Artikel

Pembaikan Lantai Kayu: 10 Petua untuk Pembaikan Goresan KayuIsi kandungan

Lantai kayu dapat kelihatan dan terasa luar biasa, memberikan kemasan premium dan membantu anda merasa seperti tinggal di sebuah rumah mewah di Washington dc. Tetapi kadang-kadang, lantai kayu keras anda boleh tergores dan rosak, merosakkan rupa kediaman anda dan menggaru kawasan lantai kayu yang cantik dan licin itu. Ini mungkin berlaku sekiranya anda mempunyai anak-anak atau binatang peliharaan, yang mana kedua-duanya boleh merosakkan lantai kayu jauh lebih banyak daripada yang anda jangkakan. Sekiranya lantai kayu keras anda telah rosak, maka anda ingin meneruskan projek ke membaiki kerosakan ke kawasan lantai anda secepat mungkin, untuk mengembalikannya menjadi sempurna dan bebas calar sekali lagi.

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana memulakan projek seperti pemulihan lantai kayu, maka jangan risau; kami di sini untuk membantu anda dengan semua keperluan pembaikan dan penyempurnaan lantai kayu keras anda. Kami akan mengajar anda semua yang perlu anda ketahui untuk mendapatkan lantai kayu cuci washington dc anda dalam keadaan sempurna, dengan 10 petua pemulihan lantai kayu terbaik kami untuk menjadikan kediaman anda kelihatan serba baru!10 Petua untuk Pembaikan Goresan Kayu

Pakar di syarikat seperti washington dc hardwood mungkin mempunyai pelbagai alat canggih yang mereka gunakan untuk projek pemulihan lantai kayu, tetapi tahukah anda bahawa anda sebenarnya tidak memerlukan semua peralatan canggih itu untuk memulihkan lantai kayu? Ia sangat mudah untuk memperbaiki kerosakan lantai kayu keras, walaupun anda bukan pemulih lantai kayu profesional dari syarikat seperti kayu keras washington! Di bawah ini, kami akan membawa anda ke 10 teratas kami petua untuk membaiki calar dan kerosakan kayu, dari calar individu kecil hingga memperbaiki kawasan kerosakan yang lebih besar untuk menjadikan calar lantai rumah anda sekali lagi bebas.

Jenis-Jenis Kemasan Kayu

Langkah pertama dalam mana-mana projek pembaikan lantai kayu keras adalah memahami jenis kemasan lantai kayu anda yang sebenarnya ada di permukaannya. Kemasan yang berbeza akan memerlukan kaedah pembaikan yang berbeza, dan anda tidak boleh menggunakan produk yang sama pada semua jenis lantai. Adakah lantai anda dilapisi dengan lapisan lilin, varnis, atau noda? Bagaimana dengan aluminium oksida? Pakar dari syarikat seperti washington dc hardwood mempunyai pelbagai alat yang berbeza untuk situasi yang berbeza, tetapi anda boleh menjadikan projek memperbaiki rumah anda lebih cepat dan lebih mudah jika anda mengetahui jenis pelapisan lantai kayu anda sebelum anda mula membaiki yang rosak kawasan.

Sekiranya anda tidak pasti jenis kemasan di lantai anda, cubalah kaedah pembaikan yang anda pilih di kawasan kecil terlebih dahulu untuk memastikan ia berfungsi dan tidak kelihatan pelik di lantai anda. Sentiasa berhati-hati ketika mengemas lantai, dan menghampirinya satu kawasan kecil pada satu masa, terutamanya jika ini adalah projek pembaikan lantai kayu pertama anda.

makita mac700

Masalah Pembersihan Tempat

Salah satu perkara paling penting yang perlu diingat ketika anda memperbaiki lantai kayu keras adalah memastikan kawasan sekitar kerosakan dibersihkan dengan sempurna dan bebas dari kotoran dan debu. Sekiranya anda mempunyai lapisan lilin di lantai anda, gunakan produk penghilang lilin untuk mengeluarkan lilin sebelum anda memulakan kerja pembaikan di lantai!

Penyelesaian DIY untuk Tempat Kecil

Sekiranya kerosakan pada lantai anda kecil, seperti calar kecil pada lantai kayu, maka anda tidak perlu memanggil profesional seperti pembaikan Washington. Sebagai gantinya, anda boleh mengatasi calar kecil di rumah menggunakan penyelesaian pembaikan lantai DIY yang diperbuat daripada staples almari kedai.

lihat ulasan xdt131

Campurkan bahagian yang sama minyak zaitun dan cuka sari apel bersama-sama dan masukkan campuran itu ke dalam goresan. Biarkan di lantai selama beberapa jam untuk merendam dengan betul, dan kemudian buangkannya. Sekiranya calar anda agak kecil, dan kemasan di lantai anda agak baru, maka kaedah ini harus menutup calar dengan berkesan.

