotong rumput yang berkualiti. Memiliki mesin pemotong rumput yang berkualiti dan sesuai dengan jenis rumput dan ukuran rumput anda dapat membuat perbezaan besar pada rupa rumput anda dan berapa banyak kerja yang diperlukan untuk membuatnya kelihatan baik. Tetapi tugas memilih mesin pemotong rumput yang tepat dapat terasa luar biasa, kerana terdapat banyak jenis yang tersedia dan jargonnya tidak begitu jelas.

Di sini, di Best of Machinery, kami telah mengumpulkan pengenalan mengenai pelbagai jenis mesin pemotong rumput yang terdapat di pasaran, menjelaskan apa perbezaan di antara mereka dan jenis mana yang paling sesuai. Oleh itu, jika anda tertanya-tanya apa perbezaan antara mesin pemotong putar dan mesin pemotong reel, atau mesin pemotong tekan dan mesin pemotong manual, baca di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pelbagai jenis mesin pemotong rumput!Mesin Pemotong Rumput Rotary

Mesin pemotong rumput berputar adalah jenis mesin pemotong rumput yang paling biasa di luar sana. Mereka mempunyai pisau pemotong tunggal yang berputar mendatar di bawah mesin pemotong dengan kelajuan tinggi, berfungsi seperti pemproses makanan isi rumah. Mata pisau berputar seperti baling-baling di atas kapal terbang, memotong rumput kerana terkena padanya.

Ini adalah jenis mesin pemotong rumput yang paling serba boleh dan menawarkan prestasi yang sangat baik untuk kebanyakan jenis rumput dan kebanyakan permukaan. Mereka lebih kuat daripada mesin pemotong silinder dan berfungsi dengan baik untuk memotong rumput yang lebih kasar dan lebih panjang. Sebilangan besar jenis mesin pemotong yang digerakkan beroperasi dengan reka bentuk pisau putar, dan jika anda tidak pasti apakah mesin pemotong yang anda miliki, kemungkinan ia adalah mesin pemotong putar!

Mesin pemotong putar tersedia dalam pilihan berkuasa elektrik, model bateri yang boleh dicas semula tanpa wayar, atau gaya enjin petrol. Ini semua menawarkan kelebihan dan kekurangan yang berbeza, yang akan kita bahas di bawah, tetapi semuanya beroperasi berdasarkan prinsip asas yang sama. Mesin pemotong putar agak mudah dijaga, kerana mereka tidak mempunyai banyak cara untuk menggerakkan bahagian-bahagian seperti menunggang mesin pemotong, tetapi mereka masih mempunyai banyak bahagian yang dapat tersumbat atau bengkok, jadi penting untuk jaga pemotong putar anda dan jaga dengan baik.Reel Lawn Mowers

Mesin pemotong rumput Reel , atau dikenali sebagai mesin pemotong rumput silinder, mempunyai unit pisau silinder di bahagian depan mesin pemotong. Ini berputar secara menegak dan memotong pada pisau tetap yang dipasang di bahagian bawah unit pemotong. Secara umum, silinder bilah mempunyai beberapa bilah yang terpasang - biasanya sekurang-kurangnya tiga, dan selalunya lebih banyak daripada itu.

Mesin pemotong rumput reel atau silinder adalah pilihan terbaik untuk rumput rata yang ingin anda pendekkan. Mereka tidak boleh disesuaikan dan tidak berfungsi dengan baik pada permukaan kasar, tetapi berfungsi dengan baik untuk permukaan rata. Sekiranya rumput anda cukup rata, maka ini boleh menjadi pilihan yang sangat cekap dan berpatutan untuk menjaga rumput anda pada ketinggian yang tetap. Mereka tidak cenderung mengatasi dengan lebih kasar dan kasar jenis rumput , bagaimanapun, kerana bilahnya lebih banyak dirancang untuk bilah rumput yang lebih halus dan lembut.

tolok tekanan tayar terbaik

Adakah Reel Mower berfungsi?

