Artikel

Bagaimana Memuatkan Pistol Kuku?

Isi kandunganPistol kukuadalah alat yang sangat cekapyang membuat kerja cepat terpaku dan setelah anda mengetahui cara memuat senapang kuku, anda akan siap untuk menyelesaikan hampir semua projek pembinaan. Oleh kerana beberapa model mempunyai mekanisme pemuatan yang unik, prosesnya mungkin sedikit berbeza. Tetapi kebanyakan alat di pasaran mematuhi proses langkah demi langkah asas. Dalam artikel ini, kita akan melihat beberapa model yang tersedia di pasaran dan akan membincangkan cara memuatnya secepat dan mudah. Oleh kerana kebanyakan model dimuat dengan cara yang serupa, anda akan dapat menggunakan teknik ini untuk hampir semua produk di pasaran. Tetapi perlu diingat, jika ragu-ragu, baca manual pengguna model anda.

Reka Bentuk Mekanisme Pemuatan Gun Nail

Hampir semua senapang kuku menggunakan mekanisme memasukkan kuku yang serupa. Mereka direka untuk menerima jalur kuku yang disatukan oleh plastik atau gam dengan bantuanpistol gam panas yang berkesan. Kuku yang disusun ini dimasukkan ke pangkal majalah alat dan ditarik ke laras pistol dengan mata air. Mata air akan terus menggerakkan kuku ke dalam mekanisme penggerak ketika paku utama di jalur ditembakkan.Bagaimana Memasukkan Gun Nail Ridgid?

Ridgid membuat pelbagai jenis paku yang berbeza tetapi mereka dimuat dengan cara yang serupa. Langkah pertama adalah memastikan majalah alat anda tidak mempunyai paku. Kemudian, sambungkan paku anda ke bekalan udara. Anda ingin membuat sambungan ini sebelum memuat paku kerana ada kemungkinan mekanisme pemanduan alat itu berpusing, menembak paku ketika pertama kali menyambung ke bekalan udara.

Setelah pistol kuku anda disambungkan ke udara yang dibekalkan oleh pemampat anda, anda sudah siap memuat alat tersebut. Untuk mengelakkan pelepasan secara tidak sengaja, pastikan menjauhkan alat dari Anda dan pemicu dan kontak tidak diaktifkan.

Cukup ambil sehelai kuku bersusun yang sesuai dengan model tertentu yang anda gunakan. Pastikan bahawa kuku dihalakan ke arah depan pistol dan kuku itu bersudut mengikut arahan. Kemudian masukkan jalur kuku ke bahagian bawah majalah.

Seterusnya, geser penolak ke dalam majalah hingga ke bawah sehingga kuku dapat dimasukkan melewatinya. Sebaik sahaja anda melepaskan penolak, ia akan menempel pada paku terakhir di jalur dan mendorong kuku ke pangkal mekanisme penggerak. Dari sana, anda sudah bersedia untuk memulakan kerja projek anda dan penolak akan terus memasukkan paku ke dalam mekanisme pemacu semasa anda bekerja.

Bagaimana Memasukkan Brads dengan Stanley Staple Gun?

Stanley mempunyai beberapa paku berkualiti di pasaran seperti TRE550Z Stapler dan Brad Nail Gun, yang membolehkannya menerima dengan mudahrujidan brads. Memuatkan brad dapat dilakukan dalam beberapa saat dengan langkah mudah berikut. Langkah pertama adalah memastikan alat tidak dicabut dan suis hidup / mati berada dalam posisi 'mati'.

Sebelum memuatkan brad, pastikan ia sesuai dengan model khusus anda untuk mengelakkan gangguan. Setelah memilih kuku yang sesuai, cari gambar kuku brad di bahagian depan alat. Ini akan menjadi bahagian alat yang akan dimasukkan ke dalam kuku brad anda.

Seterusnya, anda akan memegang alat terbalik, menekan selak dan menarik ke bawah. Cukup jatuhkan brads ke saluran, memiringkan alat ke belakang sehingga jalur brands melata ke dinding saluran. Tarik kait ke belakang sambil memastikan bahawa jalur brad tidak jatuh ke atas. Setelah dimuat, anda boleh menggunakan tuas kuasa tinggi / rendah untuk mencapai daya prestasi yang diinginkan untuk projek anda.

Bagaimana memuatkan Gun Dewail Nail?

Memuatkan senapang paku yang dihasilkan oleh DEWALT semudah dua model sebelumnya yang telah kita bincangkan. Alat-alat ini direka dengan satu daripada dua mekanisme pemuatan, mekanisme pemuatan dan penarik atau kunci dan beban. Beberapa langkah pertama adalah untuk keselamatan pengguna. Pertama, pastikan majalah nailer benar-benar kosong dari kuku.

Kemudian, sambungkan bekalan udara ke alat anda. Alasan untuk memberikan tekanan sebelum memuatkan kuku adalah karena ada kemungkinan alat itu dapat berputar, menembak paku, ketika penyediaan udara tersambung. Kemudian anda ingin memastikan bahawa pencetus dan kontak tidak diaktifkan, sehingga tidak ada kemungkinan terkena kuku secara tidak sengaja.

Dengan langkah-langkah berikut, anda akan mengambil alat itu, menjauhkannya dari arah anda dan memasukkan jalur kuku ke bahagian bawah majalah dengan paku pada sudut yang betul dan menunjuk ke arah depan alat.

Untuk model muat dan lukis, setelah memasukkan pengikat ke pangkal majalah, anda akan menarik penolak ke belakang sehingga pengikut kuku jatuh di belakang hujung jalur kuku. Lepaskan penolak, dan pengikut akan menolak jalur kuku ke pangkal mekanisme penggerak, memuat alat anda.

Untuk model kunci dan muat, anda akan menarik penolak ke arah bawah majalah sehingga terkunci di tempatnya. Kemudian, masukkan jalur kuku ke bahagian belakang majalah alat dan tekan penolak ke hadapan sehingga melepaskan dan meluncur ke hadapan, menggerakkan kuku ke mekanisme penggerak.