Artikel

Apakah Berbagai Jenis Peniup Salji?Isi kandungan

Sekiranya anda tinggal di kawasan yang mendapat salji salji tahunan yang lebat, anda pasti tahu betapa membosankannya salji salji keluar dari jalan masuk anda setiap hari. Ketika musim sejuk berlangsung, nampaknya anda berada di luar setiap minggu - atau bahkan setiap hari - berusaha membersihkan halaman rumah anda supaya anda dapat bekerja dan meneruskan rutinitas biasa anda. Proses ini boleh meletihkan. Anda harus berulang-alik untuk memastikan jalan masuk anda bersih dan bangun lebih awal untuk memastikan anda dapat bekerja tepat pada waktunya, hanya perlu mengulangi proses setiap kali ribut melanda. kajian Snow Blower baru tekan di sini .

Ini adalah tugas yang membosankan yang memerlukan lebih lama daripada yang sepatutnya. Oleh itu, jelas bahawa tugas ini jauh lebih sukar apabila anda tidak mempunyai peralatan yang betul. Menggunakan sekop memerlukan masa lebih lama daripada yang sepatutnya dan menjadikan anda rentan terhadap unsur-unsur. Anda bukan sahaja berisiko jatuh sakit, anda juga berisiko mengalami kecederaan sekiranya tergelincir dan jatuh atau menarik otot semasa cuba membersihkan jalan masuk anda. Dengan begitu banyak pemilik rumah bergantung pada mobiliti mereka untuk bekerja dan tugas harian, ini pasti sesuatu yang anda tidak mahu mengambil risiko.Di sinilah penghembus salji masuk. Mereka memberi peluang unik untuk membersihkan halaman anda dengan berkesan tanpa berusaha terlalu keras. Anda juga dapat menjimatkan banyak masa, membolehkan anda tidur lebih lama dan mempunyai lebih banyak masa untuk berehat sebelum memulakan kerja pada hari tersebut. Terdapat dua jenis tiup salji utama yang boleh anda pilih bergantung pada keperluan anda dan jenis anggaran yang anda bekerjasama. Yang pertama adalah peniup salji elektrik . Blower ini memerlukan palam ke soket elektrik, atau bateri untuk berfungsi.

Mereka cenderung menjadi pilihan yang baik bagi mereka yang bekerja dengan anggaran, memiliki jalan masuk kecil, atau memenuhi kedua-dua kriteria ini. Mereka berharga lebih tinggi dari $ 100. Jenis blower salji kedua adalah snow blower bertenaga gas. Mesin ini dibina dengan bahan yang kukuh dan tahan lama. Mereka biasanya dapat membersihkan lebih banyak salji daripada model elektrik dan baik untuk jalan masuk yang panjang. Blower salji jenis ini biasanya berharga lebih dari $ 1,000.

Seberapa baik Blower Salji Bertenaga Bateri?

Blower salji bertenaga bateri adalah model paling berkesan daripada tiga pilihan yang ada. Namun, berkat kemajuan teknologi baru-baru ini, mereka tidak berkesan. Blower salji bertenaga bateri mempunyai banyak tenaga ketika mengurus harta tanah dan jalan masuk yang kecil. Anda akan dapat menyelesaikan kerja anda dengan cepat dan hanya dengan usaha minimum. Ini adalah pilihan yang bagus untuk pemilik rumah baru dengan anggaran kecil yang memerlukan cara yang lebih baik untuk membersihkan jalan masuk mereka, tetapi tidak mempunyai wang untuk mesin yang lebih besar.

Apakah Tahap Blower Salji?

Sekiranya anda membuat kajian mengenai pelbagai jenis tiup salji, anda mungkin akan menemui maklumat mengenai pelbagai tahap peniup salji yang terdapat di pasaran. Tahap merujuk kepada cara penyalji salji bertenaga gas dapat mengumpulkan, memecah, dan mengeluarkan salji di jalan masuk anda. Terdapat tiga jenis peringkat yang boleh anda pilih. Masing-masing beroperasi dengan cara yang berbeza. Walau bagaimanapun, satu perkara yang mempunyai kesamaan antara semua blower salji ini ialah mereka menggunakan augers untuk beroperasi.

Auger adalah alat yang bertugas memotong, memotong, dan mengeluarkan salji di jalan masuk anda. Jenis augers yang berlainan dapat melakukan perkara yang berbeza ketika membersihkan halaman anda dan setiap tahap dapat menambahkan sedikit kecekapan ketika membersihkan salji. Walau bagaimanapun, ini juga disertakan dengan kenaikan harga dan faedah yang berbeza untuk pelbagai jenis jalan masuk. Jenis pertama adalah penghembus salji tahap satu . Blower salji jenis ini hanya menggunakan satu auger untuk beroperasi.

Apakah Tahap Blower SaljiAuger ini mampu menebang salji dan mengumpulkan kawasan yang bermasalah. Ia kemudian akan mengeluarkan salji dari saluran salji. Proses ini akhirnya akan membantu membersihkan jalan salji anda. Kaedah ini juga dilengkapi dengan beberapa faedah mengingat fakta bahawa auger bersentuhan dengan tanah. Ini bermaksud bahawa auger mengikis semua salji - semestinya tidak ada yang tersisa di jalan masuk anda apabila anda selesai. Blower salji jenis kedua adalah model dua peringkat. Model ini adalah versi peningkatan tahap tunggal blower.

Selain auger, ia mempunyai pendesak tambahan yang menjadikannya lebih mudah dan lebih efisien untuk memotong salji. Dalam jenis blower salji ini, mesin dapat mengumpulkan lebihan salji tetapi tidak bersentuhan dengan tanah. Setelah auger menaiki salji, pendesak membantu memecahnya menjadi bahagian yang lebih mudah dikendalikan dan mendorongnya keluar dari saluran pelepasan.

Fakta bahawa auger tidak menyentuh tanah mempunyai kelebihan dan kekurangan. Manfaatnya ialah anda dapat menggunakan blower salji di kerikil dan jenis jalan batu yang dihancurkan. Kelemahannya adalah bahawa lapisan salji kecil akan ditinggalkan di atas jalan masuk, walaupun peniup salji masih akan memberi kesan yang ketara.Mengapa Terdapat Kelajuan Berbalik pada Blower Salji?

Kelajuan terbalik adalah untuk membantu anda membuat sandaran tiup salji ke bahagian atas jalan masuk anda semula. Anda mungkin akan senang menggunakan peniup salji terbalik dua kelajuan jika anda memilih untuk menggunakan pilihan ini. Ini akan membantu anda memilih pengaturan kelajuan yang sesuai untuk memastikan anda sentiasa mengikuti pekerjaan musim sejuk anda. Sekiranya anda mempunyai jarak jauh untuk mundur dan perlu bergerak sedikit lebih cepat, anda selalu dapat menarik tiup salji ke jalan masuk anda tanpa menggunakan sistem sebaliknya jika anda mempunyai model yang cukup terang.