Artikel

Adakah Bor Berkabel Lebih Baik Daripada Tanpa Kord?

Ketika datang ke latihan elektrik, ada kabel, atau berkuasa bateri, dan ada kabel. Latihan tanpa kabel hanya bergantung pada bateri untuk sumber kuasa mereka; latih tubi berangkai ke soket elektrik. Kedua-dua jenis latih tubi digunakan oleh kontraktor dan tukang tangan untuk keperluan tertentu. Setiap jenis pada dasarnya melakukan perkara yang sama, tetapi masing-masing lebih baik dalam keadaan tertentu.Apabila bercakap mengenai kekuatan berbanding kemudahan, maka di situlah mereka mula berbeza. Pada asasnya, seperti ini: Latihan tanpa kabel adalah untuk lebih banyak kemudahan; latih tubi berkabel adalah untuk lebih kuat. Latih tubi tanpa wayar sangat bagus apabila anda tidak berdekatan dengan outlet dinding; mungkin anda berusaha membina rumah, misalnya, dan tidak ada daya. Atau, anda bekerja di kawasan yang ketat dan terkurung. Kedua-dua senario lebih sesuai untuk latihan tanpa tali.Mesin basuh tekanan elektrik 1600 psi

Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai akses ke outlet, dan anda mempunyai kerja yang memerlukan lebih banyak tork, lebih banyak kecekapan, dan lebih tahan lama untuk mengendalikan bahan yang berbeza, maka menggunakan tali jauh pasti merupakan pilihan yang lebih bijak. Banyak kontraktor menggunakan kedua-dua jenis model tersebut, dan dengan alasan yang baik.

Kuasa

Nampaknya ada banyak kelebihan menggunakan latihan kord daripada yang tanpa kord. Sebab terbaik tentu saja, kekuatan. Latihan kord, sejauh ini, memberikan tork yang lebih konsisten. Walaupun terdapat beberapa model tanpa wayar berkualiti tinggi di luar sana yang dapat dibandingkan dengan baik di kawasan ini, latihan kord masih merupakan kaedah penggerudian dan pemanduan yang jauh lebih dipercayai.

bilah gergaji logam

Daya putar dalam tork digerakkan secara optimum oleh aliran elektrik yang berterusan, jadi tidak ada gangguan atau batasan voltan. Tanyakan kepada tukang kayu atau kontraktor apa pilihan yang akan mereka pilih, dan ituhampir selalu menjadi latihan tali pusat.

Sekiranya ia Kemudahan

Tanpa keraguan, latihan tanpa wayar mempunyai kelebihan menjadi lebih mudah, kerana ia dapat menyambung ke mana sahaja selagi ada bateri yang dicas, dan banyak model tanpa wayar mempunyai semua loceng dan wisel sepupu mereka, seperti magnet bit dan kelajuan berganda. Latih tubi tanpa kabel tidak dibatasi oleh tali gantung. Oleh itu, mereka membuat latihan sandaran yang sangat baik untuk DIY dan kontraktor, dan sangat sesuai untuk berkeliling rumah untuk pekerjaan yang cepat dan mudah.

Tetapi Secara keseluruhan

Latihan kord adalah pilihan yang jelas, bagaimanapun, jika kerja lebih terperinci dan memerlukan lebih banyak daya, ketahanan, dan pengendalian jangka panjang. Jaringan kuasa selalu berfungsi, jadi tidak ada kebimbangan untuk kehabisan jus, tidak seperti gerudi berkuasa bateri. Terdapat tork yang lebih konsisten, membosankan dan mengendalikan lebih baik melalui bahan yang lebih keras seperti konkrit, dan lebih panjang umur dengan jangka hayat gerudi. Latih tubi dengan tali adalah jawapan terbaik untuk pekerjaan ukuran apa pun, kerana terdapat lebih banyak keyakinan untuk menyelesaikan kerja dan menyelesaikannya dengan betul, tanpa masalah yang luar biasa.

Pilihan yang Lebih Ringan dan Mesra

Latihan kabel juga lebih ringan kerana tidak ada pek bateri yang berat, oleh itu ia dapat digunakan dengan berkesan dan selesa melalui projek jangka panjang dengan mudah. Pegangan dan pemicu yang lebih ergonomik menawarkan keselesaan dan perlindungan tambahan dari keletihan tangan secara keseluruhan.

kipas siling luaran terbaik dinilai tinggi

Panjang umur

Dan akhirnya, dengan latihan kord, tidak pernah ada kebimbangan mengenai bateri yang merosakkan diri sendiri atau habis dengan simpanan yang lebih lama. Walaupun anda hanya menggunakan latih tubi beberapa kali dalam setahun, latihan ini harus dihidupkan seperti yang berlaku semalam.

Kesimpulannya

Untuk projek sehari-hari di sekitar rumah atau di lokasi, gerudi tanpa wayar sesuai untuk kerja ringan, tetapi gerudi tanpa tali akan memberikan pilihan keseluruhan terbaik dari segi ketahanan, kecekapan, dan daya.