Artikel

Bagaimana untuk Melancarkan Pemanas Garasi?

Isi kandungan
Pemanas garaj gas asli adalah salah satu model paling berkesan yang boleh anda beli untuk memastikan garaj anda sentiasa hangat selama bertahun-tahun yang akan datang. Mampu memanaskan garaj yang terbesar, model-model ini beroperasi di saluran gas asli rumah anda yang bersih dan bersihcara yang menjimatkan untuk memanaskan garaj anda. Oleh kerana anda berurusan dengan saluran gas, kebanyakan kawasan memerlukan kontraktor berlesen untuk membuat sambungan saluran gas tetapi untuk membantu anda memahami bagaimana model ini berfungsi, artikel ini akan membincangkan bagaimana memasang dan mengudarakan pemanas garaj berkuasa gas anda dengan betul.

makna latih tubi

Pemasangan Pemanas Garaj siling

Sebilangan besar pemanas garaj gas asli dilengkapi dengan pendakap pemasangan dan mampu memasang dinding atau siling. Untuk keselamatan, anda ingin memilih lokasi pemasangan yang terletak sekurang-kurangnya 3 'dari siling dan memastikan bahawa semua objek berada sekurang-kurangnya 3 kaki dari unit. Sekiranya anda memasang model udara paksa, anda ingin memastikan bahawa blower ditujukan ke kawasan kehilangan haba maksimum, biasanya pintu garaj, dan juga memastikan bahawa penempatan akan memungkinkan udara beredar ke seluruh garaj tanpa sebarang objek yang menyekat laluan aliran.Gunakan pendakap pemasangan untuk memasang pemanas dan biarkan ruang untuk sambungan gas, kabel elektrik, dan saluran keluar masuk dari unit di sebelah kanan atau kiri, bergantung pada spesifikasi model anda. Oleh kerana model ini menggunakan gas, anda perlu menyambungkan pemanas ke saluran gas rumah anda. Pilih paip gas bersaiz tepat mengikut manual pemanas garaj. Ini akan memastikan bahawa tekanan gas yang betul dibekalkan untuk prestasi yang optimum.

Kemudian buat sambungan paip, menggunakan sebatian paip untuk mengikat sambungan. Setelah disambungkan, uji saluran untuk kebocoran sebelum mengoperasikan pemanas. Dengan sambungan gas anda di tempat, anda sekarang akan membuat sambungan elektrik mengikut arahan yang diberikan dalam manual pengguna anda.

Anda boleh menjalankan pemanas garaj anda dengantermostatdengan menjalankan kabel elektrik berselubung dari kotak pemutus litar anda ke termostat dan kemudian dari termostat ke pemanas, atau anda boleh memotong termostat dan jalankan kabel terus ke unit pemanasan garaj. Setelah pemanas garaj disambungkan ke sistem elektrik anda, anda sudah bersedia untuk langkah terakhir, pengudaraan.

naik ulasan mesin pemotong

Melancarkan Pemanas Garasi melalui Bumbung

Pemanas gas asli perlu mengeluarkan gas ekzosnya dari unit ke bahagian luar garaj anda. Walaupun anda mungkin menggunakan profesional untuk memasang unit pemanasan sebenar dan membuat sambungan yang diperlukan ke saluran gas, anda dapat menjimatkan wang dengan memasang bolong sendiri. Salah satu kaedah yang paling biasa untuk mengosongkan pemanas garaj anda adalah dengan mengalirkan bolong melalui bumbung.

Untuk melakukan ini, anda memerlukan saluran yang berdiameter ukuran yang sama dengan bebibir ventilasi pada pemanas anda. Sebaik sahaja anda menentukan ukurannya, anda perlu mengira panjang saluran yang diperlukan. Anda boleh melakukan ini dengan mengukur jarak dari pemanas anda ke tempat di bumbung anda di mana anda akan memasang bolong. Anda juga memerlukan beberapa lampu atap dan penutup ventilasi untuk menyelesaikan pekerjaan, serta beberapa alat seperti tukul, gergaji berulang,tangga, potongan logam, pemutar skru, dan pita tukang paip.

Untuk menyambungkan bolong ke unit, letakkan satu hujung siku saluran 90 darjah pada bebibir ventilasi unit anda dan arahkan hujung yang lain ke bahagian bawah bumbung anda. Tandakan di mana saluran akan dimasukkan ke dalam selubung atap dengan pensil penanda dan buat garis bulat yang merupakan diameter saluran kerja anda pada bahagian selubung atap anda yang terdedah. Seterusnya, buat satu lagi bulatan di sekitar garis besar ini yang berukuran 1 'hingga 2' lebih besar untuk membolehkan pelepasan bebas halangan ketika memasukkan saluran ventilasi.

