Artikel

Bagaimana Membuat Cat Kapur?

Isi kandunganCat kapur adalah jenis cat yang sangat berguna kerana sebenarnya boleh digunakan di permukaan mana pun, anda boleh menggunakannya di dalam atau di luar rumah di mana-mana jenis perabot, atau bahkan boleh menggunakannya di siling atau dinding anda jika anda mahu. Ini sebenarnya cat yang agak baru ketika Annie Sloan mengembangkannya hanya 25 tahun yang lalu. Faktor lain yang menakjubkan mengenaicat kapuradalah hakikat bahawa anda tidak perlu menyiapkan kawasan yang ingin anda lukis sebelum ini; contohnya, anda sama sekali tidak perlu mencampurkan

Sekiranya anda tidak dapat menemui warna dalam cat kapur yang anda suka, anda boleh mencampurkannya sendiri sehingga anda dapat memperoleh warna yang sesuai untuk anda. Best of Machinery telah memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui mengenai cat kapur dan bagaimana anda boleh membuatnya sendiri.semasa mengecas bateri kereta yang mana warna akan menyala terlebih dahulu

Apa yang anda perlukan untuk membuat Chalk Paint?

Anda mungkin berfikir bahawa anda hanya boleh membeli cat kapur dari kedai DIY tempatan anda dan anda boleh melakukannya dengan mudah, tetapi anda juga boleh membuatnya sendiri, dan ini juga akan jauh lebih murah untuk anda. Untuk dapat melakukan ini, anda memerlukan:

  • Cat plastikbaldi
  • Cat lateks rata
  • Kacau batang
  • Plaster of Paris
  • Air sejuk
  • Cawan pengukur plastik
  • Tampal sesuatu

Penting untuk diperhatikan bahawa jika anda menambahkan Plaster of Paris ke cat kapur anda, maka warna tersebut akan menjadikan warna lebih ringan dibandingkan dengan warna yang disarankan di sisi timah.

mengapa gergaji saya tidak dipotong lurus

Bagaimana membuat Chalk Paint?

Terdapat beberapa cara yang berbeza untuk membuat cat kapur, jadi kami akan memberi anda panduan kepada beberapa daripadanya untuk memberi anda lebih banyak variasi mengenai bagaimana anda ingin membuatnya.

Pilihan 1

Pertama sekali, anda perlu mencampurkan sepertiga cawan Plaster of Paris dan sepertiga cawan air sejuk bersama-sama. Penting agar anda mengaduk campuran sehingga sebati. Kemudian anda perlu mencampurkan secawan cat lateks dan memastikan bahawa anda banyak mengacau, dan kemudian anda perlu menggabungkan semuanya dan memastikan bahawa anda mencampurkannya sehingga rata.

Jumlah cat ini dapat menutupi seluruh cabutan, jadi jika anda perlu melukis lebih banyak, cubalah dan menggandakan persediaan. Satu perkara yang mesti anda perhatikan dengan pilihan ini ialah anda tidak dapat menyimpan cat ini, jadi anda tidak dapat menggunakannya semula di kemudian hari, cat tersebut mesti dibuang setelah anda menggunakannya untuk perkara yang anda perlukan.

Pilihan 2

Kaedah lain untuk membuat cat kapur adalah dengan menggunakan baking soda, dan anda memerlukan 2/3 cawan cat dan, 1/3 cawan baking soda. Untuk melakukan kaedah ini, anda perlu mengukur ukuran yang betul menjadi dua pasu yang berbeza. Maka anda perlu mencampurkannya dengan baik, sehingga menjadi sangat halus. Anda mungkin menyedari dengan kaedah ini bahawa cat akan mempunyai sedikit butiran di dalamnya dan sedikit lebih ketara.

Sekiranya anda ingin mencampurkan warna cat, anda perlu melakukannya sebelum anda menggabungkannya dengan baking soda untuk mencipta warna yang anda mahukan. Anda boleh mencampurkannya semua jika anda mahu, tetapi lebih baik anda bereksperimen dengan warna terlebih dahulu sekiranya anda perlu menambahkan lebih banyak cat.

berus gril terbaik

Bagaimana Chalk Paint Berbeza dengan Cat Lain?

Cat kapur sebenarnya adalah cat berasaskan lateks yang mempunyai serbuk halus yang telah ditambahkan ke dalamnya. Apabila cat mengeringkan biji-bijian akan dapat membuat kemasan matte, ini bermaksud bahawa sapuan berus dan sedikit kesalahan akan menjadi sebahagian daripada penampilan cat kapur. Sekiranya anda mahukan perabot atau dinding yang anda lukis mempunyai tampilan yang lebih tua dan tua, maka anda juga boleh menggunakan kertas pasir untuk membuatnya. Bukan hanya ini tetapi jika anda mahukan warna tertentu, anda juga boleh mencampurkan warna untuk membuatnya juga.

Cat biasa tidak akan dapat memberikan apa sahaja kesan lukisan anda seperti butiran cat kapur. Bukan hanya ini tetapi jika anda mengoleskan cat biasa, ia mungkin tidak akan menjadikannya kelihatan tua atau tua, dan ia tidak akan kelihatan menarik apabila anda melakukan ini. Oleh itu, lebih baik digunakancat kapur jika ini adalah rupa yang anda cari.

Kesimpulannya

Terdapat banyak cara yang berbeza untuk membuat cat kapur, dan kebanyakannya mudah dilakukan dan tidak akan menghabiskan banyak masa anda sama sekali. Bukan hanya ini, tetapi mereka juga tidak memerlukan banyak alat tambahan, jadi anda tidak perlu membeli banyak barang tambahan untuk dapat membuatnya.

Kapurcat adalah jenis cat yang sangat bagus jika anda mahukan perabotuntuk kelihatan agak tertekan atau anda ingin memberikannya jenis penuaan yang lebih tua. Ini pasti akan memberikan hasil ini, dan ia benar-benar dapat memberikan perabot baru dengan penampilan moden. Namun, ia tidak hanya harus digunakan pada perabot, tetapi juga dapat digunakan pada berbagai macam barang seperti dinding dan langit-langit Anda juga.