Artikel

Musim Sejuk Mesin Cuci Tekanan pada tahun 2020Isi kandungan

Pencuci Tekanan Musim Sejuk

Mesin basuh tekanan boleh menjadi alat yang berguna untuk dimiliki di dalam rumah anda, dapat membersihkan semua aspek rumah dan ruang luaran anda, selain memastikan kenderaan dan jalan masuk anda tetap berkilau. Air bertekanan tinggi dengan cepat menghilangkan kotoran, kotoran, dan serpihan untuk menampakkan permukaan yang lebih cerah dan bersih yang boleh anda banggakan. Banyak mesin basuh tekanan membolehkan anda menambahkan pencuci pilihan anda ke sistem, yang membolehkan anda menyemburkan air sabun untuk menargetkan noda yang sukar atau meninggalkan kemasan lilin di kenderaan anda yang berkilauan.

mesin basuh tekanan elektrik terbaik

Walau bagaimanapun, untuk memanfaatkan sepenuhnya mesin basuh tekanan anda dan untuk memastikan bahawa jaminan anda tetap sah, anda mesti mengekalkan alat ini dan mengeringkan mesin basuh tekanan anda secara khusus mengikut jenis model dan keperluan. Gagal membuat mesin basuh tekanan pada musim sejuk adalah kesalahan yang banyak dilakukan oleh pemilik mesin pencuci tekanan, yang boleh menyebabkan jaminan produk anda tidak sah dan mengakibatkan kualiti dan penggunaan yang buruk dari pembelian anda.Di sini, di Best of Machinery, kami akan memberitahu anda dengan tepat bagaimana mengeringkan mesin basuh tekanan anda, yang membolehkan anda menjaga dan menjaga produk anda sepenuhnya.

Mengapa Musim Sejuk?

Setiap musim boleh membawa suhu yang melampau, bergantung pada keadaan di mana Anda tinggal, dengan beberapa musim sejuk mencapai iklim yang sangat sejuk. Mengeringkan mesin basuh tekanan anda dengan berkesan menyiapkan mesin basuh tekanan anda untuk penyimpanan dan digunakan dengan suhu sejuk, memastikan bahawa penutup dalaman dilindungi dan dilincirkan apabila tidak digunakan. Sudah tentu, cara anda mengeringkan mesin basuh tekanan anda bergantung pada jenis produk yang anda miliki.

Musim Sejuk Mesin Cuci Tekanan Gas

Sekiranya anda memiliki mesin basuh tekanan gas , dan anda mempertimbangkan untuk tidak menggunakan alat ini selama 30 hari berikutnya, adalah penting untuk membuat musim sejuk produk anda. Pertama, anda perlu menambahkan penstabil bahan bakar ke tangki gas, sambil menghidupkan mesin selama dua minit penuh. Proses ini akan membolehkan penstabil beredar ke seluruh sistem.

Seterusnya, keluarkan air dan larutan pembersih yang ada di dalam sistem mesin basuh tekanan. Membiarkan air atau larutan pembersih di dalam sistem dapat mengakibatkan penumpukan pembekuan ais di dalam mesin cuci tekanan dan menyebabkan kerusakan yang besar. Untuk menyelesaikan tugas ini, sambungkan mesin basuh tekanan ke selang kebun dan masukkan tabung umpan pencuci ke dalam baldi air paip bersih dan bukannya tangki pencuci.

Menghidupkan mesin basuh tekanan dan menarik pemicu dengan muncung bertekanan rendah di tempat yang akan membolehkan bahan pencuci dikeluarkan dari sistem. Lakukan ini selama beberapa minit untuk memastikan bahawa semua bahan pencuci dikeluarkan dari sistem mesin basuh tekanan. Seterusnya, matikan selang dan lepaskan selang dari saluran masuk pam, tarik pemicu untuk membuang air keluar dari sistem.

Langkah terakhir melibatkan penambahan anti-beku ke saluran masuk ‘pump saver’, memastikan bahawa mesin basuh tekanan dilindungi walaupun suhu turun di bawah beku.

Musim Sejuk Mesin Cuci Elektrik

Sekiranya anda memiliki mesin basuh tekanan elektrik, ada cara yang sedikit berbeza di mana anda perlu mengimplementasikan model anda kerana tidak ada mesin petrol yang perlu ditangani terlebih dahulu. Langkah pertama adalah mendapatkan baldi air paip dan meletakkan hos penyedut pencuci di dalamnya. Pasang mesin basuh tekanan ke selang kebun dan kemudian hidupkan keran, hidupkan mesin basuh tekanan dan tarik pencetus selama sekurang-kurangnya dua minit.

Ini membolehkan larutan pencuci dihapuskan dari sistem. Langkah seterusnya adalah melepaskan selang kebun ketika anda menarik pistol sekali lagi dengan cepat untuk mengosongkan air dari sistem.

ulasan peniup daun

Akhir sekali, pastikan anda menyimpan mesin basuh tekanan di dalam kawasan yang lebih panas untuk mengelakkan pembekuan; pembekuan boleh mengakibatkan kerosakan meterai dalaman. Anda juga boleh menambahkan anti-beku ‘pump saver’ ke saluran masuk pam untuk memberikan tahap perlindungan pada meterai dalam.

Menyimpan Mesin Cuci Tekanan Anda

Setelah mengikuti petua kami untuk mengeringkan mesin basuh tekanan anda, anda harus memastikan bahawa anda menyimpan mesin basuh tekanan anda dengan cara yang berkesan. Pertama, simpan mesin basuh tekanan anda di tempat kering yang cenderung panas. Ini mungkin berada di ruang bawah tanah, loteng, atau garaj anda, selagi kawasan itu tetap hangat dan kering. Petua pakar dari kami di Best of Machinery adalah melabur dalam membeli penutup simpanan, yang membolehkan mesin basuh tekanan anda bebas dari habuk dan karat.

Tambahan pula, penutup simpanan dapat membantu menjimatkan panas dan memastikan mesin basuh tekanan anda tetap hangat dan disiapkan untuk musim sejuk. Sarung simpanan untuk mesin basuh tekanan anda boleh dibeli dengan harga hanya $ 20 dan dapat membantu anda mengeringkan mesin basuh tekanan anda sepenuhnya, membantu anda memperoleh umur panjang dan nilai dari pembelian anda.