Tutup calar dengan Pensil Blending

Sekiranya anda mempunyai calar di lantai kayu keras berwarna gelap yang kelihatan seperti garis kecil dan berwarna terang, maka anda tidak memerlukan pakar lantai seperti washington dc agar lantai anda kelihatan baru. Yang anda perlukan hanyalah pensil campuran dengan warna yang sama dengan lantai anda. Ini direka khas untuk tujuan ini dan melakukan kerja baik pembaikan lantai untuk calar kecil berwarna terang pada permukaan lantai kayu keras yang lebih gelap.

Pemulihan Selesai untuk Goresan Ringan

Sekiranya anda mempunyai calar ringan yang tersebar di kawasan yang luas di lantai anda atau hanya permukaan yang pudar di permukaan, maka anda ingin terus berusaha menyelesaikannya. Pemulih selesai adalah pilihan terbaik untuk lekukan seperti ini, terutamanya jika kerosakan hanya pada bahagian akhir dan bukan pada kayu lantai itu sendiri.

Lapisan Selesai Baru untuk Kerosakan Sederhana

Sekiranya anda mempunyai goresan sederhana di lantai anda, tetapi hanya di kawasan kecil, anda mungkin dapat menutupnya dengan lapisan baru yang dilokalisasikan ke kawasan itu, dan bukannya perlu meletakkannya di seluruh lantai. Sekiranya anda ingin melakukannya, pastikan anda mendapat padanan warna yang bagus!

Mengamplas dan Memurnikan Kawasan Besar

Sekiranya terdapat calar di seluruh lantai anda, maka ia akan menjadi projek pembaikan lantai utama, dan anda mungkin ingin menghubungi profesional, seperti lantai Washington DC.

Sekiranya anda ingin membuat projek pembaikan lantai seperti ini sendiri, tanpa bantuan, maka anda akan mahu mengoleskan keseluruhan lantai. Ini hanya berfungsi di lantai kayu asli, bukan buluh, dan akan mengambil jarak milimeter yang baik dari permukaan lantai. Pastikan anda mempunyai lantai kayu yang asli dan bukan lantai yang diperbuat daripada benda lain dan ditutup dengan venir kayu yang nipis atau mengamplasnya akan merosakkan lantai anda sepenuhnya!

Pengisi Kayu untuk Kerosakan Besar

Sekiranya calar yang anda cuba baiki lebih mendalam, lebih kurang seperti lekuk, maka lapisan baru tidak akan membantu anda. Anda boleh memanggil profesional pembaikan lantai seperti pembaikan dc Washington, tetapi ini adalah projek yang sebenarnya anda boleh jaga sendiri. Ini akan menjadi tugas yang lebih besar daripada projek pembaikan lantai lain, tetapi tidak mustahil. Anda mahu memulakan dengan menggunakan pengisi kayu untuk mengisi kerosakan dan kemudian pasir sebelum mengoleskan noda dan kemasan agar sesuai dengan kayu di sekelilingnya.

Mengurangkan Ketidaksempurnaan

Papan lantai yang lebih tua kadang-kadang akhirnya melengkung, tergores, dan berlekuk, dengan permukaan yang tidak rata yang sukar diperbaiki. Pertaruhan terbaik anda untuk lantai seperti ini adalah dengan mencampurkan permukaannya dan menjadikannya lebih lancar sebelum anda memulakan projek pembaikan anda dengan bersungguh-sungguh!

Menampal dan Mengganti Papan Lantai yang Rosak

Kerosakan yang teruk pada papan lantai tidak mungkin dapat diperbaiki dengan betul. Ini bermakna anda perlu mengganti atau menambal papan yang rosak. Ini adalah tugas yang sukar, tetapi tidak mustahil. Perkara yang paling penting di sini adalah memastikan papan dan tambalan baru anda sesuai dengan lantai di sekelilingnya dengan betul!

tinjauan mesin basuh tekanan karcher

Kesimpulannya

Pembaikan lantai adalah ladang besar dengan banyak kawasan di dalamnya. 10 petua teratas kami di atas, bagaimanapun, dapat membantu anda memahami proses memulakan dengan memperbaiki lantai kayu keras yang rosak.