Mesin pemotong rumput Reel terdapat dalam varian elektrik dan petrol, tetapi versi yang paling biasa di pasaran adalah mesin pemotong tanpa tenaga. Mesin pemotong roda pendorong adalah beberapa jenis mesin pemotong rumput yang paling mudah dan murah dan juga sangat senang dijaga, kerana terdapat sedikit bahagian mekanikal yang perlu dijaga.

pembunuh crabgrass terbaik

Hover Mesin Pemotong Rumput

Hover mesin pemotong rumput adalah sejenis mesin pemotong putar yang melayang di atas tanah dan bukannya meluncur di sepanjang permukaan. Itu menjadikan mereka pilihan yang bagus untuk permukaan yang tidak rata, dan umumnya lebih mudah ditolak daripada kebanyakan pilihan alternatif, berkat geseran yang berkurang ke tanah.Secara amnya, mesin pemotong rumput adalah pilihan yang bagus untuk rumput berbentuk luar biasa, kerana ia lebih mudah digunakan di sudut yang canggung atau tambalan yang tidak rata, memberi anda lebih banyak kawalan ke atas tepi rumput anda yang licin. Namun, mereka tidak begitu baik untuk rumput yang lebih besar, dan jika anda mendapat rumput yang lebih besar, mungkin bernilai perbelanjaan untuk mendapatkan mesin pemotong rumput yang lebih besar dan lebih kuat. Hover mesin pemotong rumput biasanya berkuasa elektrik dan lebih murah daripada banyak jenis mesin pemotong rumput lain, tetapi ia bukan yang paling kuat di luar sana, dan itulah batasan yang menyebabkan masalah bagi banyak orang dengan rumput yang lebih besar.

Mesin Pemotong Rumput Tanpa Kabel

Mesin pemotong rumput tanpa kabel adalah pilihan terbaik bagi sesiapa sahaja yang bersedia membayar lebih banyak untuk kemudahan tambahan. Mesin pemotong jenis ini adalah pilihan tanpa gangguan, dengan semua kelebihan mesin pemotong elektrik dan tanpa kabel untuk terjerat dan menghadkan jarak anda. Ini bermaksud mereka adalah pilihan yang lebih baik untuk kebun yang sedikit lebih besar, walaupun mereka sedikit lebih berat dan jauh lebih mahal daripada mesin pemotong rumput elektrik tradisional.

Mesin pemotong rumput tanpa wayar moden dikuasakan oleh bateri lithium-ion, yang lebih ringan dan tahan lama daripada bateri nikel-kadmium gaya lama, tetapi ini memerlukan kos yang besar. Secara amnya, anda mungkin akan membayar $ 500 atau lebih untuk mesin pemotong rumput tanpa kabel yang layak. Sekiranya anda mempunyai wang yang ada, maka kemudahan tambahan tanpa wayar mungkin bernilai!

Mesin Pemotong Rumput Elektrik

Sebilangan besar mesin pemotong rumput moden dikuasakan oleh elektrik utama dari soket elektrik biasa. Ini mungkin pertaruhan terbaik anda jika anda memiliki rumput kecil atau sederhana, kerana mesin pemotong ini cenderung lebih kecil dan senang disimpan, serta berat yang lebih murah dan lebih ringan, dan lebih senang dikemudikan dan digunakan.

Secara amnya, mesin pemotong rumput elektrik keluar dengan kos sekitar $ 150 hingga $ 250, atau berpotensi di bawah $ 100 jika anda melihat mesin pemotong yang lebih kecil. Perkara yang paling penting yang perlu anda ingat adalah bahawa anda akan dibatasi oleh panjang kabel anda. Sekiranya kabel lebih pendek daripada kebun anda, maka anda tidak akan dapat memotong hujung kebun anda! Ukur kebun dan kabel anda sebelum anda membeli, atau anda menghadapi risiko kecewa dan kecewa!

Mesin Pemotong Rumput Petrol

Sekiranya anda mempunyai rumput yang sangat besar, mesin pemotong rumput petrol mungkin merupakan pilihan terbaik untuk anda. Ini bagus untuk memangkas keseluruhan kawasan rumput di mana kabel elektrik utama tidak dapat mencapai hujungnya. Mereka lebih mahal dan lebih besar daripada mesin pemotong rumput elektrik, tetapi mereka memotong lebih cepat dan lebih kuat. Mereka juga lebih mudah untuk mengatasi rintangan berbentuk canggung.Apa jenis Lawn Mower yang ada?

