Artikel

Menanam Rumput ketika Mempunyai Haiwan Peliharaan

Isi kandunganPenanaman rumput boleh menjadi proses tepat pada waktunya tanpa haiwan peliharaan terlibat, tetapi jika anda adalah pemilik haiwan peliharaan, anda akan lebih mengetahui kerosakan yang tidak disengajakan yang boleh menyebabkan haiwan kesayangan di halaman anda. Untuk pemilik anjing terutamanya, anda akan melihat bahawa terdapat kawasan-kawasan di halaman anda yang lebih banyak memalu daripada yang lain.

Ini mungkin kerana anjing anda sering berjalan di kawasan ini, buang air kecil di tempat-tempat ini atau kerana tempat-tempat tertentu lebih cenderung terkena air daripada yang lain yang digabungkan dengan pergerakan anjing anda dapat menyebabkan penempatan bumi yang sangat tergoyahkan.Sekiranya anda ingin menanam kawasan rumput yang lebih sihat dan cantik di taman anda, maka ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk menolong ini, walaupun anda adalah pemilik pelbagai haiwan peliharaan. Anda tidak perlu terlalu banyak masa, usaha, atau mahal dari segi kewangan untuk melakukannya jika anda hanya mengikuti petua yang kami ada untuk anda dengan teliti.

Rumput Hijau Hijau

Memilih jenis rumput yang betul tidaklah sukar seperti yang anda fikirkan pada mulanya. Idea untuk memikirkan langkah ini sebelum anda berkomitmen secara kewangan untuk meningkatkan rupa taman anda disokong sepenuhnya oleh yang terbaik dari Mesin. Mereka menasihati pelanggan mereka yang ingin meremajakan rumput mereka untuk mencari jenis rumput yang mempunyai akar yang lebih panjang.

Ini membolehkan mereka menjadi lebih kuat, lebih sukar digali, dan lebih sukar ketika diinjak-injak oleh haiwan kesayangan anda. Ini juga bermaksud bahawa mereka lebih mampu bertahan dari kemarau kerana sistem akarnya jauh lebih besar dan dapat melakukan perjalanan jauh ke dalam bumi untuk mencari sumber air untuk mekanisme kelangsungan hidup mereka sendiri.

Rumput akar rumput ini bukan sahaja sesuai untuk rumah dengan haiwan peliharaan, tetapi juga sesuai untuk keluarga dengan anak-anak yang bersukan. Sekiranya anda mempunyai anak-anak di dalam rumah anda yang suka bermain bola sepak, berlari-larian atau biasanya menghabiskan banyak masa bermain di luar rumah, maka anda mungkin ingin meluangkan sedikit masa untuk mencari jenis rumput yang lebih keras untuk mengelakkan tambalan tanah kosong dan rumput mati.

Varieti rumput tugas berat terbaik yang perlu dipertimbangkan adalah jenis rumput Zoysia. Ini berasal dari Asiajenis rumputyang berkembang dalam iklim gaya Mediterranean dan tidak memerlukan banyak perhatian semasa ia berkembang. Sebagai alternatif, anda juga boleh menggunakan Tall Fescue Grass dengan alasan yang serupa.Mengambil tindakan!

Selalu ada kawasan tertentu di mana-mana rumput yang lebih bermasalah daripada yang lain, dan ada juga waktu dalam setahun di mana rumput anda memerlukan tenaga kerja manual. Pada musim bunga dan musim luruh, disarankan agar anda mengudar rumput secara manual di semua kawasan. Ini mencegah bumi menjadi terlalu padat, dan rumput akan dapat tumbuh, tetap sihat, dan bertambah panjang dan kekuatan akarnya. Tanpa melakukan ini, rumput anda lebih mungkin mati kerana ia tidak akan mempunyai kestabilan yang diperlukan untuk dapat bertahan di musim yang lebih sukar.

Setelah melakukan pengudaraan menyeluruh ke kawasan berumput anda, adalah idea yang baik untuksapukan bajakepada mereka juga. Ini dapat dilakukan secara bermusim sehingga rumput memiliki semua nutrien, vitamin, dan mineral yang diperlukannya untuk tumbuh maksimum, meningkatkan kekuatannya, dan meningkatkan kehijauannya. Gunakan baja dengan campuran 20-10-10 dan pastikan tidak membaja rumput anda pada waktu yang terlalu rapat.

Setiap dua bulan sekali lebih dari cukup. Semasa musim sejuk, rumput anda sama sekali tidak perlu diberi makan kerana rumput akan mengalami variasi hibernasi sendiri dan akan melakukan apa sahaja yang perlu dilakukan untuk bertahan hidup dan tidak lebih dari itu. Tumbuh pada masa ini akan berada pada tahap minimum, dan akar tidak akan mencari kelembapan.

Cairkan Segala Masalah

Pemilik haiwan peliharaan akan mengetahui kawasan kebun tertentu di mana haiwan kesayangan mereka lebih suka pergi dan 'menjalankan perniagaan mereka.' Sekiranya tidak ada yang lain, ini adalah kawasan rumput yang biasanya berwarna kuning atau coklat dan tetap seperti ini selama berbulan-bulan. Ini disebabkan oleh kadar nitrogen yang tinggi yang terdapat dalam air kencing binatang, dan ketika melekat pada rumput dalam panas yang tinggi, ia membakar rumput, sehingga berubah menjadi kuning atau coklat. Terdapat dua cara yang sangat berkesan untuk anda mengatasi ini dan mengelakkan bahagian rumput anda berubah menjadi warna yang tidak menarik.