Seterusnya, anda akan menggunakan latihan tenaga anda untuk membuat beberapa lubang percubaan ¼ hingga to ”di sepanjang garis panduan garis panduan anda. Sekarang, anda boleh menggunakan gergaji timbal balik anda untuk sepenuhnya memotong lubang di selubung bumbung anda diikuti dengan melepaskan sirap atap di sekitar lubang. Buat lubang yang berdiameter sama di bumbung berkelip. Seterusnya, anda akan memasang flens atas atap yang berkedip di bawah garis sirap yang berada di atas lubang menuju puncak bumbung.

Sejajarkan lubang dalam keadaan berkelip dengan lubang di bumbung untuk membolehkan jalan lurus untuk kerja saluran. Setelah tugas selesai, kelipan akan kekal dan jahitan akan ditambal. Anda sekarang akan memasukkan bahagian panjang saluran anda melalui lubang di bumbung dari bawah sehingga kira-kira 24 'di atas sirap atap. Letakkan penutup ventilasi di hujung atas saluran dan ketatkan skru set dengan pemutar skru. Dengan bahagian luarnya lengkap, anda boleh menyelesaikan sisa pekerjaan di garaj anda.

Anda perlu mengukur jarak antara kasau di mana saluran akan melalui bumbung. Kemudian tambahkan kira-kira 16 'pada ukuran ini. Potong pita tukang paip dan skru salah satu ujungnya di satu sisi kasau, bungkus pada saluran dan laraskan saluran sehingga hujung bawah sejajar dengan hujung atas siku saluran yang keluar dari pemanas anda. Setelah sejajar, pasangkan sisi lain pita tukang paip ke kasing yang bertentangan dengan skru dek.

Sekarang anda akan mengukur jarak yang tersisa antara bahagian saluran yang digantung dan port terbuka pada siku 90 darjah anda. Sekiranya diperlukan, tambahkan bahagian saluran yang lain dan potong dengan gergaji besi. Pastikan bahawa anda melekatkan ujung lelaki ke hujung wanita sehingga kedua-dua salur saluran itu dapat bergabung dengan betul. Sekarang, anda hanya akan melepaskan bahagian siku, memasukkan saluran yang digantung ke port atas dan menghubungkan kembali port bawah ke bebibir pemanas anda.

cat kaca

Kemudian pasangkan siku 90 darjah ke bebibir pada pemanas dengan menggunakan skru mengetuk sendiri 1 'di sepanjang pinggir siku. Melancarkan Pemanas Garasi melalui Tembok Penyelesaian lain untuk pengudaraan garaj anda semasa memasang pemanas gas adalah dengan mengalirkan saluran ventilasi melalui dinding garaj anda. Sebilangan orang lebih suka kaedah ini kerana pilihan ini membolehkan anda menjaga integriti bumbung anda.

Anda perlu menggunakan alat yang sama dengan alat yang diperlukan untuk lubang bumbung. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa anda sekarang akan mengukur saluran dari pemanas ke dinding yang akan anda jalankan saluran ventilasi, biasanya dinding tepat di belakang unit.
Anda akan mengikuti langkah yang sama seperti yang anda lakukan sekiranya memasang bumbung bumbung. Pertama, anda memasang siku 90 darjah ke bebibir unit, hanya kali ini, anda akan meletakkannya sehingga bahagian atas siku ditujukan ke dinding.

Kemudian anda perlu menelusuri garis besar lubang di dinding dan membuat garis besar yang lebih besar, sekitar 2 ', di sekitar jejak ini untuk membolehkan pelepasan mudah. Anda perlu memotong dinding seterusnya. Ini bermaksud menggunakan pisau pemotong drywall atau gergaji timbal balik untuk memotong bulatan, membersihkan penebat tepat di belakang lubang, dan kemudian memotong bahagian luar garaj anda dengan lancar. Seterusnya, anda akan memasukkan paip bolong melalui lubang dari dalam dan pasangkan penutup bolong.

Beberapa kawasan memerlukan paip bolong untuk memanjangkan beberapa inci, jadi periksa dengan kod bangunan tempatan sebelum menyelesaikan langkah ini. Anda kemudian boleh menutup bahagian luar dinding yang mengelilingi saluran atau memasang lampu kilat untuk memastikannya tahan cuaca. Selepas itu, anda sudah bersedia untuk masuk ke dalam projek ini. Setelah kembali ke garaj anda, cukup ikuti langkah-langkah yang digariskan di bahagian di atas yang menyoroti cara memasang bolong melalui bumbung.

Satu-satunya perbezaan ialah sekarang anda akan memasang saluran paip secara mendatar ke lubang dan bukannya secara menegak melalui bumbung. Pemanas garaj gas asli sangat cekap dan sangat sesuai untuk memastikan garaj bersaiz hangat dan selesa. Walaupun proses memasang salah satu pemanas yang mengagumkan ini mungkin kelihatan rumit, setelah anda mengetahui bagaimana menjalankan projek itu, ia agak mudah. Yang terbaik sekali, setelah anda selesai, walaupun hari-hari musim sejuk yang paling sejuk tidak akan mencukupi untuk membuat anda keluar dari bengkel garaj anda.