Namun, mesin pemotong rumput petrol mempunyai enjin yang sama seperti enjin kereta. Itu bermakna bahawa mereka lebih banyak pencemaran daripada mesin pemotong rumput elektrik, dan mereka perlu dijaga seperti mesin kereta. Ini bermaksud servis biasa, serta pemeriksaan dan pengisian minyak secara berkala. Ini sedikit lebih mahal daripada mesin pemotong rumput elektrik dan biasanya berharga $ 200 hingga $ 750 atau lebih, bergantung pada seberapa besar dan kuatnya unit yang ingin anda gunakan.

Mesin Pemotong Rumput Tanpa Tenaga

Mesin pemotong rumput push adalah jenis mesin pemotong rumput reel (atau dikenali sebagai mesin pemotong rumput silinder) yang tidak mempunyai motor dalaman. Itu bermaksud bahawa anda harus mendorong mereka bersama dengan kekuatan otot anda sendiri, sehingga mereka biasanya agak kecil dan ringan. Oleh kerana mereka kecil dan memerlukan kekuatan anda sendiri untuk mendorongnya, mesin pemotong rumput sesuai untuk taman yang lebih kecil.

cns175 tgp36

Namun, mereka memiliki kelebihan besar karena tidak menghasilkan suara atau pelepasan sama sekali, menjadikannya lebih tenang dan lebih ramah lingkungan daripada jenis mesin pemotong rumput yang dikuasakan. Mereka juga lebih murah, biasanya masuk di bawah tanda $ 100!Namun, mereka mempunyai kekurangan tertentu. Mereka memerlukan kekuatan yang cukup untuk mendorongnya, yang boleh melelahkan. Itu juga bermaksud bahawa mereka tidak sesuai untuk pengguna yang mengalami kesukaran untuk mendorong objek berat. Mereka juga tidak sesuai untuk taman dengan lereng yang signifikan, dan juga kebun yang berada di sisi yang lebih besar.

Jenis Mesin Pemotong Rumput untuk Ukuran Rumput yang berbeza

Terdapat pelbagai jenis mesin pemotong rumput yang sesuai untuk pelbagai jenis rumput. Tidak ada peraturan yang sukar dan cepat mengenai ini, tetapi ada beberapa panduan kasar yang dapat Anda ikuti untuk memastikan anda mendapat jenis mesin pemotong rumput yang sesuai untuk rumput anda.

Sekiranya anda mempunyai rumput kecil (hingga 1000 kaki persegi), mesin pemotong tanpa wayar, elektrik atau tolak akan sesuai. Sekiranya rumput anda bersaiz sederhana (1000 hingga 2500 kaki persegi), mesin pemotong elektrik, tanpa wayar atau petrol akan berfungsi dengan baik. Sekiranya rumput anda lebih besar dari 2500 kaki persegi, maka anda mungkin menginginkan mesin pemotong rumput petrol untuk menjimatkan masa dan usaha.

Kesimpulannya

Terdapat banyak jenis mesin pemotong rumput yang tersedia di pasaran, tetapi terdapat juga banyak jenis dan jenis kebun di luar sana. Kami telah melalui beberapa jenis yang paling biasa dan popular di atas, dan penggunaan kasar yang disyorkan untuk masing-masing, tetapi tidak ada peraturan yang ketat. Belanjawan adalah pertimbangan penting yang harus anda ingat serta ukuran dan jenis rumput!Mudah-mudahan, panduan kami untuk pelbagai jenis mesin pemotong rumput di atas dapat membantu anda memahami apa yang terdapat di pasaran mesin pemotong rumput. Sekiranya anda ingin membeli mesin pemotong rumput baru, maka pengenalan asas mengenai pelbagai jenis mesin pemotong rumput dapat membuat perbezaan besar dalam betapa mudahnya membuat keputusan itu!