Pertama, jika anda adalah pemilik haiwan peliharaan yang sangat waspada, maka anda boleh menyiram kawasan yang digunakan oleh haiwan kesayangan anda sebagai tandas peribadinya untuk mengurangkan potensi nitrogen dalam air kencing. Ini perlu dilakukan secepat mungkin apabila anjing anda, misalnya, telah menyiangi rumput, kerana pembakaran berlaku dengan sangat cepat dan anda juga akan melupakan kawasan di mana ia berlaku sehingga terlambat.

Sebagai alternatif, anda boleh menambahkan jumlah air yang diminum oleh anjing anda sehingga kadar nitrogen menurun secara semula jadi. Ini adalah air kencing pekatmembakar rumput, dengan mencairkannya, rumput dapat terus sihat tanpa terbakar atau mati. Mana-mana kaedah ini yang paling mudah untuk anda pasti patut anda jalani sehingga anda dapat berusaha menuju rumput hijau yang sempurna itu tanpa membenci haiwan kesayangan anda.

Kawasan Taman Mesra Haiwan Peliharaan

Sekiranya di sebalik poin di atas, anda masih berusaha untuk mendapatkan rumput yang hijau dan cantik, maka mungkin ada jalan penyelesaian untuk berjaya dalam usaha anda. Sekiranya anda mempunyai kebun yang cukup besar, anda selalu boleh berusaha membina kawasan tertentu hanya untuk haiwan kesayangan anda yang boleh digunakan untuk mengelakkan semua kebun daripada berisiko buang air kecil, berjalan-jalan dan menggali kebiasaan. Kawasan terbaik untuk membuat larian, adalah kawasan yang tidak dapat dilihat atau disembunyikan sehingga tidak menjadi bug kepada anda setiap hari.

Anda boleh mencuba memakaikan haiwan kesayangan anda dengan cara yang berbeza agar tidak mengamuk ketika masuk ke kebun. Ini mungkin melibatkan berjalan kaki lebih pendek tetapi lebih kerap, menggunakan pejalan kaki anjing, atau memasukkan anjing anda ke beberapa bentuk kelab kennel sehingga rumput anda dapat berehat dari sebarang kerosakan yang besar dan membiarkannya pulih beberapa saat sambil yakin bahawa anak anjing yang anda sayangi berada di tangan yang selamat dan boleh dipercayai.

Anjing biasanya berlari ke atas dan ke bawah kebun kerana bosan, jadi jika anda dapat mencari cara untuk mengurangkan tahap kebosanan, anda akan segera melihat bahawa rumput sama berterima kasih kepada anda untuk ini seperti anjing anda.

Idea lain yang perlu anda perhatikan adalah membina beberapa bentuk aktiviti mesra anjing di luar kawasan. Contoh aktiviti yang baik adalah seperti pasir atau gundukan kotoran. Anda boleh menguburkan mainan, makanan, atau tulang di dalam lubang ini dan anjing anda boleh menggali sehingga jantungnya puas tanpa ia membuat kekacauan rumput anda yang mengerikan jika ini adalah kebiasaan anjing anda. Ini juga berguna bagi pemilik kucing luar yang mungkin memerlukan idea untuk tempat sampah, di mana kucing suka menggerakkan tanah untuk menguburkan perkumuhan mereka.

Sekiranya terdapat kawasan rumput yang sangat spesifik yang tidak kelihatan sihat kerana memerlukan kaki yang sangat berat, maka mungkin ada banyak akal untuk melihat penggunaan rumput buatan di daerah ini. Ini akan mengurangkan jumlah masa, wang, dan usaha yang perlu anda habiskan untuk menjaga kawasan rumput dan akan memastikannya selalu bagus. Rumput buatan adalah tugas yang sangat berat, dan tidak banyak perkara yang tidak dapat ditanganinya. Contohnya, jika anda mempunyai jalan rumput yang digunakan oleh kanak-kanak dan anjing setiap hari, ini boleh menjadi penyelesaian terbaik untuk anda.mesin basuh tekanan gas terbaik

Kesimpulannya

Terdapat banyak cara di mana anda dapat menanam rumput dan mempunyai haiwan peliharaan pada masa yang sama. Anda tidak perlu meninggalkan yang lain. Sekiranya anda inginbeli benih rumput baru, kemudian pastikan bahawa anda membeli varietas yang sangat tahan lasak dengan akar yang panjang sehingga berpeluang sebanyak mungkin untuk bertahan dalam keadaan cuaca di mana anda tinggal dan dapat bersaing dengan binatang yang anda miliki. Pengudaraan dan pemupukan rumput anda sepanjang tahun adalah mustahak jika anda ingin memiliki rumput hijau yang sihat, estetik.

Bagi pemilik haiwan kesayangan, memastikan bahawa tidak terdapat banyak air kencing yang tidak dicairkan di rumput adalah kaedah terbaik untuk mengelakkan rumput mati atau terbakar pada suhu tinggi. Kurangkan kadar nitrogen sama ada dengan menyiram kawasan yang direndam air kencing atau dengan meningkatkan penghidratan haiwan kesayangan anda.

Sekiranya ini bukan penyelesaian yang berfungsi dengan baik atau senang untuk anda, serahkan kawasan kebun anda kepada haiwan kesayangan anda untuk kegunaan sendiri tetapi pastikan bahawa mereka berada di tempat yang anda tidak dapat melihatnya sebaliknya ini akan sama menjengkelkan sebagai rumput sampah.

Idea alternatif yang perlu anda ingat adalah membuat permainan untuk haiwan kesayangan anda, untuk memastikan haiwan kesayangan anda mendapat latihan dan rangsangan mental yang mencukupi untuk menghalangnya daripada menggali kebun anda, dan jika semuanya gagal, fikirkan untuk menggunakanrumput tiruandi kawasan di mana rumput anda berada dalam keadaan terburuk.